Haberler

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Limon suyu izlenimi veren ürünler yasaklanacak

Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, katıldığı etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu. Yumaklı, "Nar ekşisi izlenimi veren nar ekşisi sosu, nar aromalı sos gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını yasakladık. Benzer şekilde limon suyu izlenimi veren limon sosu gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını da yasaklayacağız." dedi.

Ankara'da gerçekleştirilen Ulusal Gıda Kodeksi Komisyon Toplantısı'nda konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, limon sosu izlenimi veren ürünlerin yasaklanacağını duyurdu.

LİMON SOSU GİBİ ÜRÜNLERE YASAK GELİYOR

Yumaklı, limon suyu izlenimi veren ürünlerin yurt içi piyasaya arzının yasaklanacağını açıkladı. Bakan Yumaklı, 'Son birkaç ayda tarım alanında yaptığımız devrim niteliğinde değişikliklerin yanında, gıda konusunda da reform denilebilecek düzenlemeler yaptık. Geçen yıl yaptığımız düzenlemeyle nar ekşisi izlenimi veren nar ekşisi sosu, nar aromalı sos gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını yasakladık. Benzer şekilde limon suyu izlenimi veren limon sosu gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını da yasaklayacağız." dedi.

"YAPAY ET ÜRETİMİNE İZİN YOK"

Yapay et konusuna da değinen Yumaklı ayrıca "Yapay et kesinlikle gündemimizde yok. Yapay et üretimine izin verilmesi asla söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nar Tarım Ekonomi Güncel Haberler

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Bakmadan Geçme

4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Almanya Ukrayna maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Almanya Ukrayna maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Almanya Ukrayna maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Almanya Ukrayna maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Almanya Ukrayna maçı CANLI izle! (HD) 3 Haziran Almanya Ukrayna maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Erden Timur basın toplantısı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Aile destek ödemesi ne zaman yatacak 2024? #129300 İngiltere Bosna Hersek maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İngiltere Bosna Hersek maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Mbappe hangi takımda, Real Madrid'de mi? Lewandowski Fenerbahçe'ye gelecek mi? Fenerbahçe Robert Lewandowski ile görüştü mü, transfer edecek mi? Lukaku Fenerbahçe'ye gelecek mi? Fenerbahçe Lukaku'yu transfer edecek mi? Mourinho açıkladı
Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

500

Yorumlar (23)

sade vatandaş:

bize yiyecek değil içeriğinde bir sürü kimyasal madde olan suni gıdalar yediriyorlar toplum olarak kanser kalp şeker tansiyon hastalıkları o yüzden arttı bizi bir yandan gıdalarla zehirliyorlar öte yandan zehirledikleri yetmiyormuş gibi tedavi bahanesiyle ilaç bağımlısı yapılıyoruz toplum olarak her yönüyle sağılan ineklere döndük

246
7
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

GDO'lu gıdalar yüzünden her yıl pkk teröründen daha fazla insanımız hayatını kaybediyor ama hiç kimsenin umurunda değil tüm gıdalar GDO'lu hayvanlara ilaç veriliyor herşey zehir bakan nar ekşisinden bahsediyor. Bir ülke yok oluyor bakan limon peşinde.

yanıt1
yanıt0
Seyfettin Sucu:

Alma o zaman zorla mı satıyorlar

yanıt0
yanıt0
bekir yapici:

madem tarim bakani tek basina karar verebiliyor o zaman avrupada imali ve kullanimi yasaklanmis yeralti ve akarsulara karisan insanlari kanser yapan dogayadaki canlilari öldüren tarim ilaclarinin Türkiyede imal edilmesini satisini kontrol etsin bilincsizce kullanilmasini yasaklasin hayvan yemi ayaklarinda ithal edilen gedolu misiri ve diger genlerinle oynanmis bakliyatlari hububati önlesin bulgur bile les gibi tarim ilaci kokuyor.

165
4
yanıtYanıtla
ali taş :

Yerden göğe haklısın abi. Duygularıma tercüman olmuşsun. Sağol.

yanıt44
yanıt1
zırzop:

ürünleri raflara sokmadan önce denetleme yapın insanlar yıyıp içtikten 5-10 sene sonra degil

135
5
yanıtYanıtla
fıstıkçı:

nar ekşisi limon sosu en masumu.bunlara sıra gelene kadar yasaklanması gereken çokşey var.sana yağı, salam sosis, cips kola...

112
4
yanıtYanıtla
M Y:

Almasan kendiliğinden yasaklanır insanlar istese meyve sosunu kendi yapar yalanmi suç bizde devlet hangi birini denetlesin denetime gelince sadesini denetçi gididince eskileri rafa koy yalanmi

yanıt21
yanıt30
Netherill:

gıda denetimleri geri gelsin. narenciye üreticileri ağaçları söktüğünde böyle aksiyonlar almayın boşa. devlet kurumlarında boş çalışanlara eğitim verip salın sokağa fabrikalara denetleme yapsınlar. yeter yıllardır zehir yedirdikleri. insanlar artık hastalandıklarında iyileşemiyorlar.

108
3
yanıtYanıtla
Sukran Sönmez:

noodle yasaklanmalı

92
6
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title