Haberler

Son dakika haberleri! Ürdün'de hayat pahalılığı ve başbakanın yetkilerini artıran yasa protesto edildi

Güncelleme:

Son dakika gelişmesine göre Ürdün'ün başkenti Amman'da yüzlerce kişi hayat pahalılığı ve başbakanın yetkilerini artıran "savunma yasasını" protesto etti.

Ürdün'ün başkenti Amman'da yüzlerce kişi hayat pahalılığı ve başbakanın yetkilerini artıran "savunma yasasını" protesto etti.

Siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) çağrısı üzerine cuma namazı sonrası Amman'ın merkezindeki Hüseyin Camisi önünde toplanan kalabalık Nahil Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Göstericiler, "Fiyat yükseltmeye hayır" "Savunma kanununa hayır", "Burada insan var", "Açlık ve kıtlık siyasetine hayır" gibi ifadelerin yazılı olduğu pankartlar taşıdı.

Hükümetin uyguladığı tedbirleri ve ülkedeki yönetim anlayışını kınayan eylemciler, "savunma yasasının" iptalini talep ettikleri sloganlar attı.

Emniyet güçlerinin, bölgede daha fazla eylemcinin toplanmasını önlemek için Hüseyin Camisi ve Nahil Meydanı çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Ortaklık ve Kurtuluş Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Salim el-Fellahat, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ürdün halkı birbiri ardına ulusal mesajlar veriyor ancak sesleri duyulmuyor. Aksine ülkedeki sıkıyönetim halkın iradesini ezerek arttı. Ülkede fiyatlar sürekli yükseliyor." ifadelerini kullandı.

Ülkede son dönemde bazı siyasi partiler ve STK'lar, "akaryakıt ve emtia fiyatlarındaki artış ile başbakana geniş yetkiler veren yasanın protesto edilmesi" çağrısında bulunuyor.

Ürdün'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomiye yansımaları çerçevesinde, bir yıldan az bir süre içinde akaryakıta 8 kere zam yapıldı, gıda fiyatlarında da benzeri görülmemiş artışlar kaydedildi.

Geçen yıl Bakanlar Kurulunun Kovid-19 salgınıyla mücadelede güç talebi üzerine Kraliyet kararnamesi ile başbakana geniş yetkiler tanıyan "savunma" adı verilen bir yasa çıkarılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Amman Ürdün Güncel Haberler Son Dakika

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

Blum coin ne zaman listelenecek? Cuma mesajları | Anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli hayırlı cumalar mesajları nedir? Dualı, anlamlı, güzel ve ayetli Cuma mesajları! 31 Mayıs resimli Cuma sözleri neler? #129330 İnstagramda sorun mu var 31 Mayıs 2024? #129300 İtalya Türkiye milli maç ne zaman? A Mili Takım 2024 hazırlık maçı ne zaman? #128681 #127987 31 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 31 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 31 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 31 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu?
Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title