Haberler

STAJ GÖRDÜKLERİ AT DOĞUM YAPTI

Güncelleme:

ERZURUM Atatürk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Atçılık ve Antrenörlüğü Programı Bölümü öğrencileri, eğitimleri gibi stajlarını da atlarla yapıyor.

ERZURUM Atatürk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Atçılık ve Antrenörlüğü Programı Bölümü öğrencileri, eğitimleri gibi stajlarını da atlarla yapıyor. Okulda öğrencilerin eğitimi dışında engellilere atlı terapi ile eğitim kursları da veriliyor. Staj yaptıkları 'Gelincik' adlı atın yavrusu ile karşılayan öğrenciler büyük mutluluk yaşadı. Henüz adı konulmayan at bölümün maskotu oldu. Öğrencilerden Sare Tuanna, Önceki gün annesine tımar yaparken karnını ovalamıştım. Ertesi gün tayın doğması beni farlı etkiledi. Tayın bakımını da öğrenmiş olduk dedi.

Üniversite kampüsündeki çiftlikte eğitim ve staj gören Meslek Yüksekokulu At Biniciliği Bölümü öğrencileri günlerinin büyük bir bölümünü atlarla geçiriyor. Okulda öğrencilerin eğitimi dışında dünya standartlarına uygun 1 kapalı, 5 açık manej alanında otistik, down ve benzeri sendromlu engelli çocuk ve yetişkin bireylere atlı terapi eğitimi veriliyor. Bu bölümden mezun olanların işsiz kalmaması nedeniyle kız ve erkek öğrenciler tarafından büyük rağbet görüyor. Öğrenciler staj gördükleri eğitimde zaman zaman binerek gezdikleri atın bir sabah yavrusu ile karşılaşınca mutluluk yaşadı. Hoca ve öğrencilerin ilgi gösterdiği yavru bölümün maskotu oldu.

Atatürk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Atçılık ve Antrenörlük Programında öğretim görevlisi antrenör Suat Türker, henüz adı koyulmayan yavrunun bölümün üçüncü tayı olduğunu söyledi. Üç yavrudan ikisinin kısrak birin de aygır olduğunu olduğunu belirten Türker, Öğrencilerimiz burada hem doğum öncesi at bakımını öğreniyorlar hem de doğum sonrası neleri yapmaları gerektiği konular hakkında bilgi ediniyorlar. Bakım hakkında neleri yapmaları ve neleri yapmamaları konusunda eğitim alıyorlar. Yavrunun adını henüz belirlemedik. Şu an yeni doğan tayla birlikte 15 atımız oldu. Burada üretim için kullandığımız aygırın ismi 'Sakarya', anne atın ismi ise 'Gelincik'. Altıncı aya doğru anne ile yavruyu ayırırız. Sonra gerekli olan eğitimlere başlayacağız. Bu arada stajyer ve öğrenciler de ne yapmaları gerektiği konusunda eğitim alacaklar. Atın hazırlanması ve bakımı konusunda bilgilerini tamamlayacaklar diye konuştu.

Sabah ahıra girdiğinde tayla karşılaştığını ve çok heyecanlandığını söyleyen stajyer öğrencilerden Sare Tuanna, Önceki gün annesine tımar yaparken karnını ovalamıştım. Ertesi gün tayın doğması beni farklı etkiledi. Önce anneyle ilgileniyoruz çünkü ona güven vermemiz gerekiyor. Sonra tayla ilgilenmeye başlıyoruz. Temizlik konusunda fazla bir şey yapmadık. Ben ilk kez bir doğum gördüm öncesinde denk gelmemiştim dedi.

Sabah ahıra at bakımı yapmak için geldiğinde tayla karşılaştığını belirten Esma Yılmaz ise Çok sevindik bayram gibi bir gün oldu. Şu an tayın bizi zorlayacak bir bakımı yok sadece temizliğini yapıyoruz diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Atatürk Üniversitesi Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title