Haberler

Bakan Yardımcısı Pakdil, Tarım, Hayvancılık Fuarı'nda konuştu

Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil, Tarım Kanunu'nda olan "fark ödemesi" diye bir hüküm üzerinde çalıştıklarını belirterek "Çiftçimizin maliyetleri ortaya konulacak, bunun üzerine çiftçimizin refah payı da eklenecek.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil, Tarım Kanunu'nda olan "fark ödemesi" diye bir hüküm üzerinde çalıştıklarını belirterek "Çiftçimizin maliyetleri ortaya konulacak, bunun üzerine çiftçimizin refah payı da eklenecek. Öngörülen fiyat pazarda teşekkül etmiş ise biz hedefimize ulaşmışız. Bunun altında kalmış ise bunun telafi edilmesi ve çiftçimize bunun destek olarak verilmesi çalışmasını başlattık." dedi.

Pakdil, Burdur Valiliği ziyaretinin ardından İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde çalışanlarla bir araya geldi. Ardından Kapalı Pazar Yeri'nde düzenlenen Burdur Teke Yöresi 7. Tarım, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı'nın açılışına katılan Pakdil, Burdur'un Teke yöresinin kültür merkezi olduğunu söyledi. Salgın sürecinde fedakarlık yaparak gıda temini için çalışmalarına devam eden elleri öpülesi çiftçileri, üreticileri saygıyla andığını, hürmetlerini ilettiğini bildiren Pakdil, çiftçilerin ürettikleriyle insanlığa da katkı sağladığını ifade etti.

Pakdil, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak sadece çiftçilere değil, tüketicilere ve ihracat yaptıkları ülkelere karşı da sorumlulukları olduğunu dile getirerek tek başlarına karar alacak ve bunu uygulayacak bir yaklaşımda olmadıklarını anlattı. Yönetim değil, yönetişim dediklerini vurgulayan Pakdil, "İlgili taraflarla nasıl yapılması gerektiğini istişare edip, görüşüp, tartışıp ve ona göre hareket etmek, bir plan çıkarmak gibi bir düşüncemiz var. Bunu uygulamaya inşallah koyacağız." ifadesini kullandı.

Pakdil, sorumlu oldukları sektörü daha iyi yönetmek için neler yapmaları gerektiğinin çalışması içinde olduklarına işaret ederek tarımda dijitalleşmeyi sağlayıp bilgisayarla ilgili teknolojiyi bu alanda en yoğun şekilde kullanmak için çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Kurdukları bir ekiple hangi ürünü nerede ne kadar üreteceklerinin yönetim planlamasını tam manasıyla yerleştirmeye gayret ettiklerine dikkati çeken Pakdil, bunun öncelikleri olduğunu vurguladı.

"Diyoruz ki siz üretin yeter, devletimiz sizin yanınızda olacak"

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin daha önce Tarım Komisyonu Başkanlığı yapmasından dolayısıyla konuya hakim olduğunu bildiren Pakdil, şöyle konuştu:

"Tarım Kanunu'muzun 19. maddesinde 'fark ödemesi' diye bir hüküm var. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Çiftçimizin maliyetleri ortaya konulacak, bunun üzerine çiftçimizin refah payı da eklenecek. Öngörülen fiyat pazarda teşekkül etmiş ise biz hedefimize ulaşmışız. Bunun altında kalmış ise bunun telafi edilmesi ve çiftçimize bunun destek olarak verilmesi çalışmasını başlattık. İnşallah kısa bir süre içinde buna geçmeyi planlıyoruz. Bunun için de diyoruz ki siz üretin yeter, devletimiz sizin yanınızda olacak. Bırakın zarar etmeyi refahınızı da dikkate alan bir uygulama inşallah önümüzdeki süreç içinde faaliyete geçecek."

Stratejik ürünlere öncelik verilecek

Pakdil, stratejik buldukları ürünlerin öncelikle ekilmesini ve üretilmesini sağlayacaklarına değinerek, "Bizim ürün çeşitliliğimiz çok, 4 mevsimi yaşayan bir ülkeyiz. Diğer ürünlerin de üretimi devam edecek ve onlar da asla göz ardı edilmeyecek. Un, buğday, yağ, baklagiller, et, süt, yumurta, kısaca bu şekilde ifade ettiğimiz stratejik ürünler ve bunun yanında diğer ürünlerde sebzesinden meyvesine bütün bunlar da kapsama alanı içinde olacak." diye konuştu.

Sütle ilgili geçen hafta alınan kararda belirlenen rakamın sektör tarafından olumlu karşılandığını aktaran Pakdil, bundan sonraki çalışmalar için de kimsenin endişe duymasına gerek olmadığını, bu tip yaklaşımların devam edeceğini kaydetti.

Açılışa, Burdur Valisi Ali Arslantaş, AK Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim oldu? Survivor 4. eleme adayı kim? 20 Mayıs Survivor'da potaya kim girdi? İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir?
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title