Haberler

Soma Holding'in Basın Toplantısını Bitiren Soru

Güncelleme:

Soma Holding'in faciayı anlattığı toplantı, Ali Tezel'in "Kayıp 450 işçi için gaiplik kararı verilecek." iddiasının sorulması üzerine bitirildi.

Yüzlerce işçinin hayatını kaybettiği Soma faciasının yaşandığı madenin sahibi Soma Holding, 3 gün aradan sonra bugün bir basın toplantısı düzenledi. Gergin anların da yaşandığı basın toplantısı bir gazetecinin " Ali Tezel'in iddiası doğru mu? Kül ve su bastığınız galerilere daha kaç kişiyi gömeceksiniz?" sorusu, sorulara net yanıt vermekten kaçınan maden yetkililerinin toplantıyı bitirmesine neden oldu. 

2 saat süren basın toplantısında Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan, Soma Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik ve şirketin İnsan Kaynakları Direktörü Celalettin Gökaşan ile birlikte facianın nasıl gerçekleştiğine dair açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı. 

KAFA KARIŞTIRAN TOPLANTI

Herhangi bir düzenin bulunmadığı, yapılan çoğu açıklamanın kafa karıştırıcı olduğu ve bazı teknik açıklamalardan kimsenin bir şey anlamadığı toplantıda, gazeteciler yetkilileri soru yağmuruna tuttu.

"MADENDE NE OLDU?" SORUSUNA CEVAP YOK

Yöneticiler ısrarla, şirketin olayda hiçbir ihmalinin bulunmadığını vurguladı. Olayın trafo patlaması da olmadığını söyleyen yetkililer, "Peki o zaman ne oldu?" sorusuna ise bir türlü cevap veremedi. 

ANLAŞILMAYAN KROKİ

İşletme Müdürü Akın Çelik, yaşanan faciayı kroki üzerinden anlatmaya çalıştı. Ancak, oldukça karmaşık görünen krokiden de, Çelik'in anlattıklarından da hiçbir şey anlaşılamadı.  

GERGİN TOPLANTIYI BİTİREN SORU

Gergin anların da yaşandığı basın toplantısı bir gazetecinin, Sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel'in "450 kişinin küllü su basılarak betonlaştırıldığı" iddiası hatırlatılarak "Ali Tezel'in iddiası doğru mu? Kül ve su bastığınız galerilere daha kaç kişiyi gömeceksiniz?" sorusu"  sorusu üzerine apar topar sona erdi. 

Ramazan Doğru soruya "Kimseyi gömmeyi düşünmüyoruz" diye yanıt vermeye çalışırken başta Alp Gürkan olmak üzere şirket yetkilileri apar topar toplantıyı terk etti.

ALİ TEZEL NE DEMİŞTİ?

Sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel, maden ocağında çıkarılamayan 450 işçinin olduğunu, bu işçilerin küllü su basılarak betonlaştırıldığı ve tazminat ödememk için bu işçiler için gaiplik kararı verileceğini iddia etmişti.

İNSAN KAYNAKLARI MÜDÜRÜ: YER ALTINDA 787 İŞÇİ VARDI

İşletmenin insan kaynakları müdürü Celalettin Gökaşan, toplantıda yer altına giren toplam işçi sayısının 787 olduğunu, yangın başladığında bunlardan 363 tanesinin bir yerde topladığını, işçi servisine bindirdiğini anlattı. Bunun haricindeki 122 kişinin ambulanslarla hastanelere sevk edildiğini, şu anda 284 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Gökaşan, ulaşılamayan 2 galeride muhtemelen 18 işçinin bulunduğunu ifade etti.

BASIN TOPLANTISINDAN ÖNE ÇIKAN DETAYLAR

* Yangın trafodan kaynaklanmadı.
* Olayın nereden kaynaklandığı belirsiz. 
* Üst bölgedeki yaşam odası kapatılmıştı, alt taraftaki yaşam odası ise hazırlanıyordu. 
* İlk etapta 360 kişi kaçış noktasına yönelerek kurtuldu. 
* İçeride halen 18 kişi bulunuyor. 
* Şirket madendeki eksiklikleri giderip işletmeye devam edecek.
* Şirket sahibi Alp Gürkan, Başbakan Erdoğan ile ilk kez facia sonrası bir araya geldiğini, daha önce bir temasları olmadığını açıkladı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ramazan Doğru Soma Holding Alp Gürkan Ali Tezel Güncel Haberler

500

Yorumlar (143)

adanalıundefined:

hay sizin gibi habercilere,medyaya..bunlar gazetecimi capulcu sürüsü mü??şu 3 günde kac yalan haber ortaya attınız utanmaz herifler.trafo patladı,15 yaşında cocuk işçi var,sigortasız işçi var,taşeron firma var,bakan olayın nedenini bilmiyor,başbakan markete kactı,markette adam dövdü,protestoculara yüzde 45 oy aldım dedi.daha neler neler.algımızı beynimizi uyşturdunuz utanmaz herifler utanmaz bayanlar.mühendis konuşuyo,teknisyen konuşuyo bilmediğiniz konuda ne halt yiyip soru soruyonuz.güya bizde diyecez ki öööfff be adamları sıkıştırdı ne soruydu ama!!yalan haberleriniz tek tek ortaya cıkıyor haysiyetsiz insanlarsınız siz.acıları,umutları,barışı yoketmeye ayarlanmışsınız hepiniz.devamını sonra saydıracam şimdilik yeter!!

30
47
yanıtYanıtla
Mehmet Ozerautumn-tree@lycos.com:

Az bile demissiniz.bende iki saat boyunca gazeteci KILIKLI sarlatanlarin UGULTULARINDAN adamlarin aciklamalarini dogru durust anlayamadim,habire aralarinda VIZILDASAN medya bizde var sadece herhalde...ayni soruyu on defa soruyorlar geri zekali gazeteciler,igrendim dogrusu boyle gazeteci ! lerimizden..

yanıt0
yanıt0
dsadafuat_@hotmail.com:

la görünntülerdemi yalan pembe dünyadanmı izliyonuz siz görüntüleri la...

yanıt0
yanıt0
tubaundefined:

Vefat haberinizi LCD televizyonlarımızda, süslü koltuklarımızda otururken izledik. Siz yaşam mücadelesi verirken biz, ellerimizde sizin bir maaşınız kadar olan telefonlarımızla paylaşımlar yaptık. Tuzumuz daha kuru olduğu için akşam yemeğinde yediğimiz rostonun fotoğrafını paylaştığımız sayfada taziyelerimizi sunduk size. Acınızla dertlenip yaktık bir Marlboro. 'Nasıl bir ülkede yaşıyoruz?' Doğalgaza geçtiğimiz için unuttuk kömürün karasını, kokusunu, eziyetini. Siz yerin 200 metre altında ekmek parası için çabalarken, bizler yerin metrelerce üstünde, teras katlarda yemekler yedik. Duyarsız kaldık halinize. İstemesi çok anlamsız ama hakkınızı helal edin

49
4
yanıtYanıtla
akifundefined:

Malezyanin ucagi kayboldu hic kimse ne Boingi sucladi nede Malezya Basbakani ,Rusyanin Atom denizaltisi batti ,ne Rusya Basbakani suclandi ne de denizaltiyi yapanlar neden bizde hemen Basbakan ve birileri suclaniyor.Dünyanin hic bir yerinde bizdeki gibi gösteris meraklisi kurukalabalik yok

20
26
yanıtYanıtla
hacıayneyapsakki@hotmail.com:

lan bu denizaltıynan gemiynen birmi niye korede batan gemi yüzünden istifa eden başbakanı söylemiyon bunda düpedüz devletin idari eksikliği var

yanıt0
yanıt0
akifabakaan12345@hotmail.com:

Haci ya , Lan senin gibiler her seyi devletten bekler , her seyi isine geldigi gibi yapar sonrada devletin idari eksikligi var der.Devlet mi sana git orada calis , metan gazina kibrit cak dedi

yanıt0
yanıt0
ilhan canundefined:

mısırda verilen idam cezalarından sonra timsah gözyaşı döken arınç Davutoğlu rte ve diğer hükümet taraftarları ne oldu sesiniz ve timsahta olsa gözyaşı dökmüyorsunuz bu kadar mı kendi milletine duyarsız kalbi ve gözü kör insanlarsınız

31
9
yanıtYanıtla
Ebrualikuzey02@mynet.com:

Hukumeti suclayanlarin akıl sagligini kontrol etkem lazim. Şirket sahibi ihmal yok diyor kendini ayıkliyor bizim enayi millet suclu ortada oldugu halde hukumete yükleniyor. Basbakan gidip baslarindami dursun orada yetkililer var sirketi temsil edenler varken hukumet ne yapmali. Iyice salak millet olduk herseye inaniyoruz

15
22
yanıtYanıtla
denizdeniz@hotmail.com:

bedava dağıtılan kömürleri açıklasın tayyip önce ebru

yanıt0
yanıt0
Tüm 143 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title