Haberler

Sokak kedisi, kulağındaki tümörle veteriner hekimin ayağına gitti

Güncelleme:

Zonguldak'ta bir sokak kedisi, başını yan tutarak veteriner hekimin ayağına gitti. Kedide anormallik olduğunu fark eden hekim, muayenede kulağında tümör olduğunu fark etti. Kedi tedavi altına alındı.

Sokak kedisi, kulağındaki tümörle veteriner hekimin ayağına gitti

Güvenlik kamerasına yansıyan olayda, sokak kedisi veteriner kliniğine böyle geldi

ZONGULDAK - Zonguldak'ta bir sokak kedisi, başını yan tutarak veteriner hekimin ayağına gitti. Kedide anormallik olduğunu fark eden hekim, muayenede kulağında tümör olduğunu fark etti. Kedi tedavi altına alındı.

Şehir merkezinde özel veteriner kliniğinde veteriner hekim olarak görev yapan Suat Olucak, hayvan sever Seda Mercan ile kliniğin girişinde sohbet etmeye başladı. Bir süre sohbet eden ikili, sokak kedisinin kliniğin kapısına geldiğini fark etti.

Kediyi içeriye çağıran Olucak, bir süre sevdiği kediye mama verdi. Kedinin mamaya yöneldiği sırada başını eğik tuttuğunu fark eden Olucak, anormal bir durum olduğunu fark edince muayenehaneye getirdi.

Kedinin kulağından içeriye kamera ile bakan veteriner hekim, kanamalı tümör olduğunu ve sağlık durumunun da ciddi olduğunu fark edince tedavi süreci başlattı.

"Tedavi yardımını geri çevirmedik"

Güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan olayda kedinin tedavi olmak için kendilerine geldiğini anlatan klinik hekimlerinden Fatih Yaman, "Arkadaşımız kendisi tedavisinin yapılacağı kliniği bulup, gelip, bizden yardım isteyen bizim de yardımı geri çevirmediğimiz bir arkadaşımız. Kulağında polip (tümör) sıkıntısı olan bir arkadaş. Polipin cerrahi yolla uzaklaştırılması gerekiyor. İlk amacımız tedaviye bununla başlamak. Eğer tedavimiz bununla beraber olumlu sonuç verirse ekstra başka bir operasyona gerek kalmadan bu arkadaşımız sağlıklı şekilde hayatına devam eder" dedi.

"Misafirperverliğimizi göstermek istedik"

Operasyon sırasında tümörün şiddetine göre iç kulak yolunun tamamen alınma durumunun da olabildiğine vurgu yapan Yaman, "Çok tecrübe isteyen aynı zamanda zor, hasta için de zor olan bir operasyon. Yine aynı şekilde tedavisine kliniğimizde devam edilecek. Bizim misafirimiz olmayı seçti. Biz de misafirperverliğimizi ona göstermek istedik. Kendi ayaklarıyla geldi. Şu anda genel durumu iyi. En yakın zamanda sağlığına kavuşacak" şeklinde konuştu.

Hekimin dikkati hastalığını ortaya çıkardı

Kedinin; hastalığın etkisiyle beraber başını yan tuttuğuna dikkat çeken Yaman, veteriner hekim Suat Olucak'ın dikkati sayesinde hastalığın teşhis edildiğini belirtti. Yaman, "Bu da bizim karşılaştığımız durumlar. Hasta sağ kulağı tarafına başını yatırarak aslında sağ kulağında sıkıntı olduğunu beden diliyle beraber aktarmaya çalışıyor. Hekimimiz Suat bey bu durumu fark ederek teşhisini koyuyor" dedi.

Kedinin operasyondan iki üç hafta sonra iyileşme süreci olacağını söyleyerek "Herhangi bir sıkıntı olmadan hastamızı sağlığına kavuşturmayı temenni ediyoruz" diye konuştu.

"İçeriye girdiğinde kafası yandı, sanki bir şey anlatmaya çalışıyordu"

Veteriner hekim Suat Olucak ile sohbet ettikleri esnada kediyi kliniğin önünde tesadüf gördüklerini anlatan hayvan sever Seda Mercan, "Karnının acıktığını düşündük. Yemek vermek istedik. İçeriye geldi. Mamayı yemedi. Kafası yandı. Çok ilginçti. Sanki Bir şey anlatmaya çalışıyordu. Kafasında bir problem olduğunu düşündük. Suat hoca muayeneden sonra kulağında tümör olduğunu söyledi. Çok şaşırdım. Tesadüf" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak kedi Hayvan Hakları Sağlık Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title