Haberler

Taliban Bu Kez Banka Bastı: En Az 10 Ölü

Güncelleme:

Pakistan'da bir okula düzenlenen kanlı baskının ardından Taliban militanları bu kez de Afganistan'da bir bankaya bombalı saldırı düzenledi. Saldırıda en az 10 sivil öldü.

Taliban militanlarının Afganistan'ın Leşkergah kentindeki bir bankaya düzenlediği intihar saldırısında en az 10 kişi hayatını kaybetti. Militanlar, saldırının ardından bankadaki birkaç sivili de rehin alındı.

ÇOK SAYIDA REHİNE VAR

Taliban üyeleri, ülkenin güneyindeki Helmand kentinde bir banka şubesine silahlı ve bombalı saldırı düzenledi. Bankada ilk belirlemelere göre en az 10 ölü var. Bankada bulunan çok sayıda kişinin de rehin alındığı bildirildi.

ÜZERLERİNDE BOMBA BULUNAN MİLİTANLAR BANKAYA SALDIRDI

Başkent Kabil'de bir toplantıda konuşan Afganistan'ın İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah, "Helmand kentindeki saldırıda 10 kişinin öldürüldüğünü" söyledi. Helmand Valiliği Sözcüsü Ömer Zwak ise üzerlerinde bomba düzenekleri bulunan silahlı militanların, Helmand kentinin merkezi Laşkergah'daki bir bankaya saldırıldığını, bankada bulunan onlarca sivilin militanlar tarafından rehin alındığını bildirdi.

ÇATIŞMA DEVAM EDİYOR

Olay yerinde bulunduğunu ifade eden sözcü, bankaya giren intihar eylemcilerinden ikisinin üzerlerindeki bombayı patlattığını, Afgan güvenlik güçleri ve saldırganlar arasındaki çatışmanın devam ettiğini söyledi. Saldırıda ölen ve yaralananların sayısına ilişkin henüz net bilgiye sahip olmadığını belirten Sözcü Zwak, çok sayıda güvenlik mensubunun olay yerinde olduğunu belirtti.

TALİBAN ÖNCEKİ GÜN OKULA SALDIRMIŞTI

Militanların önceki gün Pakistan'ın Peşaver kentinde bir okula düzenlediği saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 145 kişi yaşamını yitirmişti. Baskını düzenleyen tüm militanların öldürüldüğü olayda 145 kişi de yaralanmıştı.

Taliban saldırıyı, örgütü hedef alan ordu operasyonları nedeniyle gerçekleştirildiğini duyurmuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Afganistan Pakistan Helmand Dünya Güncel Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500

Yorumlar (10)

KIRŞEHİRLİ ÇÖL KÜRDÜ:

ya işte . . . . ATATÜRK laikliği bu yüzden getirdi. . . . . SİZ İNSANLARIMIZ DİNİN TESİRİNDE HARCANMAYIN DİYE. . . . . .

16
9
yanıtYanıtla
CUMHUR:

Ne demiştin recep. Müslümandan terörist olmaz, Pakistanda öğrencileri öldüren Afganistanda Irakta Suriyede ve birçok Müslüman ülkede masum insanları öldürenler başka dinden mi. Atatürk Laikliğinin kıymetini bilin.

3
12
yanıtYanıtla
nubüvvetmobilWeb@haberler.com:

ya müslüman olursun ya laik olursun laik müslüman olamaz.laik olan müslümanliği terk etmiştir.

6
7
yanıtYanıtla
ozgurMobil-ANDROID:

bu islam ülkeleri kadar gereksiz birsey var mı. soyut varlıklar üzerine bu kadar canilik olur mu. insani ya da vicdani hissiyat olmalı biraz. üç beş Huri için. yaşınızdan başınızdan utanin.

2
7
yanıtYanıtla
mustafa 51:

allahını bilen kim olursa olsun işter kişi ister örgüt ister toplum veya devlet bu katliamı yapmaz zaten afganistanda kim yönettiği kimin ne yaptığı belli değil ülke yol geçen hanı bir suç veya olay olunca günah keçisi belli taliban

7
1
yanıtYanıtla
AtillaMobil-IOS:

Taliban işid pkk hepsinin canı cehenneme gitsin .ocaklarına ates düssün .yardım edenler cehennem atesinde yansın .

1
0
yanıtYanıtla
Adil Vicdan:

Terör olarak adlandırılacak bu saldırılar gösteriyorki daha öncekiler gibi pakistanda terörle mücadele ve kurtarıcılık adına işgale hazırlanıyor

0
0
yanıtYanıtla
CEKO:

PAKİSTANDA DİNGONUN AHIRI OLMUŞ 6 KİŞİ ASKERİ LİSEYİ TARUMAR ETTİ BU GÜN BANKA BASTI ÜLKE DEĞİL TERÖRİST EĞİTİM ALANI SANKİ

0
0
yanıtYanıtla
Watandaş Mobil-IOS:

Cumhur adlı yorumcu. Cahillik çok kötü bir Vasıf RTE Müslüman terörist olmaz dedi evet doğru, senin için açayım biraz Müslüman olan insan masum olan yada savaş harici kimseyi öldüremez ALLAH katında bir insanı Öldüren tüm insanlığı öldürmüş sayılır yani bu canlara kıyanlar Müslüman deyil Türkiye de herkesin kimliğinde Müslüman yazıyor eee herkes Müslüman mı.

0
0
yanıtYanıtla
Emil:

Allah yarattigini bilmesem bu lanet araplarin yer yuzunden kazinmasini isterdim. . ahmak araplar. kendi kendisini yok eden bir ummet. .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title