Haberler

Taksim'de Kadınlardan 'Cinayeti Durduracağız' Eylemi

Taksim’de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla yürüyüş düzenledi.

Taksim Tünel’de toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi yaklaşık 100 kişi, 15 Kasım'da düzenlenen "Kadın Cinayetleri ve Çözüm Yolları" başlıklı konferansta aldıkları kararları hayata geçirmek ve kadın cinayetlerini durdurmak için eylem yaptı. 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddet Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla toplanan kadınlar Taksim Tünel’de bir süre slogan attı. Ellerinde döviz, pankart ve flamalarla sloganlar atarak yürüyüşe geçen kadınlar, Galatasaray Meydanı’na geldi. Eyleme CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak, CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, oyuncular Nur Sürer ve Zeynep Özyağcılar da destek verdi.CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak, “Bakanlığın verdiği rakamlara göre kadın cinayetleri; son 7 yıl içerisinde yüzde bin 200 artmış durumdadır. 2 yıl içerisinde Alo 183 hattından ‘İmdat şiddet görüyorum, bana yardımcı olun’ diye telefon eden kadınların sayısı, gene bakanlık verilerine göre 90 binin üzerindedir. Bakanlık 22 bin kadının koruma altında olduğunu söylüyor. Gerçekten de öldürülen kadınlar belki de, buz dağının sadece bir parçasıdır” dedi.Platform adına basın açıklaması yapan Dilek İsmailoğlu ise, “25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü bu yıl bizleri kadın cinayetlerinin karşısında gücümüzü, fikirlerimizi birleştiriyoruz ve omuz omuza yürüyoruz. Türkiye’de her gün kadınlar kendi hayatlarına karar vermek istedikleri için, boşanmak, çalışmak, sevgilisinden ayrılmak istediği için öldürülüyor. 15 Kasım’da ‘Kadın Cinayetleri ve Çözüm Yolları’ başlıklı bir konferans gerçekleştirdik. Yüzlerce kadın bir araya gelerek özgürce konuştular ve çözüm yollarını adım adım çizdik” diye konuştu.

Kadın cinayetlerinin durdurulması için gerekli 4 maddeyi aktaran İsmailoğlu, “6284 sayılı koruma kanunu etkin uygulanmalı, kadınların korunmasındaki tüm bürokratik engeller kaldırılmalıdır. Kadın katillerine indirim uygulanmamalı, hafifletici sebepler aranmamalı, caydırıcı ceza verilmelidir. Şiddet gören kadınlara mali destek sağlanmalı, kadınların korunması için bütçeden yeterli pay ayrılmalıdır. Biz kadınlar bir arada olmaya devam edeceğiz, pes etmeyeceğiz, kadın cinayetlerini durduracağız” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından eylem olaysız bir şekilde sona erdi. 

DOĞAN CAN CESUR

İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Galatasaray Meydanı Binnaz Toprak Taksim Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı!
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title