Haberler

Suriyeliler İçin Bilgi Merkezi Kuruldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, komşu ülke Suriye'de yaşanan olayların ardından Türkiye'ye sığınan Suriye vatandaşları için 'Yerel Bilgi Merkezi' kuruldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, komşu ülke Suriye'de yaşanan olayların ardından Türkiye'ye sığınan Suriye vatandaşları için 'Yerel Bilgi Merkezi' kuruldu. Merkezin açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AK Parti Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Gaziantepli ve Suriyeli vatandaşlar tarafından gerçekleştirildi.

Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ortak Akıl Platformu (GOAP) binasında kurulan Yerel Bilgi Merkezi'nin açılışına Gaziantep'teki Suriyeliler yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde Suriyeliler, Türk yöneticilere ve halkına sevgi gösterilerinde bulundu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Suriyeliler ile yakından ilgilenirken, çocukları kucaklayarak onlarla sohbet etti.

Törenin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey,"Sizler Türkiye-Suriye dostluğu için çalışan değerli insanlarsınız. İnşallah bu zor şartların kısa zamanda geçeceğini ümit ediyoruz. Sizleri de bu vesileyle burada misafir olarak görüyoruz. Sizler bizim komşularımızsınız. Türkçede komşu komşunun külüne bile muhtaçtır denir. Biz o günü bugün olarak görüyoruz. Bugün siz zor şartlardasınız. Bizim görevimiz de komşularımıza yardım etmektir" dedi.

Suriyeli halkının yaşamını kolaylaştırmak için çalıştıklarını ifade eden Güzelbey, şöyle devam etti: "Burada bulunduğunuz süre zarfında sizin yaşamınızı kolaylaştırmak sizin sorunlarınızı çözmek için elimizden gelen her şeyi yapacağımızdan emin olabilirsiniz. Sizin sorunlarınızı, arkadaşlarınızın içinden seçilen temsilciler gelip bize anlattılar. Biz de bu sorunlarınızı çözmek için ilgili mercilerle temas etmiş bulunuyoruz."

ÇOCUK ŞEHRİ GAZİANTEP

Gaziantep'in çocuk şehri olduğunu hatırlatan Başkan Güzelbey, Suriyelilere şöyle seslendi: "Şu okulların açılacağı zamanda sizin en büyük sorununuzun, çocuklarınızın okul sorunu olduğunun farkındayız. Bu şehir Avrupa'nın Türkiye'de seçtiği tek çocuk dostu şehirdir. Çocuklarınızın eğitimi için de bu çerçevede elimizden gelen her şeyi yapacağımızı bilmenizi isteriz. Bu gördüğünüz merkezi, geçici olarak size tahsis ediyoruz. Çocuklarınızın eğitimini burada gerçekleştirmeye çalışacağız. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak sizlerin çocuklarına öğretmen temin edip,

onların okulda geri kalmamaları için çalışacağız. Sağlık sorunlarınız için de belediye olarak bazı çalışmalarımız bulunmakta. Bunun yanı sıra sizin vakit geçirebileceğiniz, toplanacağınız, sorunlarınızı tartışıp çözeceğiniz bir yer olarak da burayı düşünüyoruz."

AK Parti Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, "Başımızın üstende yeriniz var. Ben ne zaman Suriye plakalı bir araç görsem, onu durdurup ona bir karanfil ya da gül vermek istiyorum. Sizler bizim hem akrabamızsınız hem de dostumuzsunuz. Allah kimseyi yerinden yurdundan etmesin. İnşallah Suriye'de yaşanan olaylar bittikten sonra güzel günleri yakalayacağız" ifadelerini kullandı.

Yerel Bilgi Merkezi'nin koordinatörü Firas Al-Masri ise,"Vatandaşlarımıza bu devletin tüm kanunlarına saygı ile kayıtlı olmalarını anlattık. Bu da bu şehirde insanların huzur ve emniyet içinde yaşamalarını sağlayacaktır. Allah'a dua ediyoruz ki Suriye'deki olaylar biran önce sonu bulur ve bizler ülkemize döneriz" dedi

SURİYELİLERİ ÖLÜM KORKUSU SUSTURUYOR

Açılış töreninde mikrofonların uzatıldığı Suriyelilerin konuşmaktan çekindikleri gözlenirken, kayıt dışı konuşan ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen Suriyeli kadınlar,"Ölümle burun burunayız. Yüzümüzün görünmesi, adımızın açıklanması bizi ve Suriye'de bulunan ailemizi tehlikeye atabilir. Sonuçta Esad rejimi yıkılmazsa ve biz tekrar yurdumuza döneceğiz. Bu nedenle tanınmak istemiyoruz. Suriye'deki olayların biran önce dinmesini ve mutlu yarınların gelmesini istiyoruz." dediler.

Suriyeliler adına çekinerek konuşan Rudeyna Abdul, Türk halkına minnettar olduklarını belirtirken, şunları söyledi: "Türkiye'ye yardımları için teşekkür ederiz. İnşallah bizde Türk halkına ağır misafir olmayız. Bizde yurdumuza döndüğümüzde bu desteği her zaman söyleyeceğiz."

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminin ardından merkezi gezen katılımcılar, Başkanı Güzelbey ile Vekil Mazıcıoğlu'na sorunlarını anlattı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halil Mazıcıoğlu Asım Güzelbey Ak Parti Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title