Haberler

Tablet, Dizüstü Bilgisayarı Geride Bıraktı

Güncelleme:

2012 yılında 25 milyon kişi akakce.com'da fiyat karşılaştırması yaptı.

Karşılaştırmalı alışveriş platformu akakce.com, 25 milyon tekil kullanıcısının verilerinden oluşan "2012'nin En Popülerleri" raporunu açıkladı. Rapora göre, geçtiğimiz yıl en popüler kategoriler sıralamasında ilk 10'a giremeyen tablet bilgisayar, bu yılki performansı ile dizüstü bilgisayarı geride bıraktı. akakce.com'da 2012'nin en çok aranan ürünü ise Samsung Galaxy S3 oldu.

Karşılaştırmalı alışveriş platformu akakce.com'u 2012 yılında ziyaret eden yaklaşık 25 milyon kullanıcı, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da en çok cep telefonu kategorisine ilgi gösterdi. Kullanıcılar tarafından en çok aranan ürün ise Samsung'un yıla damgasını vuran akıllı telefonu Galaxy S3 oldu.

akakce.com'un hazırladığı '2012 Yılının En Popülerleri' raporunda en popüler kategori cep telefonu olurken ikinciliği LED TV, üçüncü sırayı ise geçtiğimiz yıl ilk 10'a giremeyen tablet bilgisayar kategorisi aldı. Dördüncü olarak dizüstü bilgisayarların bulunduğu sıralama, elektrikli süpürge, çamaşır makinesi ve buzdolabı olarak şekillendi. akakce.com'un raporu, online alışverişçilerin sadece elektroniğe değil, beyaz eşya ve elektrikli ev aletlerine de büyük ilgi göstermeye başladığını ortaya koydu. Klima, ütü, elektrikli ısıtıcı, kombi ve fırın ilk 20'ye giren diğer kategoriler oldu.

akakce.com'da, 2012 yılında 25 milyon tekil kişi, 46 milyondan fazla ziyaret gerçekleştirdi. Yaklaşık 180 milyon sayfanın gösterildiği sitenin ziyaret sayısı, 2011 yılına oranla yüzde 47,5, oranında artış gösterdi.

Tablet bilgisayarların hızlı yükselişi

Popüler ürünler kategorisinde en dikkat çekici yükseliş tablet bilgisayarlarda gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl ilk 10 içinde yer alamayan tabletler, bu yıl üçüncü sırada yer alarak yılın en dikkat çekici çıkışını gerçekleştirdi. Tabletler, dizüstü bilgisayarları geride bırakarak, bilgisayar-donanım kategorisi içinde yüzde 54'lük paya sahip olarak liderliğe ulaştı. akakce.com'un 2012 yılı en popüler tablet bilgisayarlar sıralamasında ilk sırada Piranha'nın Business Tab modeli yer alırken, Samsung Galaxy Note ikinci, Piranha Business II Tab üçüncü, Dark EvoPad dördüncü oldu. Apple Yeni iPad ise ancak beşinci sırada kendisine yer bulabildi.

iPhone 4S sekizinci sırada

2012 boyunca akakce.com ziyaretçilerinin en çok aradığı ürünleri gösteren sıralama, akıllı telefonlara olan ilgiye de ışık tutu. 'Yılın en popüler 10 ürünü' sıralamasında telefon haricinde kendisine yer bulabilen tek ürün LG 42LM660S LED TV oldu. Samsung'un akıllı telefon pazarındaki hakimiyeti akakce.com verilerine de yansıdı. iPhone 5'in en büyük rakibi olarak gösterilen Samsung Galaxy S3 listenin ilk sırasında yer alırken, Galaxy NoteII ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sıradaki Sony Ericsson Xperia Arc'ı ise yine Samsung'un Galaxy serisinden dört modeli S3 Mini, Ace, S2 ve W izledi. iPhone 4S ise sekizinci sırada yer aldı.

"E-ticaret en görkemli dönemini yaşıyor"

E-ticaret sektörü ve verilerle ilgili bir değerlendirme yapan akakce.com Kurucu Ortağı Koray Karataş, e-ticaretin bu yıl da beklentilerin üzerinde gelişme gösterdiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Geçtiğimiz yılı 22 milyar TL seviyesinde kapatan e-ticaret sektörü hacminin 2012'nin sonunda 31 milyar TL'yi bulması bekleniyor. Son birkaç yıldır, e-ticaret Türkiye'de en görkemli dönemini yaşıyor. Geçtiğimiz yıllarda e-ticaret sitelerinin kişisel çabaları ile yakalanan büyüme, 2012 ile birlikte hem devletin hem de özel sektörün desteğini almaya başladı. Bankalar, operatörler, lojistik şirketleri bu desteğin en güzel örneklerini sergiledi ve artık bir online alışveriş kültürü oluşturmaya çok yakın bir noktaya geldik. Önümüzdeki beş yıl içerisinde tüm bileşenleri ile bir ekosistemden bahsedebiliyor olacağız.

Genel e-perakende trendlerine baktığımızda kadın kullanıcıların neden olduğu değişimi çok iyi hissediyoruz. Cep telefonu ve teknoloji ürünleri bu yıl da ağırlığını korusa da yılın en popüler kategorileri listesinde beşinci sırada "elektrikli süpürge" kategorisi yer alırken, dijital fotoğraf makineleri ise ilk defa dokuzuncu sıraya kadar düştü. Private shopping siteleri ile online alışveriş deneyimi yaşayan kadınlar, artık pek çok ihtiyaçlarını internet üzerinden karşılayabilecek noktaya geldiler.

"2013 mobil yılı olacak"

Her yıl olduğu gibi, bu yıl da cep telefonu kategorisi yılın en popüler kategorisi oldu. Cep telefonu kategorisi içerisinde akıllı telefonlar yüzde 84 gibi yüksek bir hacme ulaşarak, önümüzdeki yılın "mobil yılı" olacağını bir kez daha gösterdi. Yılın en popüler 10 cep telefonu listesinde ise Samsung altı telefonu ile yer alırken, birkaç yıl öncesine kadar cep telefonu pazarını domine eden Nokia listeye giremedi. Samsung'un en büyük rakibi iPhone ise 4S modeli ile sekizinci sırada kendisine yer bulabildi.

BKM verilerine göre internet üzerinden alışveriş yapan 9 milyon kişi bulunuyor. akakce.com olarak, aylık 3 milyon tekil kullanıcımız ile tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarındaki değişimi çok iyi gözlemleyebiliyoruz. Türkiye'deki kullanıcıların yeni ürün ve teknoloji adaptasyonu çok yüksek, bu da e-ticarete pozitif yönde bir etki sağlıyor."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title