Haberler

Son Dakika: 6 yaşındaki çocuk gelin skandalında baba Yusuf Ziya Gümüşel de gözaltına alındı

Güncelleme:

Son dakika: 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi skandalına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı verilen ve her yerde aranan baba Yusuf Ziya Gümüşel gözaltına alındı. Sanıklardan Kadir İstekli ise asayiş şube polisleri tarafından dün gözaltına alınmıştı.

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'yi 6 yaşındayken 29 yaşındaki Kadir İstekli'yle evlendirdiğine yönelik hazırlanan iddianame kabul edildi. Soruşturma kapsamında Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kadir İstekli, asayiş şube polisleri tarafından gözaltına alınırken, baba Yusuf Ziya Gümüşel ise her yerde aranıyordu.

BABA DA GÖZALTINA ALINDI

Sanıklardan Kadir İstekli'nin ardından baba Yusuf Ziya Gümüşel de gözaltına alındı. İstekli ve Gümüşel'in gün içinde adliyeye sevki bekleniyor.

Son Dakika: 6 yaşındaki çocuk gelin skandalında baba Yusuf Ziya Gümüşel de gözaltına alındı

NE OLMUŞTU?

İddianame ve dava dosyasındaki iddialara göre Hiranur Vakfı'nın kurucusu bir babanın kızı H.K.G.'yi 6 yaşında iken imam nikahı ile evlendirmesi sonucu, kız uzun yıllar süren bu skandal sonrasında, çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını anlatarak şikayetçi oldu. Birgün gazetesinin duyurduğu ve mahkemeye ulaşan dosyaya göre,6 yaşındayken 29 yaşındaki bir müritle imam nikahı kıyılan H.K.G. ifadesinde cinsel istismarın kendisine bir oyun gibi gösterildiğini anlattı. İddianameye göre baba, İstanbul Çengelköy'deki bir medresede henüz 6 yaşındayken H.K.G'yi tarikat mensuplarından 29 yaşındaki bir adamla evlendirdi.

Son Dakika: 6 yaşındaki çocuk gelin skandalında baba Yusuf Ziya Gümüşel de gözaltına alındı

"KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIZ"

H.K.G.'nin savcılığa şikayetiyle ortaya çıkan olayla ilgili açıklamada bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise, "Bu vakıf ya da herhangi bir başka vakıf, her kim olursa olsun, başkanı, yöneticisi, mütevellisi a, b, c hiç önemli değil. Kim olursa olsun. Çocukların istismarı, şiddete uğraması bu ve benzeri bir eylemin tarafı ise hiç gözünün yaşına bakılmaz" ifadelerini kullanmıştı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Yusuf Ziya Gümüşel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 4 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ömer 55. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 6-7 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Selahaddin Eyyubi 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 6 Mayıs Pazartesi 2024? Survivor kim kazandı? 6 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Gama Beyin Dalgaları: Ne İşe Yarar ve Nasıl Artırılır? Kabine toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, devam ediyor mu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak?
500

Yorumlar (18)

mahalle sakini:

Tiyatro oynanıyor kız erğer haklıysa 15 yıldır nerdeydi nderler. Ne oluyorsa bir gün psikoloğa gidiyor ertesi gün aniden değişiyor bir radyo programcısıyla gizli gizli yazışırken annesine yakalanıyor ve aniden hiç evden çıkmayan kız aniden İzmir'e gidiyor kirli oyunlar devrede.

116
248
yanıtYanıtla
bekir yapici:

fikri ve zihni bozuklar gercegi görmek istemiyor olay 6 yasinda cocuga imam nikahi kiyilmasi 13 yasinda hamile kalmasi gerisi teferuat.

yanıt55
yanıt3
Hakan Arslanoglu:

6 yaşındaki çocuğu gelin eden Müslümanlar kusursuz değildir. onlar yanlış yaptığı için onları suçlamak gerekir. İslam suçlanamaz çünkü İslam kusursuzdur.

187
24
yanıtYanıtla
TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

Sahte Hacılar sizi

169
38
yanıtYanıtla
Kadir Karataş:

Papazlarda özel partiler verip birbirleriyle eğleniyorlar hiç bir hristiyan kiliseler kapatılsın demiyor.. Okullarda da oluyor bu sapıklık pislikler hadi onlarında kapatalım.. Çağdaşlık altında vakıflarda ne pislikler dönüyor sadece vakfın adı çağdaş diyemi kapatılsın istenmiyor nasıl ironi

54
120
yanıtYanıtla
Ersoy Odabas:

Ha bir de, sadece iddianamedeki suçu işleyen değil, Cemaatteki etrafındaki herkes de suçlu oluyor bu durumda, gördükleri bildikleri ve ses etmedikleri için... Bakalım yargı ne diyecek...

149
24
yanıtYanıtla
İlknur Korkut:

Bu sapıklıktan başka birşey değildir, bunun ne dinde yeri var ne başka birşey de, çocuklara el süren asi pislikler en ağır cezayı almayı hak ediyor.

143
20
yanıtYanıtla
Esesli26:

1.05' e dikkat ettiniz mi? Atatürk ün önünden geçiyor başı öne eğik vaziyette.

48
69
yanıtYanıtla
Behzat Er:

Simdi senin tüm derdin bu mu

yanıt18
yanıt14
uCube :

Başka nereden geçireceklerdi? Kapı orada tabiki oradan geçecek. ;))

yanıt18
yanıt16
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title