Haberler

Son dakika gündem: Eski Bakan Adnan Kahveci vefatının 29. yılında mezarı başında anıldı

Güncelleme:

Son dakika habere göre Bolu-Gerede yakınlarında geçirdiği trafik kazasında eşi ve kızıyla hayatını kaybeden eski bakanlardan Adnan Kahveci, vefatının 29. yılında mezarı başında anıldı.

Bolu- Gerede yakınlarında geçirdiği trafik kazasında eşi ve kızıyla hayatını kaybeden eski bakanlardan Adnan Kahveci, vefatının 29. yılında mezarı başında anıldı.

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın danışmanlığını da yapan Kahveci için, Kartal Belediyesi ile Trabzon Köprübaşı Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Kartal Yakacık Mezarlığı'ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunan anmada, Kahveci, eşi ve kızı için dua edildi.

Daha sonra katılımcılara, Kahveci'nin hayatıyla ilgili bilgi verildi.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Adnan Kahveci'nin birçok farklı düşünceye sahip siyasetçilerin üzerinde uzlaştığı ve devlet adamı dendiğinde akla ilk gelenlerden biri olduğunu söyledi.

Kartal'da yaşayan Kahveci'nin, örnek aldığı kişilerden olduğunu anlatan Yüksel, "Yaptığımız bir hazırlık var. Kahveci'nin bu örnek yaşantısının gelecek nesillere aktarılması lazım. Bu örnek devlet adamının, belki de devlet adamlarına aday olacak kişilere tarif edilmesi gerekiyor." diye konuştu.

AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Aksoy da Kahveci'nin siyasette aktif rol aldığı dönemlerde kendisinin ilkokul çağında olduğunu belirterek, "Onunla tanışabilmenin, hemşehri olabilmenin gururunu, onurunu her zaman yaşadık. Bizim için, siyaset için örnek bir kişilikti. Hiçbir zaman kötü bir anıyla anılmadı." ifadelerini kullandı.

Adnan Kahveci'nin mezarına karanfil bırakılan programda, lokma ikram edildi.

Törene, bazı partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Adnan Kahveci Turgut Özal Gerede Bolu Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title