Haberler

Askeri Anlaşmayı İptal Eden İsveç'e Suudi Arabistan'dan "Elçi" Resti

Güncelleme:

İsveç, 2005 yılında Suudi Arabistan'la imzalanan askeri anlaşmayı uzatmayınca bu karara tepki gösteren Suudi Arabistan elçisini geri çekti.

İsveç ile Suudi Arabistan arasındaki diplomatik gerginlik tırmanıyor. İsveç 2005 yılında Suudi Arabistan'la imzalanan askeri anlaşmayı uzatmama kararı aldı. İsveç'in bu kararına tepki gösteren Suudi Arabistan elçisini geri çekti.

KONUŞMA KRİZİ

Filistin'i devlet olarak tanıyan İsveç, Mısır'ın başkenti Kahire'deki Arap Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı'na onur konuğu olarak davet edilmişti. Wallström'ün konuşma metninde, Suudi Arabistan'ı insan hakları konusunda ve DAEŞ'le mücadelede yeterince iş birliği yapmadığı gerekçesiyle eleştirdiği öne sürülünce, Riyad yönetiminin konuşmayı engellediği iddia edilmişti.

İSVEÇ ASKERİ ANLAŞMAYI İPTAL ETTİ

İsveç de, Suudi Arabistan'a tepki göstermek amacıyla 2005 yılında imzalanan ve 2010 yılında 5 yıl uzatılan askeri anlaşmanın uzatılmayacağını açıkladı. İsveç'in bu kararına daha sert tepki gösteren Suudi Arabistan bu ülkedeki büyükelçisi İbrahim S. I. Alibrahim'i geri çekti.

İSVEÇ BÜYÜKELÇİSİNİ GERİ ÇAĞIRDI

Suudi Arabistan'ın, İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström'ün, ülkeyi hedef alan eleştirilerine tepki olarak İsveç büyükelçisini çağırdığı bildirildi.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberine göre, Suudi Arabistan, Bakan Wallström'ün, daha önce yaptığı çeşitli açıklamalarda ülkeyi hedef alan eleştirilerine tepki amacıyla Stockholm'daki Büyükelçisi İbrahim S. I. Alibrahim'i çağırdı.

İSVEÇ DIŞİŞLERİ BAKANINA ÖVGÜ YAĞDI

Suudi Arabastan'ı başta insan hakları olmak üzere birçok alanda eleştirme cesareti gösteren İsveç Dışişleri Bakanı Margot Walström da övgü yağıyor.

ANLAŞMANIN UZATILMASINI YEŞİLLER PARTİSİ ENGELLEDİ

İsveç'te sosyal demokrat Başbakan Stefan Löfven iş dünyasının da baskısıyla Suudi Arabistan'la askeri anlaşmayı uzatmak istiyordu.

Ancak hükümetteki ortağı Yeşiller Partisi Eş Başkanı ve Eğitim Bakanı Gustav Fridolin askeri anlaşma uzatıldığı taktirde, koalisyonu hemen bozacakları konusunda net konuşmuştu.

​İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberine göre de Wallström'ün konuşmasının Suudi Arabistan tarafından engellenmesinin nedeninin, İsveç'in Suudi Arabistan ile yapılan silah anlaşmasını uzatmaması olduğu savunulmuştu.


Kaynak: AA / Güncel

Margot Wallström Suudi Arabistan Filistin İsveç Politika Güncel Haberler

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Bakmadan Geçme

Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

500

Yorumlar (45)

A.YORGO SIRTAKIS:

Arkadaslar, , ben rum asilli bir müslümanim, , istanbulda dogdum ve büyüdüm, , osmanli tarihini cok okudum ve haalaada okuyorum, , hattaa yunanistandaki osmanli arsivlerindende kitaplar alip okuyyorum, , ben tarihe cok merakli biriyim, , ama sunu bütün samimiyetimle söylüyorum, , osmanliya gercekten hayranim arkadaslar, , araplari zaten yüz yillar boyu osmanlilar idare ettiler, , birinci dünya savasindan sonra param parca oldular, , suudiler ve digerleri ingilizlerin ve siyonist israilin sömürüsü altina girdiler, , benim onlardan bir ümidim yoktur, , ümidim türklerdedir, ,

34
1
yanıtYanıtla
Black jackMobil-IOS:

Helal olsun be İsveç

30
1
yanıtYanıtla
DERTLİ:

BU ARAP KRALLARININ AGZINDAN NE FİLİSTİNDEKİ NEDE DÜNYANIN BAŞKA BİR YERİNDEKİ MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZ İÇİN BİR SÖZ ÇIKMAZ MÜSLÜMAN KILIKLIDIRLAR SADECE

25
1
yanıtYanıtla
xxc:

isvec e helal olsun filistini devlet olarak tanımışlar arabistan sözde musluman kılı kıbırdamıyor arap yonetımıne sayın cumhur baskanı recep tayyıp erdogan gıbı bırı gelirse muslumanlarda birlik beraberlik saglanır

23
2
yanıtYanıtla
uzman:

Suudluların uykusu kaçmıştır, öyle 2, 3, 4 karıyı alıp yatmak değil, gerçeklerle yüzleşme zamanı.

24
0
yanıtYanıtla
cem tuna:

İsveç Dünya''da hakim bütün hegamonik güçleri karşısına alarak Fİlistini tanısın sen Suud git adamların bakanını konuşturma. . . Bu Zihniyet varken birde 12 Milyonluk İsrail ile 1. 5 milyarlık İslam Dünyası nasıl baş edemez? diye siz hala kendi kendinize sorun. . . Bizimkilerin kankisi. . bunlar. . . Ve diğer görünüşte bağımsız ve yine görünüşte şeriat ile yönetilen körfez emirlikleri. . .

23
0
yanıtYanıtla
aydın:

aha erdoğan orayıda karıştırdı

13
9
yanıtYanıtla
xxx:

gelde gevura imrenme

19
2
yanıtYanıtla
erkan:

butun dunyanin en gerici ve diktatör ulkesi oldugunu bilmelerine ragmen cikarlarindan dolayi yalaklik yapip destekledikleri saudi arabistana birisi dur demek zorundaydi ve bunu isvec halki yapti. . Isvec hukumeti ve isadamlari yapmak istemediler fakat halkin buyuk baskisi uzerine anlasmayi iptal etmek zorunda kaldilar. . EE insanlarin özgur dusunmesi ve hukumeti acik acik elestirmesi insanin en normal özgurlugudur. . Bizim Turkiyede ise hukumeti elestirmek hapis cezasini getiriyor ve erdogan hala gelismis ulkeyiz diye insanlari kandiriyor. .

11
9
yanıtYanıtla
Black jackMobil-IOS:

Delikanlılık budur

17
0
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title