Haberler

Tarihi Sulu Han, kültür sanat merkezine dönüşecek

Güncelleme:

- Tarihi Sulu Han, kültür sanat merkezine dönüşecek Tokat'ın tarihi mekanlarından Sulu Han'ın, çocukların kültür sanat eğitimi alacağı bir merkeze dönüştürülmesi için restorasyon çalışması başlatıldı.

- Tarihi Sulu Han, kültür sanat merkezine dönüşecek

TOKAT - Tokat'ın tarihi mekanlarından Sulu Han'ın, çocukların kültür sanat eğitimi alacağı bir merkeze dönüştürülmesi için restorasyon çalışması başlatıldı.

Tokat'ın tarihi mekanlarından Sulu Handa Tokat Valiliği ile Tokat Belediyesi öncülüğünde restorasyon çalışmaları başlatıldı. Kitabesi olmadığı için yapılış tarihi bilinmeyen han, 1900 yıllarda kısa bir dönem cezaevi olarak kullanıldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 1957 yılında restore edilerek bir dönem öğrenci yurdu olarak kullanılan Sulu Han, 1997-2015 yılları arasında Tokat Belediyesi Aşevi olarak faaliyet gösterdi.

Restorasyon çalışmaları 1 yılda tamamlanacak

Restorasyon çalışmalarını Tokat Valisi Ozan Balcı, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ile birlikte yerinde inceledi. Vali Balcı, tarihi hanın eğitim yuvasına dönüştürüleceğini belirterek, "Burası tamamlandığı zaman el sanatlarına, çocuklarımızın kültür sanat eğitimine kısacası Tokat'ımızın kültürüne, sanatına, eğitimine anlamlı, önemli katkısı olacak. 1 yıl içerisinde restorasyonun bitirilmesini planlıyoruz" dedi. Vali Balcı, Tokat'ta kültür sanat adına güzel işler yapıldığına dikkat çekerek, "Anadolu'nun ikinci medreselerinden Yağbasan medresesi bilim müzesi olacak. Yeni Mustafa Ağa hamamı, Gökmedrese gibi restoresi yapılan yer var. Emeği geçen OKA, Belediyemize, kültür müdürlüğümüze hepsinden önemlisi Kültür ve Turizm bakanlığımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bu çalışmalar bittiğinde ilimizin kültürüne, turizmine önemli katkıları olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Atıl durumda olan Han, ayağa kaldırılacak

Başkan Eroğlu ise 900 adımda 900 yıl sloganı ile karşılık bulan tarihi sulu sokağın incilerinden birisi olan Sulu Han'ın yeniden ayağa kaldırılacağını kaydetti. Sulu sokaktaki çalışmalar bittiğinde Tokat'ın turizmine tarihine, kültürüne önemli bir hizmet edecek bir bölge olacağının altını çizen Başkan Eroğlu, "İnsanlar buraya gelerek gezip gördüğünde gerçekten ben inanıyorum ki böyle hayretler içerisinde bu güzel eserleri tek tek gezip görecekler. Bizde kültürümüzü, tarihimizi daha da zenginleştirmenin mutluluğunu yaşayacağız" ifadelerini kullandı.

Son 18 yıldır Aşevi olarak kullanılan Han'ın eğitim yuvası olacağını belirten Başkan Eroğlu, "Burada el sanatlarının yaşatıldığı, atölyelerin olduğu bir çocuk müzesi hüviyetine bürünecek olması buraya fonksiyonel özellik katacak. Müzenin bazı bölümleri üst katlarda yer alacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Balcı Tokat Han Haberler

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title