Haberler

Son dakika haber! AKP'li Beykoz Belediyesi'nin Yıkım Ekipleri, Yürütmeyi Durdurma Kararına Rağmen Tokatköy Mahallesi'ne Girdi, Mahalleli Polis ile Karşı Karşıya Geldi

Güncelleme:

Son dakika haberine göre İstanbul Beykoz’da, AKP’li Beykoz Belediyesi, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen Tokatköy Mahallesi’ndeki evleri, kentsel dönüşüm kapsamında yıkmak istedi. Mahalleli, çevik kuvvet polisi ile karşı karşıya geldi. Polis biber gazı kullandı. Bir ev, evin sahipleri ile mahalleli tarafından uzun süre terk edilmedi. Evin çatısında bekleyen vatandaşlardan biri fenalaştı.

FAHRETTİN ÖZTÜRK

İstanbul Beykoz'da, AKP'li Beykoz Belediyesi, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen Tokatköy Mahallesi'ndeki evleri, kentsel dönüşüm kapsamında yıkmak istedi. Mahalleli, çevik kuvvet polisi ile karşı karşıya geldi. Polis biber gazı kullandı. Bir ev, evin sahipleri ile mahalleli tarafından uzun süre terk edilmedi. Evin çatısında bekleyen vatandaşlardan biri fenalaştı.

AKP'li Beykoz Belediyesi'nin yıkım ekipleri, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen; Tokatköy'deki evleri kentsel dönüşüm projesi yıkmak için bugün sabah 07.00 sularında mahalleye girdi. Yıkıma engel olmaya çalışan mahalleli sokaklara barikatlar kurdu.

Polisin sokak girişine barikat kurduğu sırada bir mahalleli, "Kendi halkına zulüm yapan Murat Aydın'a söylüyorum. Elini çek Beykoz'dan. Yeter bu kadar zulüm" dedi. Bir başka vatandaş ise "Evleri nasıl yıkarsınız?" tepkisini gösterdi.

Polis mahalleliye biber gazı ile müdahale etti. Mahalleli bir kadın, maruz kaldığı biber gazı nedeniyle fenalaştı. Yıkılmak istenen bir, evin sahipleri ve mahalleli tarafından uzun süre terk edilmedi. Çatıda bekleyen vatandaşlardan biri fenalaştı.

Olay yerinde bulunan KTR TV kameramanı İsmail Işık ise olay yerinden görüntü almaya çalıştığı sırada polis tarafından engellenmek istendi. Kameraman Işık, polisin müdahalesiyle barikatın dışına çıkarıldı.

Mahalleliye destek olmak için olay yerine gelen CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, yıkılmak istenen evdeki vatandaşlarla ve yetkililerle görüşmek istedi ancak polis barikatından geçmesine izin verilmedi.

Daha önce de yürütmeyi durdurma kararı olmasına rağmen mahallelinin elektrik ve suları kesilmişti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Beykoz Belediyesi Beykoz Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title