Haberler

Son Dakika: Sözleşmeliye kadro düzenlemesi TBMM'de! Bu tarihten önce işe başlayanları kapsayacak

Güncelleme:

Son dakika: AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, sözleşmelilere kadro düzenlemesine ilişkin bilgi verdi. Düzenlemenin TBMM'ye sunulduğunu ifade eden Elitaş, "28 Kasım 2022'den önce işe başlayanlar kadroya geçecek" diye konuştu.

Kamuda çalışan sözleşmelilere kadro verilmesine ilişkin kanun teklifinin, Meclis Başkanlığına sunulduğunu ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, "28 Kasım 2022'den önce işe başlayanlar bekleme süresi olmadan bulundukları kurumda Memur kadrosuna geçecek" dedi.

Elitaş'ın açıklamalarından satır başları;

Kamu personeline sözleşmeli olarak çalışanlar müracaat ettikleri halde atamaları gerçekleştirilecektir. Bugün kanun teklifini biraz önce TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Cumhur İttifakı olarak genel taslağı kanun haline getirmek için görevi yerine getirmiş olduk. İlgili komisyonlara havale edilecek, komisyonlarda gündemi içinde takdiri önümüzdeki hafta bugünden itibaren 48 saat içinde görüşülmesi gerekiyor.

"458 BİN KİŞİYE HAYIRLI OLSUN"

Pazartesi veya Salı günü önümüzdeki hafta bu kanun teklifini yasalaştırmayı planlıyoruz. Bu teklifin 458 bin kişiye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. 657 sayılı devlet memurları kanunu kapsamında düzenleme yapıyoruz. Bunu tamamen 657 sayılı kanunun 4B maddesine göre gerçekleştirmiş oluyoruz.

UZMAN ÇAVUŞLARLA İLGİLİ DÜZENLEME

Uzman çavuşlarla ilgili kanun var, o kanunla ilgili belli süre uzman çavuşluk yapanlar sınava tabi olmadan ilk başvurduğu kurumlarla ihtiyaç varsa memuriyet hakkı kazanma düzenlemesi var, o düzenleme devam ediyor.

"TERFİ VE İMZA YETKİLERİ YOKTU"

Sözleşmeli personelin nasıl çalıştırılacağına ilişkin düzenlemeler mevcut. Buna geçenler devlet memuru kadrosunda devam edecekler. Sözleşmeli personellerin devam garantisi olmadığı gibi terfi imkanları ve imza yetkileri yoktu. Bunlar devlet memuru statüsüne gireceklerinden dolayı bu imkanlardan yararlanacaklar.

EYT DÜZENLEMESİ

EYT'de kanun yapma yönünden belli zaman alacaktır. Bakanlığımız bu konuyu konuşmadı, onlar da herhalde göndermedi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Mustafa Elitaş AK Parti Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (15)

Doğrucu deli:

Sözleşmeliler kadroya geçince çalışmıyor memur zihniyetine giriyor

64
115
yanıtYanıtla
ekaf paseh:

çalışırsa sürdürüyorlar dinazorlar...

yanıt10
yanıt1
Halit Bilici:

VATAN SAVUNMASININ SÖZLEŞMESİ OLMAZ KADRO UZMAN CAVUSLAR HAKKİDİR. TSK DA EN COK SEHİT OLAN UZMAN CAVUSLARDIR.

52
15
yanıtYanıtla
Şeyma PCY:

bu nasıl bir saçma tarihtir kanun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren geçerli olur. Böyle bir tarih kabul edilemez .Eğer bu araştırma görevlilerini de kapsıyorsa güvenlik soruşturmasından geçmiş tektör imzası bekleyen insanlar bu tarihi kaçırmışsa ne olacak

17
23
yanıtYanıtla
bayan baykuş:

4a lı belediye kit çalışanları ısrarla görmezden geliniyor

21
11
yanıtYanıtla
Saban Ince:

4/a belediye çalısanlar hep aynı siz sanıyor musunuz 4/a çalışana kadro gelecek çok beklersiniz ...... bekleyin gelir ...

yanıt1
yanıt0
HARUN:

Vatan savunmasının sözleşmesi olmaz uzman çavuşlar unutulmamalı Uzman çavuşlar görmezden gelinmemeli

20
3
yanıtYanıtla
SMMM:

UZMAN ÇAVUŞLARA ASTSUBAYTLARA DA VERİN BU NEGATİF AYRIMCILIK BİTSİN ARTIK.TORPİLLE GİRİP SÖZLEŞMELİ OLANLAR DA KADROYA GEÇİYOR YA YAZIKLAR OLSUN.SINAVA GİRİP ATANANLARA LAFIM YOK.

16
5
yanıtYanıtla
Mehmet Sekerci:

Belediye çalışanlarına gelince şirket memura gelince kadro oyu da memurdan alir Tayyip baba. Ulan sanki bizler öksüz yetim gibiyiz

8
12
yanıtYanıtla
Alfakurt:

Özel sektör çalışanları sürünmeye devam

12
3
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title