Haberler

KASTAMONU - Öğrencilerin kaldığı sosyal tesiste çıkan yangın söndürüldü - Vali Avni Çakır

Güncelleme:

Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde bir bölümünde üniversite öğrencilerinin kaldığı sosyal tesiste çıkan yangın söndürüldü.

Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde bir bölümünde üniversite öğrencilerinin kaldığı sosyal tesiste çıkan yangın söndürüldü.

Yeni Mahalle'deki iki katlı İhsangazi Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler binayı sardı.

Tesisin bir bölümünde konaklayan Kastamonu Üniversitesi İhsangazi Meslek Yüksekokulu'nda eğitim gören 11 öğrenci, görevlilerce tahliye edildi.

Çalışanların haber vermesi üzerine yangına İhsangazi Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti.

Ekiplerce söndürülen yangın, tesiste hasara neden oldu.

Yangınla ilgili inceleme yaparak öğrencilerle sohbet eden Kastamonu Valisi Avni Çakır, gazetecilere yangının gece saat 02.00 sularında çıktığını söyledi.

Çakır, sosyal tesisin alt katında öğrenciler ve misafirlerin ortak kullandığı alan ile İhsangazi Kadın Kooperatifi'nin üretim atölyelerinin olduğunu söyledi.

Üst katta ise 6 odada 11 öğrencinin kaldığını belirten Çakır, "Yangın çok erken fark edildi. Bununla birlikte arkadaşlar tahliye işlemlerini seri bir şekilde yaptılar. Yanıcı malzemelerin fazlalığı nedeniyle yangını hemen kontrol altına almak mümkün olmadı ama çok şükür ki herhangi bir can kaybımız yok. Öğrencilerin ilçedeki boş yurtlara yerleştirilmeleri sağlandı. Ne tür zararları, ne tür ihtiyaçları varsa tamamı karşılanacak. Kendilerini mağdur etmeyeceğiz. Mevcut binanın hasarı çok büyük görünüyor." şeklinde konuştu.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili de bilgi veren Çakır, "Yangının banyodan geldiği söylendi. Banyoda elektrikli aparatlar var. Çocuklar da daha yeni gelmeye başladılar. Aşırı yüklenmeden de kaynaklanabilir diye arkadaşlarımızın bir tahmini var ama kesin bilgi olay yeri inceleme ekiplerinin yapacağı detaylı çalışmadan sonra belli olacak." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Berkay Bedir Şenol da gece ilk önce ses duyduğunu, daha sonra dışarı çıktığında duman gördüğünü söyledi.

İlk önce bilgisayarını alarak dışarı çıktığını anlatan Şenol, daha sonra geri dönüp eşyasını kurtarmaya çalıştığını kaydetti.

Üzgün olduğunu ifade eden Şenol, yangının çok büyük olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

İhsangazi Kastamonu Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title