Haberler

TBMM Başkanı Çiçek'in İtalyan Heyeti Kabulü

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye'nin terörle mücadele konusunda Avrupa'dan yeterli desteği görmediğini belirterek, "Şu ana kadar bir tane terörist iade edilmedi."

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye'nin terörle mücadele konusunda Avrupa'dan yeterli desteği görmediğini belirterek, "Şu ana kadar bir tane terörist iade edilmedi. Yakaladıklarını da kaçırdılar. Kaçmadı, kaçırdılar. Bunun altını çiziyorum" dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile İtalya Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Stefano Stefani ve beraberindeki heyeti kabulünde, terörle mücadele konusu gündeme geldi.

Türkiye'de yapılan demokratik reformların önemli ve zor şartlarda yapıldığını ifade eden Çiçek, "Biz burada toplantı yapıyoruz ama dün 4 askerimiz şehit oldu. Biz bu reformları terör baskısı altında gerçekleştiriyoruz. Bunun kolay olmadığını, her gün acıların yaşandığı cenazelerin geldiği bir ortamda bu türlü demokratik reformları yapmanın ne kadar zor iş olduğunu ancak bu işin acısını çeken ülke bilir" dedi.

Çiçek, terörle mücadele konusunda, iki ülkenin yakın işbirliği içinde olmasına rağmen, İtalya'nın 3 kişiyi iade etmediğini dile getirerek, "Maalesef Avrupa Birliği'nden terörle mücadele konusunda gerçekten somut, işe yarar ve işbirliği yaptığımızı gösterecek somut hiçbir adımı görmedim ben" diye konuştu.

- Aldo Mora olayını hatırlattı-

Çiçek, hak ve özgürlüklerin yaşayan insanlar için olduğunu vurguladı. 16 Mart 1978'de, "Kızıl Tugaylar" adı verilen örgüt tarafından öldürüldüğü iddia edilen İtalya eski başbakanlarından Aldo Mora olayına değinerek, şunları kaydetti:

"Aldo Moro'ya şimdi hangi özgürlük lazım, hangi hak lazım... Bakınız dün 4 asker şehit oldu, 300 kilo patlayıcı bulundu. Bunlar masum insanları katletmek üzere bir yerlerden temin ediliyor. Bu örgütlerin Avrupa'da çok büyük ölçüde mali destek, eleman desteği, eğitim desteği, lojistik destek ve propaganda açısından büyük bir destek gördükleri Europol'un raporunda var. Biz böyle bir ortamda hayat hakkını ortadan kaldıran terör örgütüne karşı bir taraftan mücadele verip, bir taraftan da hak ve özgürlükler noktasında mesafe almaya çalışıyoruz. Bunun iyi değerlendirilmesi lazım. Maalesef Avrupa'dan bu manada yeterli desteği görmüyoruz. Şu ana kadar bir tane terörist iade edilmedi. Yakaladıklarını da kaçırdılar. Kaçmadı, kaçırdılar, bunun altını çiziyorum."

Uluslararası işbirliğine girilmediği takdirde terörün yarın birilerinin canını yakabileceğini ifade eden TBMM Başkanı Çiçek, "Avrupa bunun yeterince farkında mı bilmem, bu örgüt uyuşturucu satarak çocuklarınızı zehirliyor. Bizi kurşunla bombayla öldürüyor, sizi uyuşturucu ile öldürüyor. Avrupa bunun ister farkında olsun, ister olmasın. Bu örgüt mensupları eskiden satıcıydı, şimdi patron oldular. Artık çok daha fazla kaliteli uyuşturucuyu sizin taraflara gönderiyorlar. Bunu da Avrupa olarak iyice düşünün" diye konuştu.

Muhabir: Kubilay Çelik

Yayıncı: Kudret Topçu - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Cemil Çiçek Türkiye İtalya Aldo Politika Güncel Haberler

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Bakmadan Geçme

Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu! Astrolog Meral Türkiye Kupası şampiyonunu bildi mi, Astrolog Meral ZTK tahmini neydi 2024?
İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

title