Haberler

Son Dakika! Ermenistan ve Dağlık Karabağ uçuşa yasak bölge ilan edildi

Güncelleme:

Son dakika! Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Türk Bayraktar İHA'sının Erivan semalarında uçtuğu söylentileri üzerine; Ermeni Hava Kuvvetleri'nin Rus Hava Kuvvetleri ile birlikte Ermenistan ve Dağlık Karabağ hava sahasını kapattığını, bölgenin uçuşa yasak bölge ilan edildiğini açıkladı.

Facebook'tan açıklama yapan Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan Stepanyan, "Türk Bayraktar İHA'sının Erivan semalarında uçtuğu söylentileri yalan. Ermeni Hava Kuvvetleri, Rus Hava Kuvvetleri ile birlikte Ermenistan ve Dağlık Karabağ semalarını kapattı, burası uçuşa kapalı bölge" ifadelerini kullandı.

Stepanyan'a göre, bölgede sadece askeri uçaklar ve önceden bilgi veren sivil uçaklar uçabiliyor.

Son Dakika! İHA iddiasına Erivan'dan yanıt: Yalan, Ruslarla birlikte Ermenistan ve Karabağ semalarını uçuşa kapattık

ATEŞKES İMZALANDI

Uzun yıllardır çözüm bekleyen Dağlık Karabağ'daki çatışmalar, 27 Eylül'de yeniden alevlenmişti. Erivan ve Bakü, daha sonra uluslararası arabuluculukla birçok kez ateşkes kararı almıştı, ancak çatışmalar durmamıştı. Son olarak da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan 10 Kasım itibariyle Dağlık Karabağ'da çatışmaların durması için bir anlaşma imzalamıştı. Anlaşmada Rusya'nın cephe hattı ve Laçin koridoru boyunca, hafif silahlı 1960 asker, 90 zırhlı personel taşıyıcı, 380 otomobil ve özel aracının yer alması öngörülüyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ermenistan Erivan Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500

Yorumlar (10)

ülkücü:

İnşaAllah sıra Ermenistanada gelecek hepinizi hasis domuzlara yedirmeden durmak yok çoluk çocuğa sıkmaya silahsızları öldürmeye benzemez bu işler perişanyan

9
3
yanıtYanıtla
Yahya:

Problem ermeniler değil, asıl problem ermeni hükümetidir.

yanıt0
yanıt1
Şahin Öztürk:

Azerbaycan Karabağ i almadan anlaşma yaptı bizimse radanda çıksaydı

yanıt0
yanıt0
sas:

turk koylerine baskin yapip coluk cocuk oldurmeye benzemedi

6
4
yanıtYanıtla
Yahya:

Ermenileri turist olarak türkiye''de görmek istiyoruz.

4
5
yanıtYanıtla
TURİST:

NİKOLA EFENDİ DÜŞÜŞE DEVAM-)

8
1
yanıtYanıtla
DELİORMANLI:

DİKKAT ETMEK GEREK. . . HERSEY OYUN OLMASIN . . .

3
0
yanıtYanıtla
Kafkas.36:

Aynen öyle bir oyun bu ruslarla ermeni oyunu aslinda devam edip karabaği kurtarip nahçivan oradan azerbeycana koridor acip ondan sonra duracakti

yanıt0
yanıt0
Nurbanu kuliyeva:

Bu nedemek? Bizim için? Şimdi Türkler Karabağa girmeyecekmi? Rusiya ile anlaşma tarih boyunca bizim için kötü olur

0
0
yanıtYanıtla
Nurbanu kuliyeva:

Bu nedemek? Bizim için Türkler Karabağa girmeyecekmi? Uçakla geliyorlar? Rusiya ile anlaşma tarih boyunca bizim için kötü olub?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title