Haberler

Son dakika haberi! Behiç Erkin ölümünün 59. yıldönümünde kabri başında anıldı

Güncelleme:

Son dakika gündem haberi: Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Devlet Demiryollarının kurucusu ve ilk genel müdürü olan Behiç Erkin'i ölümünün 59. yıldönümü dolayısıyla kabri başında andı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Devlet Demiryollarının kurucusu ve ilk genel müdürü olan Behiç Erkin'i ölümünün 59. yıldönümü dolayısıyla kabri başında andı.

Sevkıyatlardan sorumlu komutan olarak Çanakkale Savaşı'nın kazanılmasında önemli rol oynayan ve Kurtuluş Savaşı'nın en önemli kahramanlarından biri olan Behiç Erkin'in ölüm yıldönümü dolayısıyla kabri başında anma töreni düzenlendi. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın yanı sıra törene, TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürü Bülent Toksavul, TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdür Yardımcısı Ömer Demirel, Demiryolu Meslek Okulu Mezunları Derneği Eskişehir Şube Başkanı Caner Yurdadön ve Sivrihisar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Naci Şakar katıldı.

"Önemli bir spor projemize onun adını verdik"

Burada bir değerlendirme yapan Başkan Ataç, Kurtuluş Savaşı'nın en önemli kahramanlarından olan ve 2. Dünya Savaşı'nda binlerce masum insanın hayatını kurtaran Erkin'in büyük bir devlet adamı olduğunu kaydetti. Ataç, "Devlet Demiryolları'nın kurucusu ve ilk genel müdürü olan Erkin, 'Demiryollarının Babası' olarak anılıyor. Erkin, Atatürk'ün de en yakın ve en eski mesai arkadaşlarındandır. Özel mektuplarla düşüncelerini en açık surette paylaştığı, ülke ve dünya meseleleri üzerinde fikir alışverişinde bulunduğu sayılı kişilerden biridir. Eskişehir'in en önemli kent belleklerinden biri olan Behiç Erkin, bizim için de asla unutulmayacak bir devlet adamıdır. Biz de Tepebaşı Belediyesi olarak şehrin değerlerine gösterdiğimiz hassasiyeti Behiç Erkin'e de göstererek önemli bir spor projemize onun adını verdik. 11 Kasım 1961 yılında kaybettiğimiz Türk siyasetçi ve diplomat Behiç Erkin'i, rahmetle anıyor ve kendisini hiçbir zaman unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı bir kez daha ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.

Anma töreni, Başkan Ataç ve beraberindekilerin Erkin'in kabrine karanfil bırakması ve duaların edilmesiyle sona erdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Behiç Erkin Ahmet Ataç Tepebaşı Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title