Haberler

Afganistan'da, Canlı Yayında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na Saldırı!

Güncelleme:

Afganistan'da yönetimin ateşkes ilan etmesine rağmen Taliban, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na füzelerle saldırdı. Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na fırlatılan roketler ile Devlet Başkanı Gani'nin konuşması yarıda kesildi.

Afganistan'da yönetimin ateşkes ilan etmesine rağmen, Taliban, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na füzelerle saldırdı. Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na fırlatılan roketler ile Devlet Başkanı Gani'nin konuşması yarıda kesildi. Polis yetkilileri, füzelerin Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı, NATO yerleşkesi ile ABD Büyükelçiliği yakınlarına düştüğünü, kimsenin yaralanmadığını duyurdu.

"ROKET SALDIRILARIYLA AFGAN HALKINI BASKI ALTINA ALAMAZLAR"

Gani, "Roket saldırılarıyla Afgan halkını baskı altına alacaklarını düşünüyorlarsa yanılıyorlar" şeklinde açıklamada bulundu.

Son Dakika! Afganistan'da Canlı Yayında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na Saldırı!

KİMSE YARALANMADI

Polis yetkilileri, füzelerin Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı, NATO yerleşkesi ile ABD Büyükelçiliği yakınlarına düştüğünü, kimsenin yaralanmadığını duyurdu.

OPERASYON DÜZENLENDİ

Taliban militanlarının saklandığını düşündükleri eve Afgan güvenlik güçleri tarafından helikopterler yardımıyla operasyon düzenlendiği belirtildi.

Son Dakika! Afganistan'da Canlı Yayında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na Saldırı!

YÖNETİM ATEŞKES İLAN ETMİŞTİ

Pazar günü Afganistan yönetimi, pazartesiden itibaren Taliban'a yönelik operasyon düzenlenmeyeceğini belirterek, ateşkes ilan etmişti. Taliban'la ateşkesi duyuran Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, örgüt bozana kadar bu ateşkesi sürdüreceklerini vurgulamıştı. Ancak Taliban, ateşkes kararını tanımadığını açıklamıştı.

TALİBANDAN SADECE BAYRAM GÜNLERİNDE ATEŞKES YAPMA YANITI GELMİŞTİ

Ramazan Bayramı'nda ateşkes sağlanmıştı. Bu sene Ramazan Bayramı'nda da taraflar arasında ateşkes ilan edilmişti. Afganistan hükümetince 12-19 Haziran arasında alınan ateşkes kararına Taliban örgütünden sadece bayram günlerinde ateşkes yapma yanıtı gelmişti.

Son Dakika! Afganistan'da Canlı Yayında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na Saldırı!

TALİBAN 3 GÜNLÜK ATEŞKESİN ARDINDAN KANLI SALDIRILAR DÜZENLEMİŞTİ

Ateşkes sürecine her iki tarafın da uymasından dolayı bayram günleri olaysız geçmişti. Ateşkes vesilesiyle ilk kez güvenlik güçleriyle ortak bayramlaşma törenleri düzenleyen militanlar, şehir merkezine gelerek yıllardır uzakta oldukları aileleriyle de bayramlaşmışlardı.

Taliban 3 günlük ateşkesin ardından kanlı saldırılar düzenlemişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kurban Bayramı Afganistan Ak Saray Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title