Haberler

Son Dakika: Doğu Akdeniz'de yeni NAVTEX ilan edildi: 29 Ağustos-11 Eylül arasında atış eğitimi yapılacak

Güncelleme:

Son dakika: Doğu Akdeniz'de yeni NAVTEX ilan edilmesiyle Türk güçleri bölgede 29 Ağustos-11 Eylül tarihleri arasında atış eğitimi yapacak. Bilindiği gibi son dönemde AB ülkelerinin Türkiye'ye tehditleri devam etmiş, dün akşam da Yunan F-16'larının taciz girişimi engellenmişti.

Tansiyonun bir türlü düşmediği Doğu Akdeniz için Türkiye, yeni bir NAVTEX ilan etti. Geçtiğimiz günlerde ilan edilen NAVTEX ile 1-2 Eylül tarihlerinde Doğu Akdeniz'de atış eğimi yapılacaktı. Son ilana göre ise atış eğitimi tarihleri, 29 Ağustos-11 Eylül olarak belirlendi.

ATIŞ EĞİTİMİ YAPILACAK

Doğu Akdeniz'deki doğal gaz ve petrol arama çalışmaları için bulunan güçlerimizin faaliyetleri devam ediyor. Son günlerde Yunanistan ve AB ülkeleri gerilimi tırmandırırken, Türkiye'den yeni bir hamle geldi. Yeni ilan edilen NAVTEX'e göre Türk güçleri bölgede 29 Ağustos-11 Eylül tarihleri arasında atış eğitimi yapacak. Hafta başında ilan edilen son NAVTEX'te 1-2 Eylül'de Akdeniz'de atış eğitimlerinin yapılacağı duyurulmuştu.

YUNAN TACİZİNİ, F-16'LAR ENGELLEDİ

Yeni NAVTEX ilanı, dün akşam Doğu Akdeniz'de yanan sıcak saatlerden sonra geldi. Bilindiği gibi dün Milli Savunma Bakanlığın tarafından yapılan açıklamaya göre,Türk Hava kuvvetlerine ait radar sistemleri tarafından Girit Adası'ndan kalkan ve GKRY'ye doğru giden 6 adet F-16 uçağını tespit etmişti. Açıklamada, "Navtex ilan edilen bölgeye yaklaşan söz konusu askeri trafiklere gözle teşhis sağlamak ve bölgeden uzaklaştırmak maksadıyla Türk Hava kuvvetlerine ait F-16 uçakları tarafından Kıbrıs adasının güneybatısında önleme yapılmış, uçakların Yunanistan'a ait olduğu teşhis edilmiş ve bölgeden uzaklaştırılmıştır. Deniz ve Hava Kuvvetlerimiz, Doğu Akdeniz'de de hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak konusunda sonsuz bir kararlılıkla çalışmalarına devam etmektedir." denildi.

AB'NİN TEHDİTLERİNE SERT ÇIKIŞ

Doğu Akdeniz'deki gelişmeler üzerine AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Türkiye, Yunanistan ile yaşadığı Doğu Akdeniz'deki anlaşmazlıkta tek taraflı eylemlerden kaçınmalı" dedi. Öte yandan Almanya Başbakanı Angela Merkel ise yaptığı açıklamada "Yunanistan'ın tarafındayız" mesajı vermişti. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Avrupa Birliği (AB) ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Doğu Akdeniz konusunda yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. AB'nin Doğu Akdeniz'de tarafsız davranması ve dürüst bir arabulucu olması gerektiğini ifade eden Aksoy, "AB'nin ülkemizin kendi kıta sahanlığındaki faaliyetlerini eleştirmesi haddine değildir. Ülkemizin ve Kıbrıs Türklerinin Doğu Akdeniz'deki meşru hak ve çıkarlarını yok saymaya çalışan bu ikiliye AB'nin birlik dayanışması bahanesiyle koşulsuz destek vermesi gerginliği daha da tırmandırmaktadır" ifadelerini kullandı.

NAVTEX NEDİR?

NAVTEX; denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet ve denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi veren haberleşme cihaz sistemidir. Ülkelerin Deniz Kuvvetleri, denizlerde yapacağı eğitim ve tatbikatların bilgisini önceden bu yolla duyurularak, bu sahalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Doğu Akdeniz Akdeniz Eylül Güncel Haberler Son Dakika

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Bakmadan Geçme

3 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 3 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! A101 6 HAZİRAN AKTÜEL KATALOG | 6 Haziran'da A101'de neler olacak? 4 Haziran Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 4 Haziran burç yorumları nedir? Hafta sonu 3 milyondan fazla aday YKS'ye girecek! 2024 YKS'ye kaç kişi başvurdu? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 3 Haziran günün maçları nereden izlenir? Düzenli tüketmek karaciğeri tertemiz yapıyor! Karaciğeri temizleyen besinler nelerdir? KURBAN BAYRAMI 9 GÜN TATİL Mİ? Kurban Bayramı'nda kaç gün tatil olacak? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 3 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? FENERBAHÇE ŞAMPİYONLAR LİGİ ÖN ELEME NE ZAMAN? Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları hangi tarihte? #9917 2024-TUS 1. Dönem yerleştirme sonuçları açıklandı mı? 2024-TUS sonuç ekranı! MİLLİ MAÇ NE ZAMAN? #9917 İtalya Türkiye milli maçı ne zaman, hangi gün, saat kaçta, hangi kanalda? #129349 Sıcaklıklar yakıp kavuracak! Sıcaklıklar kaç derece yükselecek? Bu yaz hava nasıl olacak?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500

Yorumlar (71)

Samsun:

La hepiniz gazla calisiyorsunuz adam secim yatirimi yapmak icin ulkeyi savasa bile surukluyor cahiller

18
56
yanıtYanıtla
Fatih Kaya:

Yav he he hepimiz cahiliz sen akıllısın zaten hep öyleydi bu erdoğan işi gücü kriz çıkartıp seçimi kazanmak tek derdi bu yani evet sen çok akıllısın tebrik ederim.

yanıt6
yanıt3
HAYDİİ:

Hainlik damarlarına işlemiş o yüzden herşeyi seçime bagliyorsun. Ha bu arada seçim olsa heykelciler ve hainler 18 yıldır olduğu gibi yine kaybedecek

yanıt8
yanıt3
TR:

Gerizekalı istese bin selman bin zayid gibi köpek olmak zor mu. Sonuçta kral olur kimsede birşey demez. Resmen ırkçılık yapan avrupa

yanıt9
yanıt0
BİRAZ MANTIK:

SAMSUNLU SENİN KAPASİTEN BUNLARI ALGILAMAYA YETMEZ. SEN GİT YUNANLARIN ELLERİNE SU DÖK

yanıt25
yanıt1
mustafa:

ulan adam tuvalete gitse ha bak işte oy için diyeceksiniz, harbiden cehaletin dibini yaşıyorsunuz.

yanıt8
yanıt0
Tevfik:

Yav sizin kafanız bu kadar baskıyı işte. Adamlar seni Akdeniz de hesaba bile katmıyo. Hakkımızı savunmazsak yerler.

yanıt3
yanıt0
Osmanlı:

Gavur gelip kutsallarınızı elinizde alsa, Reis gelip kurtarsa vallahi seçim için yaptı diyecek kadar cahilsiniz.gerçi bu cahillikten öte ülkeye ihanet sizin düşünceniz

yanıt4
yanıt0
SAMSUN''LUYA CVP:

Seningibivatan hainleri gidebilir bizim vatanımız burası chp''nin oğlanı siz vatan nedir bilirmisiniz ?Bilmezsiniz çünkü çoğunuzun dedeleri ya ermeni yada rum tıpkı senin gibi bu vatan bu devlet Türkündür bizim devletimize canımız fedadır siz bu duyguyu bilemezsiniz çünkü ayyaşlar putseviciler dinsiz ve imansızların içinde bu duygu ve düşünceler olmaz.

yanıt1
yanıt3
SAMSUN''LUYA CVP:

Adamsan ve korkun yoksa adını yazsana chp''li ayyaş bak ben o zaman nasıl çıktığın yere koyuyorum.

yanıt1
yanıt3
Tüm 71 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title