Haberler

Suriye Sınırı Yakınındaki Kötü Kokunun Sebebi Bulundu

Suriye sınırı yakınındaki kötü kokunun sebebi bulundu Sıcakların artması ile Ceylanpınar'da yayılan kötü kokunun sebebinin şebeke suyunun çıkışında meydana gelen sazlıklar olduğu belirlendiŞANLIURFA - Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde son dönemlerde artan sıcaklık ile birlikte kötü koku...

Suriye sınırı yakınındaki kötü kokunun sebebi bulundu

Sıcakların artması ile Ceylanpınar'da yayılan kötü kokunun sebebinin şebeke suyunun çıkışında meydana gelen sazlıklar olduğu belirlendi

ŞANLIURFA - Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde son dönemlerde artan sıcaklık ile birlikte kötü koku yayılmaya başlanmıştı. Kokunun sebebini araştıran uzmanlar, kötü kokuya şebeke suyu çıkış noktasında oluşan sazlıkların neden olduğunu belirledi.

PYD kontrolündeki Suriye'nin Rasulayn kentine komşu olan Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde havaların ısınması ile kötü koku yayılmaya başladı. Kötü kokunun sebebinin belirlenmesi için seferber olunan kentte, son olarak Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran ve Büyükşehir Koruma ve Kontrol Şube Müdürü Mehmet Yağmur tarafından arıtma tesisinde inceleme yapılmıştı. Tesisteki sulardan örnek alınırken, yapılan testlerde ise olumsuz bir duruma rastlanmamıştı.

Başkan Yardımcısı Daşkıran, incelemede kokunun şebeke suyunun çıkışından kaynaklandığını belirlediklerini ifade etti. Yapılan detaylı araştırmada ise kokunun bölgede oluşan sazlık alandan kaynaklandığını belirlediklerini ifade eden Daşkıran, "Mevlana Mahallesi sakinlerimizden kötü kokular geldiğine dair şikayetler aldık. Biz de bu şikayetlerin kaynağını araştırmak için Büyükşehir Arıtma Tesisi Denetim Müdürlüğü ekipleriyle birlikte tesislerimizde incelemelerde bulunduk. Yapmış olduğumuz incelemeler neticesinde sorunun arıtma tesisinden değil suyun çıkış noktasından kaynaklandığını tespit ettik. Suyun çıkış noktasında bulunan köprü altında sazlıklar ve tel örgüler dolayısıyla suyun akış noktası kapanmış. Bu da suyun yönünün değişmesine neden olmuş. Suda birikintiler de kötü kokuya neden olmuş, Bu durumla ilgili olarak gerekli raporları tutacağız. Büyükşehir belediyesi ekiplerimizle birlikte ortaya çıkan sorunu en kısa zamanda çözeceğiz" diye konuştu.

Arıtmalar Daire Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürü Mehmet Yağmur da kısa bir süre içerisinde sorun teşkil eden alanda suyun önünü kapatan sazlıklar ve engellerin kaldırılacağını belirterek, oluşan kötü kokunun önüne geçileceğini ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Yağmur Ceylanpınar Şanlıurfa Suriye Politika Güncel Haberler

Akıllara Özgür Özel'in sözü geldi! Erken seçim anketinden çıkan sonuç bir hayli çarpıcı

Akıllara Özgür Özel'in sözü geldi! Erken seçim anketinden çıkan sonuç bir hayli çarpıcı

Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

Tarihi seçim sona erdi! Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi

Tarihi seçim sona erdi! Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi

Bakmadan Geçme

10 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 10 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 10 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 10 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 10 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 10 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 10 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 10 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Fransa Kanada maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Kanada maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fransa Kanada maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Fransa Kanada maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Fransa Kanada maçı CANLI izle! (HD) Fransa Kanada maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Fransa'da Macron neden erken seçim kararı aldı? Erken seçim ne zaman yapılacak? YKS soruları sızdı mı? ÖSYM Başkanı Ersoy iddiaları yalanladı Fenerbahçe seçim sonuçları 2024! Ali Koç ve Aziz Yıldırım hangi sandıktan kaç oy aldı? İşte oy sayıları Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın aldığı toplam oy sayıları kaç? (%) Aziz Yıldırım ile Ali Koç yüzde kaç oy aldı, oy farkı kaç?
Cemal Enginyurt'tan Bakan Şimşek'e videolu öneri: Güneş'ten vergi almayı düşünüyor musun?

Cemal Enginyurt'tan Bakan Şimşek'e videolu öneri: Güneş'ten vergi almayı düşünüyor musun?

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title