Haberler

CHP Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek'in "Diyarbakır, Kürdistan'ın bir parçasıdır" sözlerine ilişkin soruşturma başlatıldı

Güncelleme:

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek'in "Diyarbakır, Kürdistan'ın bir parçasıdır" ifadelerine ilişkin "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla soruşturma başlattı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda sarf ettiği "İktidarımızda HDP'ye bakanlık verilebilir" çıkışı Millet İttifakı ortağı İYİ Parti ile gerilim yaratırken, bu kez de CHP Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek katıldığı bir etkinlikte verdiği röportajda gündem yaratacak ifadeler kullandı.

CHP'Lİ BİLEK'TEN TARTIŞMA YARATAN "DİYARBAKIR ÇIKIŞI"

Bilek, katıldığı bir etkinlikte verdiği röportajda " Diyarbakır, Kürdistan'ın bir parçasıdır" ifadesini kullandı. Bilek'in yaptığı açıklama büyük bir tartışmanın fitilini ateşlerken sosyal medyada çok sayıda tepkiye neden olan sözlerin İYİ Parti cephesinde nasıl karşılık bulacağı ise büyük merak konusu oldu.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Öte yandan CHP Parti Meclisi Üyesi Bilek'in Diyarbakır ile ilgili sözlerine özellikle Twitter üzerinden onlarca kullanıcı yazdıkları oldukça sert yorumlarla tepki gösterdi.

BAŞSAVCILIK İFADELERİ İNCELEDİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Nevaf Bilek'in 10 Eylül'de Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesinde gerçekleştirilen CHP'nin Olağanüstü İl Başkanlığı Kongresi'nde bir televizyon kanalına Kürtçe yaptığı açıklamada kullandığı ifadeleri inceledi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, televizyon kanalına açıklamasında "Diyarbakır, hakikaten Türkiye Kürdistanı'nda önemli, tarihi bir şehrimiz. Büyük bir şehrimiz." ifadelerini kullanan Bilek hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi NEVAF BİLEK Diyarbakır Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500

Yorumlar (12)

Ahmet AKGÜL:

chp kanadı neden sessiz acaba?? yoksa hepsi bu zihniyette mi ?

186
24
yanıtYanıtla
Arif Zehir :

Sesi çıksa da farketmiyor bu söylemleri daha da çok destekliyorlar çünkü onların zihniyeti bu. Hala bunu anlamayıp görmeyipte hırs kin uğruna peşinden giden vatanseverim diyen kişiler kendini sorgulasın.

yanıt0
yanıt0
Atakan Kilic:

adamlar seçim kazanmamak için elinden geleni yapıyorlar

177
8
yanıtYanıtla
Demir Acer :

hayret savcilar gorevemi gecti yoksa?????/)))

69
14
yanıtYanıtla
Karamio Karamio:

Kürdistan neresi noluyo lan orda....

51
2
yanıtYanıtla
Ali Aydin:

CHP’in içinde her türlü sol Fraksiyonlar olduğu için, HER ZAMAN PROVAKATİF CHP; HDP’den daha tehlikeli ve bilinmez bir hâl aldı. CHP HDPKK’laşıyor mu?

46
3
yanıtYanıtla
Adalet :

Ben ne AKP li nede MHP li değilim ama CHP nin değişmeyen Kürdüstan zihniyeti yüzünden asla da CHP li olmam vede onların kurduğu ittifak ta da olmam

3
1
yanıtYanıtla
Ömer Çevik:

Seni bu ülkeye vekil seçenler suçlu ülkeyi siz isteyin diye Ermenilere peşkeş cekeneyiz gerekirse doğuya gelen tüm yabancı güçleri ve destekçileri ve terör yandaşları ülkeden atılması gerek .

4
0
yanıtYanıtla
Sanane Adımdan :

2 oy uğruna koltuk vatanın bütünlüğünü ayaklar altına alıyorlar

4
0
yanıtYanıtla
Zafer yılmaz :

1 tanesi çıkmış abuk sabuk fikrini söylemiş.partiye mal edilmez.parti icinden temizlenir.ister akp ister shp ister iyi parti olsun.türkiye topraklarının sınırıları bellidir.gereksiz gündem haberleri bunlar.

0
2
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title