Haberler

Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çelebi'nin eşine verdiği tavsiyeye tepki gösterdi: Yazık, utanç verici

Güncelleme:

DEVA partisi lideri Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'nin yeni üyesi Mehmet Ali Çelebi'ye rozet takmasının ardından çocuk yapması tavsiyesi vermesine tepki gösterdi. Çelebi'nin eşinin 'doktora' ve 'kariyer' yaptığını söylemesinin ardından Erdoğan'ın kullandığı "Kariyeri çocuk doğurmak" sözleri hakkında Ali Babacan, "Gördüğü her kadına kaç çocuk doğurması gerektiğini söylüyor. Yazık, utanç verici" dedi.

2018'de gerçekleştirilen seçimler sırasında CHP'den İzmir Milletvekili seçilen emekli Teğmen Mehmet Ali Çelebi, Memleket Partisi'ne geçmiş ancak Muharrem İnce ile anlaşamadığı için bir süre sonra buradan da ayrılarak yoluna bağımsız devam etmişti. Çelebi, geçtiğimiz günlerde Cumhur İttifakı'na geçeceğini açıkladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BUGÜN ROZET TAKTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün haftalık grup toplantısında AK Parti'nin yeni üyesi Mehmet Ali Çelebi'ye rozetini taktı. Rozet takılmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çelebi'nin de yer aldığı AK Partili isimler, hep birlikte ellerini havaya kaldırdı.

"ATATÜRK'ÜN ASKERİ OLARAK YOLUMA AK PARTİ'DE DEVAM EDECEĞİM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Çelebi'ye konuşması adına söz verdi. "Atatürk'ün askeri, Türk Milletinin sesi olarak yoluma Cumhur ittifakı çatısı altında AK Parti'de devam edeceğim" diyen Çelebi konuşması sonrası kürsüden indi, bu sırada da mikrofonlar sustu.

ERDOĞAN'IN ÇOCUK TAVSİYESİ OLAY OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Mehmet Ali Çelebi ve eşi Kezban Merey Çelebi'yi durdurarak kaç çocukları olduğunu sordu. Çelebi'den "1" yanıtını alan Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra bir uyarıda bulundu ve "Sayımızın artması lazım." diyerek çocuk istedi. Çelebi ise, eşinin 'doktora' ve 'kariyer' yaptığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yanıta ise "Kariyeri çocuk doğurmak" diye karşılık verdi. Çelebi'nin eşine yaşını soran ve "46" yanıtını alan Erdoğan, "Allah'tan isteyelim devam. Çocuk çok önemli. Bak PKK'nın 5 tane 10 tane 15 tane var" diye konuştu.

BABACAN'DAN TEPKİ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Erdoğan'ın bu sözlerine tepki gösterdi. Babacan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: "Gördüğü her kadına kaç çocuk doğurması gerektiğini söylüyor. Dağda 5-10 çocuk doğurmadıklarını biliyor ama milyonlarca Kürt vatandaşımızı teröristlikle itham ediyor. Yazık, utanç verici."

Babacan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çelebi'ye yaptığı çocuk tavsiyesine tepki: Kürt vatandaşımızı teröristlikle itham ediyor

Kaynak: ANKA / Güncel

Mehmet Ali Çelebi Ali Babacan Çelebi Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Güneşten korunmak neden önemli? Güneş kremi kullanmazsak ne olur? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! En sevilmeyen burç hangi burç? En kötü burçlar hangileri? Kızılcık Şerbeti 61. bölüm canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? Yalı Çapkını CANLI İZLE! 3 Mayıs Yalı Çapkını 68. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! En etkili manipülasyon taktiği: Mağduru oynamak ne demek?
500

Yorumlar (12)

Faruk :

Adamın her konuştuğu nerenize batıyor anlamıyorum.

133
144
yanıtYanıtla
Trabzon61:

Sayin Babacan bir kac oy alicam diye lutfen bu tarz kirli siyasetlere girmeyin. Icraatla gelin baskalarini lekelemekle degil.

119
94
yanıtYanıtla
Bahadir Yildirim:

Sana ne Bebecan sana tavsiyede bulunulursa sen o zaman konuşursun bu konuda

68
80
yanıtYanıtla
mehmet sadık kaya:

Konuşmak için konuşanlar,maksat oda muhalefet yapıyor desinler

90
43
yanıtYanıtla
Kamil Buyrat:

Çocuğa bakım sorumluluğuna akp mi üstlenecek

58
38
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

kadınların kariyeri ve görevi çocuk doğurmak !!!!! okumasınlar çalışmasınlar.... yazık....

41
36
yanıtYanıtla
kadir kara:

sen anca nasıl öne cıkarım dıye cabala kım oldugunu bıl sonra konus dogru dıyo almanlar gıbı cocuk yapmayın neslın tukensın nere gıdıyoz anlamıs degılım ıslam ulkesıyız hıc alakamızyok tayıp kazanamayada görelım ne olcak ulke sızlere kaldıysak vayhalımıze

30
46
yanıtYanıtla
Murat Bayar:

Adamın tek derdi vatan olduğu için bir büyük olarak tavsiyede bulunmuş bundan doğal ne var.

18
26
yanıtYanıtla
engin hazlipinar:

Samimi cunku. Digerleri gibi yapmacik degil. Ayrica milletimizin gelecegi neslimizin devami icin her ailede ortalama minimum 2.1 cocuk yapilmasi gerektigi biliniyorken bunu Reis in dile getirmesi neden ayip olsun. Bir baba gibi yaklasiyor insanlara. Ne var bunda?

15
28
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

Kürtler Ne alaka babacan.. bir şeye de Kürtleri katmadan konuşsanız..

21
15
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title