Haberler

Son dakika haberleri... ANTALYA Vaka sayısı artan Antalya'da korkutan kalabalık

Güncelleme:

Edinilen son dakika haberine göre Vaka sayısı artan Antalya'da korkutan kalabalıkKoronavirüs vaka sayısı 100 binde 87.15'e yükselen Antalya'da, kentin işlek caddelerindeki kalabalık görüntü tedirgin etti.

Vaka sayısı artan Antalya'da korkutan kalabalık

Koronavirüs vaka sayısı 100 binde 87.15'e yükselen Antalya'da, kentin işlek caddelerindeki kalabalık görüntü tedirgin etti. Kalabalığa rağmen caddede maskesi çenesinin altında yürüyen Buruh Tırapek ise maske takmaktan bıktığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs risk haritasına göre turuncu renk tanımıyla 'yüksek riskli iller' arasında yer alan turizm kenti Antalya'da caddelerdeki kalabalık dikkati çekti. Kontrollü normalleşme döneminin başlamasıyla kafe ve restoranlar açılınca merkezi bölgelerde yoğunluk oluştu. Kentin yaya yoğunluğunun en fazla olduğu Kazım Özalp Caddesi'nde kalabalıktaki kişilerin fiziki mesafeyi hiçe saydığı görüldü. Kalabalıktaki bazı kişilerin maske takmadığı, bazılarının da maskelerini çene altında taşıdığı gözlendi. Bazı kişiler de caddede yer alan banklarda uzun süre oturup sohbet etti. Kalabalık caddede ise hiçbir kontrol olmadığı görüldü.

Caddede yürüyenlerden Fehmi Albayrak, "Baktığımız zaman insanlar sosyal mesafeyi çiğnemiş durumdalar. Banklarda oturuyorlar. Bir kafede hijyen ne kadar üst seviyede olursa olsun bir masadan birisi kalkıp başkası oturuyor. İnsanların yarısı yemek yeme, içecek içme bahanesiyle maskelerini çenelerinin altında taşıyor. Çok endişe verici bir olay" dedi.

Maske takmayanları gördüğünü ancak sosyal mesafeye de dikkat ettiğini söyleyen İbrahim Atilla, "Görsellik için buradayım. Kafa dağıtma amaçlı buradayım. Objektif olarak bakarsak burası sağlıklı bir ortam değil. Antalya da turuncu risk grubunda" diye konuştu.

Maskesi çenesinin altında yürüyen Kırgız vatandaşı Buruh Tırapek, "Gerçekten maskeden bıktım. Virüse filan hiç inanmıyorum. Maske takmaktan bıktım o yüzden indirdim" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın 8- 14 Şubat tarihleri arasında açıkladığı verilere göre 100 binde 78.20 kişi olan turizm kenti Antalya'daki korona vaka sayısı 13- 19 Şubat arasında 100 binde 87.15'e çıktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Antalya Güncel Haberler Son Dakika

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Bakmadan Geçme

Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Anayasa Mahkemesi'nden dikkat çeken karar: Cumhurbaşkanı'nın rektör ataması anayasaya aykırı

Anayasa Mahkemesi'nden dikkat çeken karar: Cumhurbaşkanı'nın rektör ataması anayasaya aykırı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title