Haberler

Taliban kadınlara üniversite eğitimini yasakladı! Karara Türkiye'den sert tepki geldi

Güncelleme:

Taliban yönetimi, ikinci bir duyuruya kadar üniversitelerde kız öğrencilerin eğitimine ara verilmesini istedi. Karar uluslararası kamuoyunda büyük tartışma yaratırken, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Taliban'ın aldığı yasak kararına tepki gösterdi. Kalın, "İslam'ın ruhuna aykırı bir karar. Bu yasağın dinde yeri yok" ifadelerini kullandı.

Taliban Geçici Hükümetinin Yüksek Öğretim Bakanlığı Sözcüsü Hafız Ziya Haşimi, ülkedeki tüm kamu ve özel üniversitelere genç kızların eğitimiyle ilgili talimat gönderildi. Talimatta, Bakanlar Kurulu kararı ile kız öğrencilerin üniversitelerdeki eğitimlerinin ikinci bir duyuruya kadar askıya alındığı bildirildi.

KALIN'DAN TEPKİ: BU YASAĞIN DİNDE YERİ YOK

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Taliban yönetiminin aldığı yasak kararına tepki gösterdi. Kalın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Taliban yönetimi Afganistan'da kız öğrencilerin üniversiteye girişini yasaklayan bir karar almış. İslam'ın ruhuna aykırı bir karar. Bu yasağın dinde yeri yok" dedi.

Taliban kadınlara üniversite eğitimini yasakladı! Karara Türkiye'den sert tepki geldi

ORTAOKUL VE LİSE KADEMESİNDE DE YASAKLANMIŞTI

Geçen yıl 15 Ağustos'ta Afganistan'da yönetimine gelen Taliban, ilkokul ve üniversitelerde kız öğrencilerin eğitim almasına izin vermişti. Taliban, üniversitelerde genç kız ve erkeklerin ders günlerini ayırmıştı. Kızlar kendi günlerinde eğitimlerine devam edebiliyordu. Kızların orta ve lise kademelerindeki eğitimlerine devam etmesine ise izin verilmemişti. Taliban yetkilileri, kız okullarının "İslami çerçevede" yeniden düzenlenip yakın zamanda açılacağını duyurmasına rağmen okullar açılmamıştı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

İbrahim Kalın Afganistan Türkiye Haberler

500

Yorumlar (48)

umut:

Yaşasın laiklik

121
57
yanıtYanıtla
isa yatar:

Harika bir karar Allah razı olsun

18
118
yanıtYanıtla
ERKAN :

sence Allah ilk ayetini oku diye verirken sen bunu engelleyince bundan razı olur mu?

yanıt52
yanıt6
corci:

eşini , kızın hasta olunca da kadın doktor istersin sen iso

yanıt63
yanıt5
Haydar:

Ülkemizide Afganistana çevirmenize az kaldı zaten heryer tarikat cemaat dolmuş. Dünya uzay çağında biz gidiyoruz tersine

92
44
yanıtYanıtla
Ercan Ercan:

Biz İstanbul'uu Feth ederken Anadoluyu Türk yurdu yaparken de tarikatler vardı. Ama onlar gerçek Allah dostu idi. Bugün ki gibi emperyal dünyanın çocukları değildi. Laikdüzenin yetiştirdiği değil di

yanıt20
yanıt52
halit kaktüs:

Ülkenin savunma ve uzay sanayi projelerini ne yapacağız peki. Araştırmadan yorum yapmak bizim milletin özelliği olmalı. Maalesef ülke cahil kaynıyor diyecek söz bulamıyorum..

yanıt26
yanıt9
Haydar:

Ercan Ercan afganistanda laik düzenmi var niye insanlar işsiz aç umutsuz niye insanlar ülkeden kaçıyor Avrupa'da yaşamak istiyor. Demekki din karın doyurmuyor huzur vermiyormuş

yanıt43
yanıt5
YazıYORUM:

Her ülke kendi sınırları içerisinde özgürdür. Bir başka devletin mudahalesi yada karışması, fikir yürütmesi bir yerde o devletin iç işerine karışmaktır. Avrupa bizim başörtüsüne nasıl ki karışamaz ise; B,zlerde başka ülkelere karışmamalıyız.

33
81
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Ülkemin insanına cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmaya ve kazanılmış insan haklarını bir daha gözden geçirmeye davet ediyorum. Özellikle kadınlarımızın. Dünkü Faslı zibidinin ülkem insanına yaptığı çirkin başın niye açık demesinden sonra...cesaret veren kim?

89
18
yanıtYanıtla
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title