Haberler

Tarih Sohbetleri Başlıyor

Yıldırım Belediyesi, tarihçi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nu 'Köklere Tutunmak' adlı programla lise öğrencileriyle buluşturarak gençlerin tarihsel bilgilerine büyük katkı sağlıyor.

Öğrencilerin kendi kültür ve toplumlarına ait gerçek tarihi yakından tanıması, gizli kalmış gerçekleri öğrenmesi ve tarihinden aldığı güçle geleceği şekillendirecek bireyler olarak yetişmesi amacıyla 'Köklere Tutunmak' programını hayata geçirdiklerini dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Yıldırım'ı 'İdeal Şehir' yapmak için başladığımız kentsel dönüşüm çalışmamız sürüyor; ancak 'İdeal Şehir' yalnızca yapılarla alakalı bir durum değil. Geleneklerimizi, değerlerimizi ve medeniyetimizi yeniden inşa ederek, 'sosyal dönüşümü' de gerçekleştirmek amacındayız" diye konuştu.

Önümüzdeki aylarda da zengin programlar ile kültür-sanat faaliyetlerini sürdüreceklerini belirten Başkan Edebali, "Kimliğimizi, kültürümüzü ve değerlerimizi hatırlatacak kültür sanat etkinliklerimizle Yıldırım'a katkı koymaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı. 24 Eylül Pazartesi günü Güzide Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile bir araya gelecek olan tarihçi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, 13 lisede binlerce öğrenci ile buluşarak tarihin tozlu rafları arasında kalmış gerçeklere ışık tutacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İsmail Hakkı Edebali Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title