Haberler

Son Dakika: Avukatının yaptığı itiraz kabul edildi! Kadir Şeker için tahliye kararı

Güncelleme:

Son dakika: Konya'da sevgilisine şiddet uygulayan Özgür Duran'ı durdurmak isterken yaşanan arbedede Duran'ın ölümüne neden olan Kadir Şeker'in cezası, geçtiğimiz günlerde 10 yıl 10 aya düşürülmüştü. Kararın ardından avukatlarının üst mahkemeye yaptığı itiraz kabul edilen Kadir Şeker hakkında tahliye kararı verildi.

Konya'da 5 Şubat 2020'de meydana gelen olayda Kadir Şeker, Özgür Duran tarafından şiddet gören Ayşe Dırla'yı kurtarmak istemiş, fakat bu sırada çıkan arbede sonucu Duran'ın bıçakla ölümüne sebep olmuştu. Olayın ardından tutuklanan ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Şeker'in geçtiğimiz günlerdeki davasında tutukluluğun devamına karar verilmiş daha önce 12,5 yıla indirilen cezası da 10 yıl 10 aya düşürülmüştü.

AVUKATLARI İTİRAZ ETTİ, TAHLİYESİNE KARAR VERİLDİ

Mahkemenin kararı sonrası Kadir Şeker'in avukatları tarafından karara yönelik itiraz başvurusu yapıldı. İtiraz üzerine Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi itirazı görüşerek, Kadir Şeker'in tahliyesine karar verdi.

KONYA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI DA İTİRAZ ETTİ

Şeker'in avukatlarından Konya Barosu Başkanı Mustafa Aladağ, Kadir Şeker için 4. Ağır Ceza Mahkemesine verdikleri itiraz dilekçesinin kabul edildiğini söyledi. Aladağ, tahliye ve devamındaki sürecin takipçisi olduklarını aktardı. Şeker'in tutukluluğuna Konya Cumhuriyet Başsavcılığının da itiraz ettiği öğrenildi.

"HAYATINI KAYBETTİĞİ İÇİN ÜZGÜNÜM"

Kadir Şeker, geçtiğimiz günlerde görülen mahkemede şu ifadeleri kullanmıştı: "Üzüldüğüm için gittim. Arkamdan saldırdı. Boğazımı sıktı. Ciğerlerimin acısını hissettim. Nefesim kesildi. Bıçağın sesinden korkar diye, bıçağımı çıkardım. Maktulün yaralandığını fark etmedim. Sadece sağ elimde acı hissettim. Kadının ağlamasını duymadım. Aleyhime ifadeler vermiş. Bir şey söylemek istemiyorum. Sadece yardım etmek istedim. Hayatını kaybettiğim için üzgünüm."

NE OLMUŞTU?

Kadir Şeker, 5 Şubat 2020'de merkez Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi'ndeki parkta duyduğu tartışma sesleri üzerine bir kadının şiddet gördüğünü düşünmüş, çifti ayırmaya çalışmıştı. Bu sırada Özgür Duran'ın sözlü ve fiziki müdahalesiyle karşılaşan Kadir Şeker ile arasındaki boğuşma sırasında aldığı bıçak darbesiyle yaralanan Duran hastanede hayatını kaybetmişti.

15 YIL HAPİS CEZASI 12 YIL 6 AYA DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanan Şeker'e, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verilmiş, Şeker'in cezası "haksız tahrik" nedeniyle 15 yıla, "iyi hal" indirimiyle de 12 yıl 6 aya düşürülmüştü. Şeker'in avukatlarının itirazı üzerine dosya Yargıtay'a gitmiş, Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Kadir Şeker'e verilen hapis cezasının temyiz istemiyle ilgili inceleme yapmıştı.

KARARIN BOZULMASINA HÜKMEDİLDİ

Yargıtay 1. Ceza Dairesince inceleme sonrası, Türk Ceza Kanunu'nun 29. maddesi uyarınca yapılan uygulama sırasında tahrikin derecesi ve yoğunluğu da gözetilerek azami hadde yakın bir indirimle cezanın belirlendiği, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Şeker hakkında daha fazla indirim yapılması gerektiği gerekçesiyle kararın bozulmasına hükmedildiği belirtilmişti.

TUTUKLUĞUNUN HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLMİŞTİ

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince dün 5 Temmuz yeniden yargılanan Kadir Şeker'in "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 10 yıl 10 ay hapisle cezalandırılmasına ve tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.

Haberler.com / Emre İliksiz - Güncel

Kadir şeker Güncel Haberler Son Dakika

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

500

Yorumlar (13)

Oğuzhan KESKİN:

Geçte olsa ADALET yerini buldu...

180
49
yanıtYanıtla
anıl çelik:

Demek Adalet Yerini Buldu Peki Orada Ölen Şahıs Sizin Abinin Babanız Yada Kardeşiniz Olsaydı Bu Karara Tepkiniz Ne Olurdu Biraz Empati Yanında Kesici Alet Taşıyan Bir Şahıs Cinayet İşliyor ve Adelet İstiyorsunuz Düşünceleriniz Adaletsiz

yanıt27
yanıt36
Erdinç Tok:

anıl çelik benim abim babam kardeşim kadına şiddet uygulamaz başka fikrin var mı ?

yanıt35
yanıt12
Ozzy Bjk:

Erdinç Tok; karnın tok klavye önünde atıyorsun. Senin erkek olduğundan bile şüpheliyim ben!!

yanıt0
yanıt0
Osman ÇALÇOBAN:

böyle adalet olmaz o ölen kişi sizin 1. dereceden yakınınız olsaydı? cebinde bıçak taşı sonra git adamla tartış ve bıçakla öldür adamı sonra hapisten serbest bıraksınlar. Bu nasıl adalet Allah aşkına!

44
122
yanıtYanıtla
Erdinç Tok:

sevgili Osman ben bu yorumunu okuduğumda seninde bir o ölen kişi gibi karakter olduğuna inandım. Kadına şiddet uygulayan bir yakınım olsa ölmesine sevinirim. Erkek adam kadına da karışmaz kendiside yaşar.

yanıt27
yanıt13
TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

Hadi inşallah azıcık moral olur, sokakta kadınları dövenler artık görüşürüz.

133
33
yanıtYanıtla
Musab Uğur Demirpolat:

Böyle adalet yerin dibine batsın! Bıçakla bir insan öldür sonra elini kolunu sallayarak tahliye ol

32
67
yanıtYanıtla
Qwe Qwe:

Burada kadını kurtarmak için öldürmedi.Adamla tartıştığı ve arbedeye dönüştüğü için öldürdü.Yani yürürken Kadir şeker le çarpışsan veya trafikte tartışsan cebinde taşıdığı bıçağı çıkarıp seninde kalbine saplayıp öldürebilir

36
52
yanıtYanıtla
Memo Arak:

Acilen yurtdışına çıkmalı aksi bir durumda geri gelmemelidir malum bizim ülkemizde tam tersine de dönebiliyor

46
25
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title