Haberler

Son Dakika: Asgari ücrette 2. toplantı sona erdi! İlk açıklama Türk-İş temsilcisinden geldi

Güncelleme:

Son dakika: Milyonlarca çalışanın merakla takip ettiği Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2. toplantısı sona erdi. Bu görüşmeden de bir rakam çıkmazken, toplantı sonrası konuşan Türk-İş temsilcisi, "Rakam olarak bir yere gelinmedi. Bu hafta içerisinde 3. defa komisyon olarak bir araya geleceğiz. Bayramdan önce rakam konusunda bir karar verilir diye düşünüyorum" dedi.

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise toplumun tamamını ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili süreç devam ediyor. İlk toplantısını 13 Haziran'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştiren komisyon, ikinci toplantı için bugün saat 10.00'da bir araya geldi.

"RAKAM OLARAK BİR YERE GELİNMEDİ"

Görüşme saat 12:25 sıralarında sona erdi. Türk-İş Temsilcisi Ramazan Ağar, toplantı sonrası açıklamalarında şunları söyledi: "Uzun uzun görüşmeler yaptık. Çalışma hayatı ile ilgili görüşmeleri sunduk. Rakam olarak bir yere gelinmedi.

"BU HAFTA 3. DEFA BİR ARAYA GELECEĞİZ"

Bu hafta içerisinde üçüncü defa komisyon olarak bir araya geleceğiz. Komisyonda bir karara vardıktan sonra Cumhurbaşkanımız açıklama yapar diye düşünüyorum. Bayramdan önce rakam konusunda bir karar verilir diye düşünüyorum. Hükümet tarafında herhangi bir rakam gündeme gelmedi. Biz işçi kesimi tarafından bir mutabakat sağlanacağını düşünüyoruz"

SAAT 14.00'TE BİR TOPLANTI DAHA VAR

Öte yandan, komisyon toplantısının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol saat 14.00'te bir araya gelecek.

NET ASGARİ ÜCRET 8.506 TL

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 10 bin 8 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak uygulanıyor. Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 11 bin 759 lira 40 kuruş. Bunun 10 bin 8 lirasını brüt asgari ücret, 1551 lira 24 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 200 lira 16 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor. Öte yandan kulislerde asgari ücretin yüzde 30'luk zamla 11 bin 50 lira seviyesine çıkacağı konuşuluyor.

Haberler.com / Ayça Elal - Güncel

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Asgari Ücret Türk İş Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını bir türlü söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını bir türlü söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500

Yorumlar (64)

Fazlı Yoldaş:

Seçimden önce alıyordunuz veriyordunuz. İşciye bu zülmü görenler gün yüzü görmesin. 15 versen ne olur 20 versen ne olur. Nasılsa kaşıkla verip kepçeyle toplamıyormusun.

253
41
yanıtYanıtla
mahmut:

Söylermisiniz, Hayatın boyunca Türkiye de Vergi indirimi yapan kaç hükümet geldi?

yanıt4
yanıt15
Güray Dilli :

Ülke nüfusunun % 60 ını asgari ücretle yaşamaya mahkum ettiniz. Sonra da on mu yapalım , 20 iyi midir. Oynayın bakalım işe , aşa , paraya muhtaç olanlarla

yanıt23
yanıt0
Dengiz Elm:

Asgari ücrete karar verenler, inşallah asgari ücrete muhtaç kalırlar.

127
5
yanıtYanıtla
Hami Kılavuz:

Amiiin inşallah

yanıt0
yanıt0
Hami Kılavuz:

Amiiin inşallah kardeşim bizi böyle 70 milletten insanlara ezdirip kendi vatanımızda mülteci edenlere amiiiiiiiiin

yanıt0
yanıt0
Bülent TATLI:

Biz zam istemiyoruz meclis lokantasındaki yemek fiyatlarını piyasa lokantalarıyla aynı fiyata çıkartın maaşlarınızdan 5 bin tl de devlete bırakın görelim halinizi.

yanıt4
yanıt0
aslan Ak:

en az yan gelip yatan memur maaşı kadar olmalı 22 bin işi hakkıyla yapanlar hariç bu tc yükünü çeken işçi sınıfı kaymağı başkası yiyor

87
41
yanıtYanıtla
Abdurrahman KUSA:

Kesssssiiinlikle katılıyorum ????????????

yanıt26
yanıt9
Okan Ozkan:

Basgan bence vekil maaşlarına göz diksen iyi olur 11000 maaş alan memur kira ödüyor çocuk okutuyor

yanıt0
yanıt0
Tüm 64 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title