Haberler

TBMM Tarihinde Bir İlk! Milletvekilleri Yere Oturarak Protesto Eylemi Yaptı

Güncelleme:

Meclis'te iç güvenlik paketinin görüşmeleri tartışmalı başladı. TBMM'de bir ilk yaşanarak muhalefet milletvekilleri, Genel Kurul salonun ortasında oturarak protesto eylemi yaptı.

AK Parti, İç Güvenlik Paketi görüşmelerine gün boyu geçilmesini engelleyen muhalefetin direnişini kıramayınca, geç saatlerde, itirazları dikkate almadan "oku-oylat" yöntemiyle görüşmeleri başlattı.

HDP başta olmak üzere muhalefet partileri, önce kürsüyü işgal etti, sonuç vermeyince oturma eylemi başlattı. TBMM tarihinde ilk kez milletvekilleri yere oturarak, protesto eylemi yaptı. Sloganlar atıldı. Oturuma sık sık ara verilmek zorunda kalındı.

ANAYASAYA AYKIRI İTİRAZI

Tüm gün süren 'tasarıyı görüştürmeme taktikleri'gece de artan tartışmaların eşliğinde sürdü. TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, "İç Güvenlik Paketi"nin tümü üzerinde görüşmeleri başlatmak istedi. HDP başta olmak üzere muhalefet partileri, tasarının görüşülemeyeceğini, komisyonda geçici 28. maddede yapılan değişikliğin anayasaya aykırı olduğunu, tasarının komisyona geri çekilmesi gerektiğini dile getirdiler. Bahçekapılı, önce itirazları anlamak için oturuma ara verdi, sonra da bu konuda usul tartışması açtı.

"TALİMATLA İŞ YAPIYORSUNUZ" TEPKİSİ

Bahçekapılı ile muhalefet milletvekilleri arasında yaşanan tartışmalarda HDP'li Adil Zozani, "Talimatla iş yapıyorsunuz" diye tepki gösterdi. Bahçekapılı da "Bana talimatla iş yapıyor diyemezsiniz sözünüzü geri alın" dedi. Zozani de "Tamam söz verin gelip geri alayım" dedi. Görüşmeleri uzatma taktiğini fark eden Bahçekapılı, "Söz vermiyorum, istemiyorum, sözlerinizi geri almayın" dedi.

AK PARTİLİ VEKİLLER TEPKİ GÖSTERDİ: YETER ARTIK NE ARASI

Bu arada yaşanan zaman kaybı Ak Parti milletvekillerinin tepkisini çekti ve Bahçekapılı'dan konuyu daha fazla tartışmadan görüşmeleri başlatmasını istediler. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kürsüye yaklaşarak Bahçekapılı'dan yasaya geçmesini talep etti. Ancak Bahçekapılı, muhalefet ile tartışmayı sürdürüp sonra da çalışmalara ara verince, Ak Partililer, "Yeter artık ne arası ya", "Beş gün oldu yeter be", "sürekli ara verilmez ki kardeşim" diyerek kendi başkanvekillerine tepki gösterdikleri gözlendi. AK Partili yöneticiler de kendi milletvekillerini sakinleştirmeye çalıştı.

İTİRAZLAR DİKKATE ALINMADI

Saat 22.00'ye kadar süren engellemelerden sonra Ak Parti taktik değiştirdi. Bahçekapılı aradan sonra muhalefetin hiçbir itirazını dikkate almadan, tasarın tümü üzerinde görüşmelere geçti. Muhalefet protesto ederek söz almadı, kürsüye yürüdü. Buna rağmen Bahçekapılı, tasarının görüşmeleri sürdürdü. CHP'li divan katibi önergeleri okumayı reddedince, Bahçekapılı kendisi okumak zorunda kaldı. CHP'liler divan üyelerinin kürsüden çektiler, boşluğu AK Partili divan üyesi doldurdu ve görüşmeler devam etti. Tasarının tümü üzerindeki görüşmeler bu müdahale ile on dakikada tamamlandı.

SLOGAN VE OTURMA EYLEMİ

Muhalefet partilere sloganlarla bu tavrı protesto ederek, önce HDP'nin kadın milletvekilleri, ardından CHP'liler oturma eylemi başlatıp, slogan attılar. "Bu bir polis darbesidir, bu polis devletidir" diye bağıran muhalefet milletvekilleri, "Meclis darbe dönemlerinde bile bunu görmedi" diyerek itiraz ettiler. Tasarının 20 maddeden oluşan birinci bölümü de itirazlar, müdahaleler ve tepkiler eşliğinde sadece "oku-oylat" yöntemiyle 10 dakikada kabul edildi.


Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ayşe Nur Bahçekapılı Adil Zozani Ak Parti Güncel Haberler

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ethereum EFT onayı ne zaman, onay gerçekleşti mi? Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

500

Yorumlar (176)

sefa sefa:

öyle yada böyle o tasarı meclısten ge-çe-ceeeeeekkk zorunuza gıtsın ıstedıgınız kadar engelleyin bu millet artık sızın ne mal oldugunuzu biliyor utanmazlar sizi cocuklar ölmesin dersınız diger yandan bu yasaya karşı çıkarsınız edepsizler

36
24
yanıtYanıtla
Türkiye TürklerindirMobil-ANDROID:

Şu akp yi destekleyen koyun lara sözüm, sizin Allah belanızı er geç verecektir inşallah

32
22
yanıtYanıtla
VAY ANASINI SAYIN SEYİRCİLER:

PARALELE HELAL OLSUN TÜM MUHALEFETİ ESİR ALMIŞ. . . CHP Yİ BİLİYORUZDA MHP VE HDP Yİ DE ESİR ALMIŞ. . . KİM VAR ARKADAŞ BU PARELELİN ARKASINDA . . . NEYMİŞ ARKADAŞ BU PARTİLERİN TÜM KİRLİ İŞLERİNİ NASIL BU KADAR BİLEBİLİRLER . . . İNANAMIYORUM YEMİNLE. . . . DEMEKKİ SÖYLENEN DOĞRUYMUŞ. . . MHP. NİN KASETLERİ ORTAYA ÇIKTIKTAN SONRA DEVAMI VAR DENMİŞTİ. . . BEN ARTIK YÜZBİNLERİN DİNLENDİĞİNE İNANDIM. . . AKSİ HALDE MHP BU KADAR İTİRAZ EDİP İÇ GÜVENLİK YASASINDA HDP NİN YANINDA DURMAZDI

30
19
yanıtYanıtla
agamobilWeb@haberler.com:

Oturacak başkayer bulamamışlarmı

21
27
yanıtYanıtla
HaTTaBmobilWeb@haberler.com:

bu paket çok tehlikeli sarayın güvenlik paketidir bu halkın değil..

30
17
yanıtYanıtla
Emrah deniz Mobil-IOS:

Faşizmin ayak sesleri mesliste geliyor AKP tarafından....

24
23
yanıtYanıtla
AKPLİYİM:

İŞTE BUNLAR HEP CEHAPE ZİHNİYETİ

17
28
yanıtYanıtla
hakikat:

bu yasaya ancak suç işlemeye niyetli ve meyilli olanlar karşı çıkıyor.

25
19
yanıtYanıtla
yigitmobilWeb@haberler.com:

Yav sen molotofu meşaleyi sapani eline al devletin polisine askerine at araclari yak yüzüne maske tak oh ne güzel ne ala hükümet kanun cikarmak istiyor. Mecliste cazgirlik cikararak engel oluyorlar ben soruyorum bunlar kime hizmet ediyorlar bu eylemlerde mağdur olan vatandaşları hicmi görmüyorlar

22
20
yanıtYanıtla
LazolimobilWeb@haberler.com:

Ibo elsik orada. Sira gecesi yapin

22
17
yanıtYanıtla
Tüm 176 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title