Haberler

Tarihi Doğanca Evinin Restorasyonu Sürüyor

Çorlu’da bulunan ve 150 yıllık geçmişi ile ilçenin tescilli tarihi binaları arasında yer alan tarihi Doğanca Evi’nde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları sürüyor.

Çorlu'da bulunan ve 150 yıllık geçmişi ile ilçenin tescilli tarihi binaları arasında yer alan tarihi Doğanca Evi'nde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları sürüyor.

Tescilli yapılar arasında bulunan Doğanca Evi'nin restorasyonu, kafe ve peyzaj çalışması kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Kültür Varlıkları Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar sürdürülüyor.

Çorlu ilçesinde bulunan, 150 yıllık geçmişe sahip olduğu tahmin edilen Doğanca Evi, 2003 yılında Edirne Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından 2. grup mimarlık örneği olarak tescil edilmiş, 2013 yılında Çorlu Belediyesi tarafından kamulaştırılmış ve restorasyon projesi hazırlanmıştı. Mülkiyeti Çorlu Belediyesi'ne ait olan Doğanca Evi'nin restorasyon ihalesi 2017 yılında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nce gerçekleştirilmiş ve yüklenici firma tarafından gerekli çalışmalar başlatılmıştı.

Restorasyon çalışmaları kapsamında 2017 yılının Nisan ayında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile yüklenici firma Arşimet İnşaat ile 1 milyon 45 bin TL bedelle sözleşme imzalanmış ve yenileme çalışmalarına başlanmıştı. Yapım süresi ile ilgili olarak 400 gün sürenin ön görüldüğü çalışmaların 2018 yılının Mayıs ayında tamamlanması bekleniyor. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tekirdağ Doğanca Çorlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title