Haberler

Suriyeli Ressam Aiman Halabi'nin 'Sınırda' Sergisi Kelimat Sanat Galerisi'nde Açıldı

Güncelleme:

Suriyeli ressam Aiman Halabi'nin 'Sınırda' isimli sergisi, Kelimat Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi, 27 Ocak'a kadar görülebilecek.

Suriyeli ressam Aiman Halabi'nin "Sınırda" isimli sergisi, Kelimat Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Kelimat Sanat Galerisi Direktörü Adnan Ahmedoğlu, sergiye ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şam'daki öğrencilik yıllarında tanıştığı Halabi'nin başarılı bir sanatçı olduğunu söyledi.

Ahmedoğlu, Aiman Halabi'nin ilk sergisini 2006'da Halep'te açtığını belirterek, "O zamanlar Golan Tepeleri'nden Halep'e eser göndermek zordu. Nakliye çok zordu. O zaman Halep'te bir festival vardı. Eserlerini orada sergilemiştim. Aiman, dünyanın çok önemli sanatçılardan biridir." dedi.

Sanatçının yaşadığı coğrafyanın acılarını tablolarına yansıttığının altını çizen Ahmedoğlu, serginin adının neden "Sınırda" olduğunu şu sözlerle anlattı:

"Her bayram komik bir olay yaşanır. Golan Tepeleri'nde bir sınır var. Suriye'de bir yer ama bayramlarda birbirlerine gidemiyorlar. Sınırın iki tarafında kalan akrabalar bayramlarda birbirleriyle mikrofonla konuşuyorlar, bayramlarını tebrik ediyorlar. Trajik bir hikayedir. Sınır yüzünden birbirlerinin yüzlerini net göremiyorlar. Aiman de bu sınırda birbirlerini yüzlerini net göremeyen insanları tablolarına taşıyor. Vücutları belli ama yüzleri belli değil. Her zaman bir mesafe var. Orada hayat öyle maalesef."

Sergi, 27 Ocak'a kadar görülebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Ressam Suriye Sanat Kültür Sanat Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title