Haberler

Son dakika haberi... 320 DERECE FIRIN ATEŞİNİN KARŞISINDA EKMEK MÜCADELESİ

Güncelleme:

Gelen son dakika haberlerine göre ŞIRNAK'ta termometreler 40 dereceyi gösterirken fırın ustaları ise 320 dereceyi bulan fırın ateşinin karşısında ekmek mücadelesi veriyor.

ŞIRNAK'ta termometreler 40 dereceyi gösterirken fırın ustaları ise 320 dereceyi bulan fırın ateşinin karşısında ekmek mücadelesi veriyor. Fırının içinde hissedilen 60 derecenin üzerindeki sıcaklık nedeniyle yaz aylarında zorluklar yaşadıklarını belirten fırıncı ustası Ali Yorgun, 'Bu işin en güzel yanı hizmet etmektir' dedi.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Şırnak'ta termometreler 40 dereceleri gösterdi. Gündüz vatandaşlar bunaltıcı sıcaklar nedeniyle evlerinde kalmayı tercih edince cadde ve sokaklar boşaldı. 320 dereceyi bulan fırın ateşinin karşısında ekmek mücadelesi veren fırıncılar ise çift vardiyaya döndü. Dükkanların içindeki sıcaklık 60 dereceleri görürken, sürekli ter döken ustalar her gün 8 litreye kadar su tüketiyor. Sabahın 6'sında ateş karşısında başlayan mesaileri gece geç saatlere kadar sürüyor.

'AKŞAMA KADAR 4 LİTRE SU İÇİYORUZ'

Fırıncı ustası Ali Yorgun, yaz ayında çok zorluk çektiklerini söyledi. Yorgun, 'Sıcak olduğu için dışarıda millet 40 derece altında çalışırken, fırın çalışmadığı halde 60-70 derece sıcaklık var içeride. Bu işin en güzel yanı hizmet etmektir. Çift vardiya çalışıyoruz. Gece vardiyası akşam 21.00'den sabah 06.00'ya çalışıyor. Biz gündüz vardiyası sabah saat 06.00'dan akşam 17.00'ye kadar çalışıyoruz. Akşama kadar yaklaşık 4 litre su içiyoruz. Bu 4 litrenin neredeyse 3 litresi ter ile gidiyor. İnsan fırında durduğu yerde terliyor. Konuşurken bile insan terliyor. Çünkü fırının içi gerçekten çok sıcak oluyor. Ekmeğin 320 derecede pişerken, dükkan içindeki ısı ise 70 dereceleri bulabiliyor. Ama korunma yöntemi olmuyor. Elimizde sadece su var. ya yüzümüzü yıkıyoruz ya da suyu içiyoruz' dedi.

'FAZLA SICAK OLDUĞUNDA ARA VERİYORUZ'

13 yıldır fırın ocağında çalışan Fettah Yorga ise 'Bazen eve gidiyorum ailem bugün çok sıcak diyor. Biz fark etmiyoruz. Çünkü dışarıdaki sıcaklık ile fırındaki sıcaklık bir değil. Dışarıda hava sıcaklığı 30 derece ise içerde mutlaka 35 veya 40 dereceyi buluyor. Bazen biz de dayanamıyoruz dışarı çıkmak zorunda kalıyoruz. Fırını terk ediyoruz fırından elli altmış metre uzaklaşıyoruz. Ben 13 yıldır bu iş yerinde çalışıyorum. Bir sürü arkadaş gelip gitti, dayanamadılar bazıları. Kışın hava fazla soğuk olduğu zaman hamur sıkıntısı yaşıyoruz. Kabarmıyor, mayalanmıyor. Yazın dikkat etmesek hamur fazla mayalanıyor ekmek çıkmıyor. Eğer fazla sıcak olursa duş alırsak, alışkanlık haline gelir. Ama elimizden geldiği kadar dayanmaya çalışıyoruz. Fırının önünde kalan arkadaşımız dayanamıyor. Çok fazla sıcak olduğunda ara veriyoruz. Hamurumuzu biraz erteliyoruz' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fırıncı Şırnak Haberler Son Dakika

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe şampiyon olabilecek mi? Fenerbahçe'nin şampiyonluk ihtimali! İran Cumhurbaşkanı neden öldü? İran Cumhurbaşkanı nasıl öldü? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 20 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Survivor eleme adayları kim oldu? Survivor 4. eleme adayı kim? 20 Mayıs Survivor'da potaya kim girdi? İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title