Haberler

Son Dakika! Saldırıların dozunu artıran Rusya: Putin ve Erdoğan, Astana'da Türkiye'nin barış müzakerelerine ev sahipliği konusunu görüşebilir

Güncelleme:

Son dakika! Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş en ateşli günlerinden birini yaşıyor. Ukrayna'nın başkenti Kiev bombardıman altına alınırken Kremlin'den gidişata yönelik bir açıklama geldi. Sözcü Peskov, "Putin ve Erdoğan bu hafta Astana'da, Türkiye'nin barış müzakerelerine ev sahipliği konusunu görüşebilir" dedi.

Şubat ayında başlayan Rusya- Ukrayna savaşı, son günlerde oldukça şiddetli sürüyor. Ukrayna Rusya için büyük önem taşıyan Kırım Köprüsü'nü bombalarken Putin'in intikamı ise acı oldu. Rus güçleri sabah erken saatlerden beri Ukrayna'nın başkenti Kiev'i bombalıyor. Kentin farklı noktalarından dumanlar yükselirken saldırılarda şimdiye kadar 8 kişi öldü, 24 kişi ise yaralandı.

"TÜRKİYE'NİN MÜZAKERELERE EV SAHİPLİĞİ TEKLİFİ GÖRÜŞÜLEBİLİR"

Dünyanın gözü yeniden bölgeye çevrilmişken Kremlin'den dikkat çeken yeni bir açıklama daha geldi. Kremlin Sözcüsü Peskov, savaşın başından beri Ukrayna ve Rusya arasındaki müzakere görüşmelerine arabulucuk yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı işaret etti. Peskov açıklamasında, bu hafta Kazakistan'daki güvenlik zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşebileceğini belirtti. Peskov "Putin ve Erdoğan, Türkiye'nin Rusya-Ukrayna görüşmesine ev sahipliği teklifini görüşebilir" ifadelerini kullandı.

"ÖNEMLİ GELİŞMELER BAŞKOMUTANA BİLDİRİLİYOR"

Kremlin Sözcüsü Peskov, Ukrayna'daki saldırılara yönelik açıklamada "Tüm bunlar özel askeri operasyon kapsamında oluyor. Elbette operasyonun önemli kısımları başkomutana bildirilmeden yürütülmüyor" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL'DA DA MÜZAKERE YAPMIŞLARDI

Savaşın başlamasından sonra Rusya ve Ukrayna arasında müzakereler başlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan her iki ülkenin lideriyle de sık sık görüşmüş ve barışın sağlanması için arabuluculuk etmişti. Hatta iki ülkenin üst düzey isimlerden oluşan heyetleri geçtiğimiz aylarda İstanbul'da bir araya gelmişti.

Haberler.com / Ayça Elal - Güncel

Ukrayna Türkiye Astana Rusya Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

mardinli yiğit:

türkiye kendi sınırları içerisindeki ateşleri söndürsün..

20
30
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title