Haberler

Son Dakika! Taksim'deki kanlı saldırının izi adım adım sürülüyor, bir terörist daha yakalandı

Güncelleme:

Son dakika! Polis ekipleri tarafından İstiklal Caddesi'ndeki saldırıya ilişkin yürütülen operasyonlar devam ediyor. Olayla ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Ekipler, saldırıyla bağlantısı olduğu tespit edilen ve Ahlam Albashir'e yardım yataklık ettiği belirlenen örgüt mensubu Hüsam A.K. adlı şahsı Suriye Azez'de gözaltına aldı.

İstiklal Caddesi'nde geçtiğimiz pazar günü PKK-PYD terör örgütünün özel olarak yetiştirdiği Ahlam Albashir adlı kadın terörist tarafından düzenlenen bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybederken, 81 vatandaşımız da yaralandı. Olayın ardından teröristin izini süren polis ekipleri Ahlam Albashir adlı kadını Türkiye'den kaçma planları yaptığı sırada Küçükçekmece'de bulunan Kanarya Mahallesi'ndeki evde yakaladı.

ORTAĞI BİLAL HASSAN KAÇTI

Ahlam Albashir ile karı koca taklidi yaparak Esenler'de kalan Bilal Hassan adlı şahıs ise olaydan sonra kaçmayı başardı. Örgüt içerisinden sızan konuşmada Albashir'in Yunanistan'a kaçırılması, aksi takdirde öldürülmesi talimatı verildi. Hassan için ise, "Ne yapıp edin Bulgaristan'a geçsin, bizim için çok önemli" ifadeleri kullanıldı. Hassan kaçmayı kayıplara karışırken, ekipler de olayla bağlantılı olduğu belirlenen teröristlerin izini sürmeye başladı.

AZEZ'DE YAKALANDI

İstiklal Caddesi'nde pazar günü 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashır'le irtibatlı olanların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmalarda saldırının yapılmasına yardım ve yataklık ettiğini tespit ettikleri Hüsam kod adlı bir teröristin Suriye'ye kaçtığını belirledi. Suriye'de görevli Türk polis ekiplerine bilgi verilmesi üzerine, Azez'de operasyon gerçekleştirildi. Hüsam, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Böylelikle saldırıyla ilgili gözaltına alınanların sayısı 51'e yükseldi.

ALBASHIR'IN İFADESİNDE HER ŞEYİ İTİRAF ETTİ

Öte yandan saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashır'in de ifadesi alınmaya devam ediyor. Albashır'in mülakatın ardından, avukat huzurundaki resmi ifadesinde de saldırı emrini PKK/KCK/PYD/ YPG terör örgütü içerisinde sözde üst düzey olarak istihbarat biriminde faaliyet yürüten Hacı kod adlı teröristin verdiğini söylediği öğrenildi. Albashır'ın, 2 ay Mümbiç'te kaldıktan sonra 4 ay önce Türkiye'ye geldiğini ve bombayı da Hacı'nın 'patlat' emrinden sonra patlattığını söylediği belirtildi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

İstanbul Güncel Haberler Son Dakika

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Muş'ta 2 yaşındaki çocuk evin balkonundan düşerek hayatını kaybetti

Muş'ta 2 yaşındaki çocuk evin balkonundan düşerek hayatını kaybetti

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

500

Yorumlar (2)

ömer ihsan muşlu :

ELİNE NE GEÇTİ.

0
2
yanıtYanıtla
Sevda Gül :

Allahindan bulsunlar! Birde ekmek su verecekler bunlara

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title