Haberler

    Suriye Türkmenleri Kendi Ordusunu Kuruyor

    Güncelleme:

    "Kaybedecek tek bir dakikalarının bile kalmadığını" savunan Türkmenler, kendi ordularını kuracaklarını duyurdu.

    Gaziantep'te bir araya gelen Suriyeli Türkmenler, IŞİD ve PYD tehlikesine karşı bundan sonra ne yapacaklarını tartıştı. "Kaybedecek tek bir dakikalarının bile kalmadığını" savunan Türkmenler, kendi ordularını kuracaklarını duyurdu.

    Suriyeli Türkmenler genel istişare amaçlı genişletilmiş ikinci toplantıyı Gaziantep'te yaptı. Toplantıya sahada savaşan Türkmen komutanlar ve siyasi temsilcilerin yanı sıra Türkmen sivil toplum kuruluşları da katıldı.

    Suriye Türkmen Meclisi'nin Şahinbey Belediyesi konferans salonunda düzenlediği toplantıda 150 katılımcı yer aldı, farklı bölgeleri temsilen 16 kişi konuşma yaptı.

    "VATANSIZ KALMA TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

    Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa yaptığı konuşmada, Suriyeli Türkmenler olarak beş yıllık savaş sürecinde ortak hareket etme ve güçlü yapılar oluşturmakta başarılı olunamadığını ancak Türkmen bölgelerinde baş gösteren IŞİD ve PYD tehlikesine karşı kaybedilecek tek bir dakikalarının bile kalmadığını söyledi:

    "Burası bizim bin yıllık ata topraklarımız. Şu an bizim topraklarımız üzerinde fanatik bazı unsurlar ve etnik temelli örgütler tarafından topraklarımız gasp ediliyor. Şayet bu duruma müdahale edilmez ise geri dönecek evlerimiz ve üzerinde yaşayabileceğimiz vatandan mahrum olma tehlikesi ile karşı karşıyayız."

    "ACİLEN TÜRKMEN ORDUSU KURULMALI"

    Abdurrahman Mustafa, YPG tehdidinin Tel Abyad'dan başlayıp, Cerablus ve Azez ilçelerine doğru büyüdüğünü savundu. YPG'nin 200'den fazla Türkmen yerleşim birimini tehdit ettiğini söyleyen Abdurrahman Mustafa, "Bölgede Türkmen yerleşim birimlerinin güvenliği ve Türkmen topraklarının daha fazla yağmalanmaması için acilen Türkmen ordusu kurulması gerekiyor." dedi. Mustafa bu yönde belirli bir mesafe alındığını da sözlerine ekledi.

    ÖNCELİKLİ GÜNDEM KONUSU: TEL ABYAD

    Toplantıda ağırlıklı gündem konusunu Tel Abyad'da yaşanan gelişmeler oluşturdu. Tel Abyad bölgesini temsilen bir konuşma yapan Envar el Hak Tugayları Komutanı Abdullah Dede, "Türkmen toprağı üzerinde inşa edilen Suriye Kürdistan'ı projesi yüzde 70 oranında sonlandırıldı ve duyarsız kalınması halinde bu topraklarda Türkmen varlığından söz edilemeyecek." diye konuştu. Tel Abyad'dan gelen bazı konuşmacılar da YPG'yi eleştirdi.

    'SURİYE TÜRKMENLERİ ASKERİ KONSEYİ' KURULACAK

    Toplantı sonrası kısa bir kapanış ve değerlendirme konuşması yapan Abdurrahman Mustafa; Halep, Golan, Mumbuç, Cerablus, Lazkiye-Bayırbucak, İdlib, Rakka, Tel Abyad ve Humus bölgelerini temsilen toplantıya katılan Türkmenlerle birlikte gün boyu süren istişareler sonucu sahada daha etkin yöntemler belirlemek için Türkmen Meclisi bünyesinde askeri konsey kurma kararı aldıklarını duyurdu. Abdurrahman Mustafa, Suriye için oldukça kritik bir dönemden geçildiğini ve Türkiye'nin bu dönemde sergileyeceği tavırın, bölgenin geleceğini etkileyeceğini söyledi. (Kaynak: Al Jazeera)

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Şahinbey Belediyesi Gaziantep Cerablus Suriye Politika Dünya Güncel Haberler

    Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

    Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

    Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

    Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

    Bakmadan Geçme

    Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
    3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

    3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

    500

    Yorumlar (213)

    Cesaret:

    Dünyanın silahı da verilse bu türklere ve türkmenlere gene bir cacık çıkmaz. Arkanızda türkiye var o kadar silah var ama dizde savaçak insan yok yürek yok. Savaşlar toplarla tüfeklerle kazanılmaz cesaretli insanlarla kqzanılır. Kaç tane türk kendini feda edecek bir görelim. En başta da bu lazlardan kaç tanesi gidecek merak ediyorum. Sizden bişey çıkmaz ey türk milleti. Biraz kürtlere bakın cesaret alın vede örnek alın. Merak etmeyin tarih tekarrürden ibarwttir.kürtler gene sizi kurtaracak.sırtımızda kocaman bir yüksünüz yüzyıllardır .

    10
    114
    yanıtYanıtla
    2000:

    Pamukoglu gidip bunlari kurtarsin kahraman komutaniniz

    28
    56
    yanıtYanıtla
    Ramazan:

    kic kadarsiniz turkiye sizide kurtlere karsi kiskirtiyor

    14
    51
    yanıtYanıtla
    S. Bezek Mobil-IOS:

    İtler ye YPG sizin namusumuzu kurtardı ya PGD ne istiyorsunuz

    10
    54
    yanıtYanıtla
    Gurbetcı:

    Dogru karar. Allah yardımcınız olsun.

    56
    5
    yanıtYanıtla
    halil:

    geç kaldınız bence işid ile birleşin zaten ortak çalışıyorsunuz. sakın bize güvenip bir maceraya girişmeyin,

    56
    3
    yanıtYanıtla
    ALİ VELİ:

    IŞİD KÜRTLERE SALDIRDI BÜTÜN KÜRTLER BİR OLDU TOPRAKLARINDAN IŞİDİ SİLDİ SÜPÜRDÜ. IŞİD TÜRKLERE SALDIRDI BÜTÜN TÜRKLER KORKTU KAÇTI YARDIM ETTİ. HANGİ HALK DAHA ONURLU ŞİMDİ?

    5
    52
    yanıtYanıtla
    sancarhan:

    Full destek

    50
    5
    yanıtYanıtla
    Huseyin:

    AKP´nin Adami bu.

    14
    39
    yanıtYanıtla
    2000:

    Uyduruk bir olusum isid elemanlarinin yeni bir Isim altinda kümelenmesi ama avucunuzu yalarsiniz.

    6
    40
    yanıtYanıtla
    Tüm 213 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title