Haberler

Soma'ya Saygı Duruşuna Maaş Kesim Cezası

Güncelleme:

Siverek Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle birlikte üç dakikalık saygı duruşunda bulunan öğretmenlerin maaşlarından kesinti yapılacak.

Siverek Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle birlikte üç dakikalık saygı duruşunda bulunan öğretmenler hakkında tutunak tutularak maaş kesme cezası verildiği öğrenildi.

"TUTUNAK TUTULDU"

Eğitim-iş Başkanı Veli Demir yaptığı yazılı açıklamada, Soma'da yaşamını yitiren madencileri anmak için Siverek Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle birlikte üç dakikalık saygı duruşunda bulunan öğretmenler hakkında tutanak tutulduğunu ve soruşturma açıldığını belirtti.

"MAAŞ KESME CEZASI VERİLDİ"

Demir, soruşturma sonucunda "görev yeri sınırları içerisinde herhangi bir yerin toplantı, tören ve benzeri amaçlarla izinsiz olarak kullanılmasına yardımcı olmak" suçu işlendiği iddiasıyla öğretmenlere 1/30 oranında aylıktan kesme cezası verildiğini kaydetti.

"SAMİMİYETSİZLİĞİ ORTAYA KOYDU"

Demir, ülkede yaşayan insanların matem hakkının dahi mahrum bırakıldığını vurgulayarak, "Hükümet tarafından üç günlük ulusal yas ilan edilmişken, çocuklara insan yaşamının önemini, yaşanan felaketler karşısında ulusal duyarlılık göstermek bilincini aşılamak ve Soma'daki madenci yakınlarının acısını paylaşmak isteyen öğretmenlerimiz hakkında maaş kesimi cezası verilmesi utanç vericidir. Bu ceza, ulusal yas ilan edenlerin de ne kadar samimiyetsiz olduğunu göstermektedir. Kibir ve zulümle bezenmiş bir iktidarın, gölgesinden dahi korktuğu bugünlerde baskı ve sindirme politikaları tüm çıplaklığıyla gözler önüne serilmektedir" dedi.

"ÖĞRETMENLERİN YANINDAYIZ"

Demir, Eğitim-İş olarak öğretmenlerin yanında olduklarını ve haklarında verilmiş olan cezaların iptali yönünde tüm adımların atılacağını belirtti.

Kaynak: ANKA / Güncel

veli demir siverek soma Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını bir türlü söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını bir türlü söndürülemiyor

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500

Yorumlar (3)

bunlar kim yav:

böyle devlet anlayisi olmaz, artik ölümüze saygi göstermekte suc oldu böyle haksiz bir ceza olamaz ne yapmista tutanak tutulmus siz ögretmenin maasindan keserseniz oda egitim vernez mahsadiniz bumu? bence ögretmenler direk mahkemeye hatta AIH ya basvursun.

4
1
yanıtYanıtla
böyle olmaz:

derhal bu sacma uygulamalara son verin yoksa memlekette hersey felc olacak

3
0
yanıtYanıtla
bir veliAdınız Yazın:

öğretmenlerin asıl görevi nedir? arkadaşlar o çocukların seviyeleri ortadayken uğraştığınız şeylere bakın. tüm sendikalara sesleniyorum sizin göreviniz işini düzgün yapmayan öğretmenleri kollamak değildir. sendikaların öğrencilerle ilgili bir sıkıntıları yok böyle bir dertleri de yok. önce gideceksiniz bu güzel eylemi yapan arkadaşlar işlerini düzgün yapıyorlarmı . işlerini düzgün yapıyorlarsa yaptıkları eylemin bir anlamı olur. dersine geç gireceksin yaptığın mesleğin gereklerini yerine getirmeyeceksin sonra bu öğretmeni savunacaksın. nerde adalet.. o arkadaşlar var ya yaptığı eylemin arkasında durmayan yan çizen. yaptığın şeyin doğru olduğuna inanıyorsanız bedeli ne olursa olsun sonuçlarına da katlanırım demeniz gerekiyor. o arkadaşların sendikaları önce gitsin o arkadaşlar derslerin ne kadar başarılılar ona bir baksınlar. lütfen birazda öğrencileri düşünün.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title