Haberler

Son Dakika! Türk Tabipleri Birliği Başkanı Fincancı, terör propagandası yapmak suçlamasıyla gözaltına alındı

Güncelleme:

Son dakika! Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelede kimyasal silah kullandığını iddia eden Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, terör propagandası yapmak suçlamasıyla gözaltına alındı. Başsavcılık mahkemeden, Korur'un TBB Başkanlığı görevine son verilmesini ve yeni başkan seçilmesi için karar alınmasını talep etti.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör operasyonlarında kimyasal silah kullandığını iddia etmesi nedeniyle tepkilerin odağı haline gelmişti. Fincancı bugün terör örgütü propagandası yapmak suçundan gözaltına alındı.

YENİDEN BAŞKAN SEÇİLMESİ TALEP EDİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Korur'un, TTB Merkez Konseyi Başkanlığı görevine son verilmesi ve yeni başkan seçilmesi yönünde karar alınmasını mahkemeden talep etti.

AVUKATI SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alındığını avukat Eren Keskin, sosyal medya hesabından, "Bir adli tıp hekimi, TTB başkanı çağrılınca ifadeye gidecekken gözaltına alınıyor. Gözaltında tutulan gazeteciler ve Şebnem Korur Fincancı.. Sizi asla yalnız bırakmayacağız" paylaşımı yaptı.

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Fincancı'nın gözaltına alınmasıyla ilgili Başsavcılık'tan da açıklama geldi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama şöyle: ''20.10.2022 tarihinde PKK/YPG silahlı terör örgütünün sözde yayın organına yaptığı açıklamalar nedeniyle Türk Tabipler Birliği Başkanı Rasime Şebnem Korur, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör Suçları Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 7/2 maddesi gereğince Terör Örgütü Propagandası Yapmak suçundan 26.10.2022 tarihinde gözaltına alınmıştır.

Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığımızca adı geçen şüphelinin halen devam ettirdiği Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanlığı görevine, 6023 sayılı Türk Tabipler Birliği Kanununun 'Amaçları dışında faaliyet gösteren Türk Tabipleri Birliğinin merkez ve tabip odalarındaki sorumlu organlarının görevlerine son verilmesine ve yerlerine yenilerinin seçilmesine, Sağlık Bakanlığının veya bulundukları yer Cumhuriyet Başsavcılığının istemi üzerine…' şeklindeki Ek 2. Maddesinin 2. Fıkrası gereğince son verilmesine, aynı maddenin 3. Fıkrasında düzenlenen usulle yerine yeni merkez konseyi başkanı seçilmesine karar verilmesi için nöbetçi asliye hukuk mahkemesi nezdinde talepte bulunulmuştur.''

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Tabipleri Birliği Başkanı adli tıp uzmanı Şebnem Korur Fincancı hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama' suçlarından, soruşturma başlatmıştı.

BAHÇELİ, VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILMASINI İSTEDİ

Dün grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Tabipleri Birliği'nin kapısına kilit vurulmasını, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın vatandaşlıktan çıkarılmasını istemişti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Türk Tabipleri Birliği Şebnem Korur Fincancı TSK Haberler Son Dakika

İmamoğlu'nun Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığını kazanması AK Parti'de krize yol açtı

İmamoğlu'nun Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığını kazanması AK Parti'de krize yol açtı

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Fuhuş operasyonuna damga vuran kare! Yakalanan 11 şüpheliden en çok o dikkat çekti

Fuhuş operasyonuna damga vuran kare! Yakalanan 11 şüpheliden en çok o dikkat çekti

Bakmadan Geçme

Marmaris Cennet Adası Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi ve en güzel plajları! Baby Reindeer'ın gerçek Martha'sı Fiona Harvey Netflix'e neden dava açtı? KIDEM TAZMİNATI TAVAN TUTARI NE KADAR? Kıdem tazminatı tavan kaç TL, tutar değişecek mi? Emekliler dikkat! ZORUNLU AFET SİGORTASI NEDİR, NASIL YAPILIR? Mehmet Şimşek ne açıkladı, ne dedi? Turunç Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi plajları nerede? Acun Ilıcalı, Aziz Yıldırım'a neden dava açtı? Acun Ilıcalı ve Aziz Yıldırım arasında ne oldu, olay ne? Kimler kurban kesebilir, kimler kesemez? Kurban kesmenin şartı nedir, kimler yükümlüdür? Kısırkaya plajı nerede, nasıl gidilir? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Gelinlik denemek ücretli mi? Gelinlik denemek artık ücretli mi olacak? Gelinlik deneme ücreti ne kadar? Riva plajı nerede, nasıl gidilir? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Aile Destek ödemesi bayramdan önce yatar mı? Aile Destek bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Kilyos plajı nerede, nasıl gidilir? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Heybeliada plajı nerede, nasıl gidilir? İncekum Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi plajları nerede? Patmos Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Patmos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır?
Mahkeme başkanından tahliye ettiği çocuk istismarı sanığına: Küçük kızlardan uzak dur

Mahkeme başkanından tahliye ettiği çocuk istismarı sanığına: Küçük kızlardan uzak dur

500

Yorumlar (22)

Orhan KÖSE:

Vatandaşlıktan Çıkarılsın .... sakın beslemeyin

169
27
yanıtYanıtla
Salih ÇAKIR:

TSK asla kimyasal silah kullanmaz. Envanterinde bulunmaz. Bir deli çıksa, bir yerlerden bulup kullanmaya kalksa, tek başına planlayıp kullanmak zorunda kalır, çünkü diğerleri şikayet eder. Bu şahıs bilerek, isteyerek iftira atıyor.

154
19
yanıtYanıtla
HALİS ER:

vatana ihanetten yargılanmalıdır

145
18
yanıtYanıtla
Fakır:

böylesi vatan hainliği yapanların kurumların başında olması vahim bir durum

144
18
yanıtYanıtla
bülent güler:

Geç bile kalındı vatana ihanetten yargılanmalıdir

144
17
yanıtYanıtla
Gökhan Altaylı:

Çok geç kalınmış bir karar. Bu güzel haberi Beyazıt meydanında göbek atarak kutlamak gerekir :))

126
20
yanıtYanıtla
Faruk Avci:

Geç bile kalındı hemde çok atı alan üsküdarı geçti anında tepesine çökmek varken muradına erdi dış güçlere malzeme verdi. Ya kandile yada cezaevine gönderin elinizden kaçırmayın sakın haddini bildirin bir oh çekelim

123
17
yanıtYanıtla
Rafflesia:

Olması gerekendi. Yalan bilgilerle göz bebeğimiz Türk silahlı kuvvetlerini karalamanın bi cezası olmalı Türk askeri var olduğundan beri insanlar üzerinde o tarz silahlar asla kullanmamıştır kullanmazda Türk ordusu dünyanın en merhametli ordusudur.. Yazıklar olsun

119
20
yanıtYanıtla
Ali Baş:

Dayanağı olmadan milletimizin gözbebeği şanlı ordumuza iftara atarsan senin insanlığı dan şüphe ederim. Ben bu yaşıma geldim daha şahit olmadım ordumuzun yasal sınırlarının dışında bir operasyon yaptığını.

124
15
yanıtYanıtla
Hüseyin Civelek:

Mustafa Kemal Atatürk ü bu zamanda daha iyi anlıyorum.

69
43
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title