Haberler

Son dakika... Japonya'da hükümetten Covid-19 aşılama programını hızlandıracak çözüm

Güncelleme:

Edinilen son dakika haberine göre Japonya'nın aşılama seferberliğinden sorumlu Bakanı Taro Kono, yavaş ilerleyen aşı programını hızlandırmak için eczacıların Covid-19 aşılarını uygulamasına izin vermeyi düşündüğünü söyledi.

Japonya'nın aşılama seferberliğinden sorumlu Bakanı Taro Kono, yavaş ilerleyen aşı programını hızlandırmak için eczacıların Covid-19 aşılarını uygulamasına izin vermeyi düşündüğünü söyledi.

Korona salgını karşısında aşılama programına geçtiğimiz Şubat'ta sağlık çalışanları ile başlayan ve programa Nisan ortası itibariyle 36 milyonluk yaşlı nüfus ile devam eden Japonya'da şu ana dek yalnızca nüfusun yaklaşık yüzde 3'ünün aşılanabilmiş olması nedeniyle hükümet, seferberliği hızlandırmak için alternatif çözüm yolları aramaya başladı. Japonya'nın aşılama seferberliğinden sorumlu Bakanı Taro Kono, hükümetin ülkenin yavaş ilerleyen aşı programını hızlandırmak için eczacıların Covid-19 aşılarını uygulamasına izin vermeyi düşündüğünü söyledi. Daha önce de aşı uygulaması gündeme gelen diş hekimlerinin doktor ve hemşire yetersizliğinin yavaş ilerleyen aşılama sistemine gereken hızı kazandırmayacağı gerekçesiyle böyle bir seçeneğin gündeme gelebileceğini kaydeden Kono, kendi kitlesel aşılama programlarını uygulamaya hazırlanan yerel yönetimleri de destekleyeceklerini ifade etti.

AĞIR HASTA SAYISI REKOR KIRDI

Covid-19 salgını nedeniyle ülkenin 9 eyaletinde olağanüstü hal (OHAL) kararı uygulanan Japonya'da sağlık bakanlığından bugün yapılan açıklamada ise durumu ağır olan hastaların sayısının salgın başından bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştığı bildirildi. Yoğun bakım ünitelerinde ya da solunum cihazına bağlı olarak tedavi gören kişileri de içeren söz konusu hastaların sayısının bin 235'e yükseldiği açıklandı.

Öte yandan ülke genelinde doğrulanan 5 bin 205 yeni enfeksiyon, toplam vaka sayısını 694 bin 375'e taşırken, son 24 saatte 204 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle ölü sayısı da 11 bin 863'e yükseldi.

OHAL SÜRÜYOR

Japonya'da hükümet 25 Nisan'da ülkenin salgın başından bu yana hayata geçirilen 3. OHAL'ini Tokyo, Osaka, Kyoto ve Hyogo'da yürürlüğe koymuş, 11 Mayıs'ta sona ermesi öngörülen kararın süresi 31 Mayıs'a dek uzatılarak kapsamına Aichi ve Fukuoka'da eklenmişti. Son olarak ise Hokkaido, Okayama ve Hiroshima'nın da uygulamaya dahil edilmesine karar verilmişti. Covid-19 salgını nedeniyle 2021 yılına ertelenen Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'na günler kala kapsamı genişletilen uygulama, dev organizasyonun geleceğine dair tartışmaları yeniden alevlendirmişti.

(Burak Ersoy/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Koronavirüs Hükümet Japonya Haberler Son Dakika

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title