Haberler

Son Dakika! İsveç polisi, bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakma eylemi yapılmasına izin verdi

Güncelleme:

Son dakika! NATO'ya katılabilmek için Türkiye'nin onayına ihtiyaç duyan ve bunun için müzakere yürüten İsveç'te skandal bir karar alındı. Polis, başkent Stokholm'de bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakma eylemi yapılmasına izin verdi.

Terör örgütlerine verdiği destek nedeniyle NATO'ya girme talebi Türkiye tarafından reddedilen İsveç'te, skandalların ardı arkası kesilmiyor. Daha önce de Kur'an-ı Kerim'in yakıldığı ülkede bu kez de polis, bir caminin önünde aynı eylemin yapılmasına izin verdi. Skandal kararın; İsveç, Türkiye ve NATO yetkililerin 11-12 Temmuz'da Brüksel'de yapacağı toplantı öncesinde alınması dikkat çekti.

DAHA ÖNCE DE YAPMIŞLARDI

NATO'ya katılmak için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç'te, Kurban Bayramı'nın birinci gününde yeni bir provokasyon kararı alındı. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maketinin asılması ve Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasını izleyen İsveç hükümeti, bu kez de bir caminin önünde Müslümanların kutsal kitabının yakılmasına onay verdi.

NATO'YA GİRMEK İÇİN ONAYIMIZI ALMAK ZORUNDALAR

Stockholm yönetimi, NATO'ya girebilmek için Ankara ile yaptığı anlaşma gereği terör örgütlerine yardımı kesme sözü vermişti. Haziran 2022'deki NATO Zirvesi'nde imzalanan mutabakatın uygulanması beklenirken Ocak 2023'te ipleri koparan iki provokasyon yaşanmıştı. Şimdi ise gözler İsveç, Türkiye ve NATO yetkililerin 11-12 Temmuz'da Brüksel'de yapacağı toplantıya çevrildi.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Türkiye İsveç Nato Dünya Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (15)

Teo Yüksel:

Bu saatten sonra İsveç'i NATO'ya kabul etmek mümkün değildir. Bu konuda bütün müzakereler derhal sonlandırılmalıdır.

112
9
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Sonlandırmak onlara lütuf olur, sadece İsveç'te bulunan PKK lıların değil bütün Avrupa'da ki PKK elebaşları teslim edilmeden NATO onayı vermeyelim bunların anlayacağı dil bu ..

yanıt21
yanıt4
Fatih Erdem:

Allah intikam alanların en hayırlısıdır, elbet Allah kendi kelamı kutsal kitabını yırtanlara, yakanlara, ayaklar altına alıp çiğneyenlere, bunun hesabını soracaktır.

93
8
yanıtYanıtla
Atilla Han:

Isvec ozgur bir ülke,incil de yakilabilir ,tevrat da ,digerleri de

21
74
yanıtYanıtla
rap düelloları:

Tevrat yakılmasına izin verilmemişti evet çok özgürmüş!!!

yanıt9
yanıt0
Dengiz Elm:

Biz de AB yine rüyamızda görüyoruz olsun

16
68
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Az kaldı zaten Putin fırsat kolluyor bu İsveç dangalaklarının tepesine binecek, bizde karşıdan seyredeceğiz bu kadar basit ..

54
14
yanıtYanıtla
Erol Birol :

Metin kardeşim çok beklersin putin ısveçe saldırırsa ABD dünya savaşı cikarir

yanıt13
yanıt29
Metin Yalcin:

Erol Birol, ABD ancak taşaron kullanır kendi savaşmaz, onun taşaronları içinde bize kafa tutacak ülke yok rahat ol, Bizde nükleer yoksa da Putin öyle bir durumda nükleer başlıklı füzelerinden önemli bir kısmını bize verir nasıl S400 verdi ise aynı durum ortaya çıkar

yanıt23
yanıt7
Scott Eastwood:

Ya anlamiyormusunuz kimse ne yakarsa yakar bu dunyada herkes kendi basindan asilir herif dinsiz de olur isterse , kimse kimseyi musluman veya hiristiyan olmaya zorliyamaz ve herkes kendi hareketleriyle ceza gorur Allah herseyi gorur buna biz inaniyoruz .Adam istemiyor nato ya girmek ve kasti yapiyor.

25
27
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title