Haberler

Taksim'de İki Engelli Grup Arasında Tartışma Çıktı

Türkiye Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Taksim'de etkinlik düzenleyen iki engelli grup arasında sözlü tartışma çıktı.

Türkiye Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Taksim'de etkinlik düzenleyen iki engelli grup arasında sözlü tartışma çıktı. Mehter takımı eşliğinde yürüyen gruba seslenen Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Şükrü Boyraz, "Bizim sorunlarımız halay çekerek türkü söyleyerek hiçbir zaman çözülmedi çözülmez" diyerek eleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından düzenlenen engelliler haftası yürüyüşüne birçok engelli ve yakınları katıldı. İSÖM'e bağlı özürlüler merkezlerinden bir grup engelli, Galatasaray Lisesi önünden mehter takımı eşliğinde yürümeye başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Merkezi Müdürü Bekir Köksal, "Türkiye'de maalesef engelli vatandaşlarımızı sokaklarda az görüyoruz. Hükümetin çıkardığı kanunla birlikte özürlüler büyük haklar elde etti ama toplum bilinçlendirilmesi gerekiyor. Bugün bu caddede yürüyüş yapacağız ve özürlülerin haklarına dikkat çekeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Atatürk Anıtı'na çelenk koymak için Taksim Meydanı'na yürüyen grup, burada anıta çelenk koyan Türkiye Sakatlar Derneği'ni bekledi. Ancak bu sırada dernek üyeleri gruba tepki göstermeye başladı. Daha sonra gruba seslenen Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Şükrü Boyraz "Bizler bu ülkenin yanlış işleyişinin kurbanıyız. Bizim sorunlarımız halay çekerek türkü söyleyerek hiçbir zaman çözülmedi çözülmez" diyerek eleştirdi. Bu sırada karşı gruptan bir kadın, "Niye yapılanları doğru söylemiyorsunuz" diyerek tepkisini dile getirdi.

Kısa süren tartışmanın ardından, polis kadını olay yerinden uzaklaştırdı. Tartışmanın ardından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakan iki grup da, olaysız bir şekilde dağıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Haftası Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title