Haberler

ÖSO ile IŞİD Arasındaki Çatışmalarda Türkiye'ye Top Mermisi Düştü

Güncelleme:

ÖSO ile IŞİD arasında Türkiye sınırında çıkan çatışmalarda, Türkiye tarafına havan topu mermisi düştü.

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO), terör örgütü IŞİD'in bölgeden uzaklaştırılması için tanklar eşliğinde başlattığı saldırı nedeniyle çatışmalar yoğunlaştı. Atılan tank ve top mermileri nedeniyle çatışma sesleri sınır köylerinden duyulurken, Yavuzlu köyüne bağlı Ekincik mezrasına havan topu düştü.

EKİNCİK MAHALLESİ'NE DÜŞTÜ

ÖSO, öğle saatlerinde Yavuzlu ile Akıncı köylerinin karşısında, Suriye tarafında bulunan IŞİD'in kontrolündeki köylere topçu atışlarıyla doçka uçak savar eşliğinde saldırı başlattı. ÖSO ile IŞİD arasındaki çatışmalar sınır köylerinden duyulurken, atılan havan, top ve tank mermileri nedeniyle dumanların yükseldiği bölgede çatışmalar çıplak gözle görülüyor. Suriye'de IŞİD ile ÖSO arasındaki çatışmalar sırasında atılan bir havan topu ise Yavuzlu köyüne bağlı Ekincik Mahallesi'ne düştü. Olayda ölen veya yaralanan olmadı.

ZIRHLI ARAÇLAR DEVRİYE GEZİYOR

Çatışmalar IŞİD'in kontrolündeki doğalgaz tesisleri, Harceli ile Karamezrası arasında yoğunlaşırken, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) sınır hattında zırhlı araçlarla devriye geziyor. Sınır hattını askerler kapatarak kimseyi yaklaştırmıyor. Çatışmalar sürerken, bölgeye 1'inci Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Alpaslan Kılınç ile 2'nci Hudut Tabur Komutanı Piyade Yarbay Hüseyin Şengel, Öncü Hudut Karakolu'na gelerek askeri birliklerden bilgi aldı.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Yavuzlu Suriye Politika Güncel Haberler

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

500

Yorumlar (10)

geber öso:

geber öso siz değilmiydiniz pkk ile birleşen ve aynı saf tutan. allah belanızı versin geberin geberin geberin. yaşasın esad

4
15
yanıtYanıtla
pislik suriyeliler:

bu esad bu suriyelilere ettiği kadar varmış. kobanide pkk ile ittifakınızı unutmadık hainler

yanıt5
yanıt5
Ahmet:

Türkiye sanki bir şey yapıyor sanediyor kendini..

12
5
yanıtYanıtla
HILAFET:

'' De ki Ey Kafirler , Yakında yenileceksiniz ! Ve toplanıp cehenneme sürüleceksiniz '' KURAN- Ali İmran 12

3
0
yanıtYanıtla
DOĞRU SÖZ:

Suriyedeki öso akp nin suriyede kurduğu örgüttür. . Yani tayyip beyin örgütüdür. . öso ya akp hükümeti çok yardım yaptı. . öso komutanlarından El beşiri nimetullah şöyle diyor, '' özgür suriye ordusu(öso) nu akp ile beraber Ankara da kurduk. . içimizde Suriye ordusundan kaçan subaylar ve akp yöneticileri ile beraber kurduk. . Tayyip beyin de bize çok yardım ve katkıları oldu'' diyor. . Zaten akp de inkar etmiyor bu yardmları

2
0
yanıtYanıtla
El bekr:

öso Tayyip beyin Suriyedeki örgütü. . Akp yanlısıdırve akp nin lojistik destek verdiği örgüttür. . öso yu Türkiye deTayyip bey ve akp nin kurduüğu örgüt . . Gücü yok, akp hükümetinin verdiği yardım ve silahlarla ayakta duruyor. . menfatçi bir çete bazen pkk ile bazen nusra ile ittifak yapar , korkak bir örgü akp siyasetini savunur. .

1
0
yanıtYanıtla
AMEDLİ21:

NE ÖSO İŞİD NUSRA AHRUR ŞAM EL KAİDE SAVAŞIYOR İNANDINIZMI ÖSO SO

0
1
yanıtYanıtla
Gerçek Açıdan:

İşitte, Pydde, Ösoda Amerikan şirketi. İşit Suriye devletinden ve Irak devletinden toprak koparıyor diğerleride o toprakları geri alarak Amerikaya mülk yapıyor. Tabi bu arada Amerikanın Sömürge Koridoru Ikp, pyd ve işitle oluşturulmaya devam ediyor. Yakında Amerika pydeye yaptığı gibi Ösoya destek adına işite saldırmaya başlar. Alanı Öso ile ele geçirir. Sömürge koridorunu tamamlar

1
0
yanıtYanıtla
dara:

Allah Güç ve Kudret Versin !. . Temizleyin Birbirinizi . . Kürtlerin Kurşunları Kirlenmesin . . Biz Sonra İnsanlık Adına Ardınızdan Fatiha Okuturuz . . .

1
0
yanıtYanıtla
İŞİD:

Başbakan Türk Silahlı Kuvvetleri ISID Suriyedeki YPG Terör Örgütünu Bombaliyor Işidin Şimdilik Turkiyeye Zararı yok Siz Kandildeki ve Hakkarideki Teröristler F 16 Bombalayin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title