Haberler

Suriye Kızılayı, Depremin Ardından ABD'nin Suriye'ye Yönelik Yaptırımlarını Kaldırmasını İstedi

Güncelleme:

ŞAM, 8 Şubat (Xinhua) -- Suriye Arap Kızılayı (SARC) Başkanı Khaled Hboubati Salı günü, ülkenin kurtarma ekipmanlarına ciddi bir şekilde ihtiyaç duyduğunu belirterek, yardım çabalarını kolaylaştırmak için ABD ve Batı'nın Suriye'ye yönelik yaptırımlarını kaldırması çağrısında bulundu.

Suriye Kızılayı, Depremin Ardından ABD'nin Suriye'ye Yönelik Yaptırımlarını Kaldırmasını İstediSuriye'nin Lazkiye vilayetine bağlı Jableh şehrinde meydana gelen şiddetli depremde yıkılan bir binanın enkazı arasında hayatta kalanları arayan insanlar, 6 Şubat 2023.(Fotoğraf: Str/Xinhua)

ŞAM, 8 Şubat (Xinhua) -- Suriye Arap Kızılayı (SARC) Başkanı Khaled Hboubati Salı günü, ülkenin kurtarma ekipmanlarına ciddi bir şekilde ihtiyaç duyduğunu belirterek, yardım çabalarını kolaylaştırmak için ABD ve Batı'nın Suriye'ye yönelik yaptırımlarını kaldırması çağrısında bulundu.

Suriye Kızılayı, Depremin Ardından ABD'nin Suriye'ye Yönelik Yaptırımlarını Kaldırmasını İstediSuriye'nin Hama vilayetindeki El Erbain mahallesinde, meydana gelen şiddetli depremin ardından hasar gören bir binanın çevresinde çalışan kurtarma ekipleri, 8 Şubat 2023. (Fotoğraf: Str/Xinhua)

SARC Başkanı Hboubati, Şam'da düzenlediği basın toplantısında, Suriye Kızılayı'nın ekipman, ambulans ve ağır iş makineleri talebini ileten Hboubati, "En büyük engel ise Suriye'ye uygulanan ve derhal kaldırılmasını talep ettiğimiz yaptırımlar" dedi.

Suriye Kızılayı, Depremin Ardından ABD'nin Suriye'ye Yönelik Yaptırımlarını Kaldırmasını İstediSuriye'nin orta kesiminde yer alan depremin vurduğu Hama vilayetinde kurtarma çalışmaları devam ediyor, 6 Şubat 2023. (Fotoğraf: Str/Xinhua)

Deprem, Suriye'nin kuzeyindeki Halep, Lazkiye, Tartus, Hama ve isyancıların kontrolündeki İdlib vilayetini ağır bir şekilde vurdu.

Hboubati, Suriye Arap Kızılayı'nın hükümet veya isyancıların elindeki bölgelerde yaşayan insanlar arasında ayrım yapmadığını belirterek, İdlib'e bir yardım konvoyu göndermeye hazır olduklarını ifade etti.

Suriye Kızılayı, Depremin Ardından ABD'nin Suriye'ye Yönelik Yaptırımlarını Kaldırmasını İstediSuriye'nin Hama vilayetindeki bir hastanede tedavi gören, şiddetli depremde yaralanmış insanlar, 6 Şubat 2023. (Fotoğraf: Str/Xinhua)

Enkazı kaldırmanın ve mahsur kalan insanları kurtarmanın zorluğu göz önüne alındığında ölü sayısının artacağını kaydeden SARC Başkanı Hboubati, "Ölümler artacak ve sonuçlar felaket olacak. Binalar yıkılmaya devam ediyor" dedi.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Suriye Şam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title