Haberler

Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden şüpheli hakkında tutuklama kararı

Güncelleme:

Diyarbakır Sur Belediyesi'nin mazbata töreninde Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret eden şahıs hakkında tutuklama kararı verildi. Gelişmeyi duyuran Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şüpheli hakkında verilen tutuklama kararı gerekçesinde "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarının bulunduğunu belirtti.

Sur Belediyesi'nde mazbata töreni sonrasında makam odasındaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözlerle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmayla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan bir açıklama geldi.

ATATÜRK VE ERDOĞAN'A HAKARET SUÇLARI

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı açıklamada şüpheli hakkında tutuklama kararı verildiğini bildirdi. Tunç, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Diyarbakır Sur Belediyesi makam odasında, Belediye Başkanın göreve başlamasınedeniyle gerçekleştirilen programda, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sözler sarfedilmesi nedeniyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli şahıs hakkında Diyarbakır Sulh Ceza Hakimliğince, "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret"ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarını işlediğine dair kuvvetli suç şüphesini gösterir somut delillerin mevcut olduğu gerekçesiyle tutuklama kararı verilmiştir."

Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden şüpheli hakkında tutuklama kararı

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır Sur Belediyesi'ndeki mazbata töreni sonrasında bir kişi makam odasındaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözler sarf etmiş, olayın ortaya çıkmasının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

DEM Parti'nin Merkez Yürütme Kurulu'ndan (MYK) yapılan açıklamada şahsın belediye ve parti ile resmi bir ilişkisinin olmadığı belirtilmiş, açıklamada "Belediyelerimizde kirli oyunlar geliştirilmekte, belediyelerimiz asılsız iddialar ve kirli komplolarla hedef haline getirilmektedir. İktidar seçimlerde yaşadığı kayıpların üzerini bu algı operasyonlarıyla örtmeye çalışmaktadır. Türkiye'de artık bayrak, ulusal marş gibi sembollerin ve değerlerin istismarına dayanarak siyaset yapma dönemi miadını doldurmuştur. Demokratik kamuoyu bu ucuz algı operasyonlarını ve kumpasları ciddiye almamaktadır." ifadeleri yer almıştı.

Haberler.com / Selahattin Demirel - Güncel

Sur Belediyesi Yılmaz Tunç Diyarbakır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (36)

mahmut süt:

kim olursa olsun bende kürdüm ülkenin Cumhur başkanına hakaret edemz kimsenin hakkı yok

589
211
yanıtYanıtla
Ayhan Yavuz:

Aynen Atatürk e ve Cumhurbaşkanına hakaret edemez

yanıt300
yanıt21
Murat Celik:

Aynen katılıyorum kardeşim ağzına sağlık

yanıt178
yanıt14
haksız mıyım:

Mısır püskülü Atatürke hakaret ediyordu ERDOĞAN ONU ZİYARETE GİTTİ DİYANET BAŞKANI AYAĞINA KADAR GİTTİ CİFTE STANDATDI BIRAKIN aTATÜRKE HAKARET ETTİ DİYE TUTUKLAMADINIZ ONU

yanıt130
yanıt144
Hek Tor:

Atatürk bahane, sonuç şahane.... Sadece Atatürk'e hakaret edilmiş olsaydı, vallahi de hiçbir işlem yapılmazdı.

yanıt117
yanıt83
cabbar ağırbasar:

kürt asıllı türksün kardeş sen.

yanıt23
yanıt10
ahmet:

haksızmıyım!.adamlar size atatürkün i..leri dedi.gıkınız çıkmadı.neden çünkü dalaşırsanız oylar gider dimiiiiii.

yanıt16
yanıt3
Fatma Olğun:

Kürt,lükle cerkezle şununla bununla alakası yok bu tip davranışlar denge bozukluğu ve TÜRKİYE düşmanlığı Türkiye sancağı altında yaşayıp saygı duymuyorsa Türk bayrağı sancağı altında yaşama hakları yok bu dengesizlerin

212
14
yanıtYanıtla
mustafa genç:

bilerek yapıldığını düşünüyorum zira tutuklanacagini bilmemesi imkansız

188
12
yanıtYanıtla
veli İdi:

Aynen öyle. Resmen kaşıyorlar memleketi

yanıt118
yanıt9
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title