Haberler

Tarsus Belediyesi, kuruluşunun 151. yılını 151 etkinlikle kutlayacak

Tarsus Belediyesi, kuruluşunun 151. yılını 151 etkinlikle kutlayacak.

Tarsus Belediyesi, kuruluşunun 151. yılını 151 etkinlikle kutlayacak. Kutlama etkinlikleri, yarın usta Caz Piyanisti Hakan Ali Toker'in konseri ile başlayacak.

Tarsus Belediyesi, kuruluşunun 151. yılını dolu dolu etkinliklerle kutlayacak. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kuruluş kutlamalarının açılış programı yarın saat 19.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayacak. 19-20 ve 26 Haziran tarihlerinde planlanan kuruluş etkinlikleri kapsamında konser ve konferanslar düzenlenecek. Kutlamaların yarınki bölümünde saat 19.30'da açılış konuşmasının ardından, geçmiş dönemlerde Tarsus'a hizmet etmiş olan yaşayan eski belediye başkanlarına plaket takdimi gerçekleştirilecek. Ardından araç trafiğine kapalı olan Yarenlik alanında usta Caz Piyanisti ve Besteci Hakan Ali Toker, Klasik Türk Müziği'nden uyarladığı caz eserleriyle Tarsuslu hayranlarıyla buluşacak.

Program kapsamında 20 Haziran Perşembe günü ise Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) toplantı salonunda Mustafa Kemal Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sacit Uğuz'u konuşmacı olarak katılacağı, "151. Yılında Tarsus Belediyesi Kuruluş ve Gelişimi" ve Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi/Yakınçağ Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Songül Ulutaş'ın "Bir Akdeniz Limanın Kapanış Hikayesi" konulu konferansları düzenlenecek.

Etkinlik kapsamında 26 Haziran 2019 Çarşamba günü de TTSO'da Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr Deniz Kaplan "Tarihte Bir Başkent Tarsus", Arkeolog Hüseyin Adıbelli tarafından da "Tarsus'ta Turizmin Yeri; Dün, Bugün ve Yarın" konulu konferanslar gerçekleştirilecek.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, belediye geçmişinin çok eskilere dayandığını belirterek, "1868 yılında kurulan belediyemizden bugüne kadar maalesef herhangi bir arşivin olmaması çok üzücü. Belediyemiz köklü bir geçmişe sahip olmasının yanı sıra, Tarsus 10 bin yıllık bir şehir. Bünyesinde birçok değeri barındırmasına rağmen, kentimizin tanıtımı bugüne kadar istenilen düzeyde yapılamadı. Biz bu değerleri tüm dünyaya tanıtmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Buna yönelik birçok projemiz var. Kentimizi hak ettiği seviyeye ulaşması için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Halkımızdan ricamız, el ve gönül birliği kentimize sahip çıkmaya ve tanıtmaya davet ediyoruz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tarsus Belediyesi Hakan Ali Tarsus Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title