Haberler

TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri devam ediyor

Güncelleme:

TBMM'de düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında çocuklara ödüller verildi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla gerçekleşen etkinliğe Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ahmet Yozgatlıgil ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Safa Koçoğlu da katıldı.

(ANKARA) - TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri üçüncü gününde devam ediyor. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla Meclis Bahçesi'nde düzenlenen "TBMM Kupası" ve "23 Nisan Ulusal Egemenlik" ve TÜBİTAK yarışmalarında başarılı olan çocuklara ödülleri verildi.

TBMM'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla Meclis Bahçesi'nde yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ahmet Yozgatlıgil ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Safa Koçoğlu etkinliğe katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "TBMM Kupası" ve "23 Nisan Ulusal Egemenlik" temalı yarışmalar ile TÜBİTAK yarışmalarında başarılı olan çocuklara ödülleri verildi.

"TBMM BİR MİLLETİN YENİDEN DEVLET KURMASININ ÖNCÜSÜDÜR"

23 Nisan'ın iki önemli konuya işaret ettiğini vurgulayan Kurtulmuş, şunları söyledi:

"TBMM dünyada hiçbir Meclis'e sahip olmamış büyük bir onura, şerefe sahiptir. Yıkılmış, dağılmış, birçok yeri işgal edilmiş ama Milli Mücadele ile birlikte 'ya Allah' diyerek ayağa kalkan bir milletin yeniden bir devlet kurmasının öncüsü olan TBMM'dir. 23 Nisan 1920 sadece bir tarih olmanın ötesinde bir mücadele ruhunun da açıkça bize miras bırakıldığı tarihimizin şerefli sayfalarından birisidir. Meselenin diğer tarafı ise bunun bir çocuk bayramı olarak bir miras sonraki nesillere devredilmesi aktarılması için ortaya konulan kararlılık ve çabadır."

23 Nisan etkinliklerinin daha fazla bakanlık ve kuruluşun devreye girmesiyle geleneksel hale getirilmesini temenni eden Kurtulmuş, yarışmada dereceye giren ve giremeyen çocukları tebrik etti.

"CUMHURİYET VE DEMOKRASİ KAVRAMLARINA SAHİP ÇIKACAK NESİL YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de "Milli Eğitim Bakanlığı olarak çocukların çocukların aldığı resmi müfredatın içerisinde bu emaneti sahiplenecek referans değerlerini paylaşmak istiyoruz. Başta vatanseverlik olmak üzere, hukuk devleti, cumhuriyet, demokrasi gibi kavramlara sahip çıkacak bu kavramları koruyacak bir kuşak, nesil yetiştirmek için çaba sarf ediyoruz. Bu mücadelenin içerisine ne kadar çok sayıda paydaş dahil edersek kuşkusuz başarılı olmamız o kadar yerinde olacak. Bu mücadeleye destek vermek üzere herkese davetimizi bir kez daha yenilemek istiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından çocuklara ödülleri verildi. TÜBİTAK tarafından Türkiye genelinde düzenlenen 31. Bilim olimpiyatlarında matematik ve bilgisayarak alanında; Gençlik ve Spor 23 Nisan Meclis Kupası Spor etkinliğinde başarı elde eden çocuklara da ödülleri verildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Gençlik Ve Spor Bakanlığı Milli Eğitim Bakanı Ahmet Yozgatlıgil Numan Kurtulmuş Safa Koçoğlu Yusuf Tekin 23 Nisan Gençlik Çocuk Spor Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title