Haberler

Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan çiftçiler üretime devam etti

Güncelleme:

Gaziantep, Şanlıurfa ve Malatya'da yeni tip koronavirüs (kovid-19) tedbirleri devam etti.

Gaziantep, Şanlıurfa ve Malatya'da yeni tip koronavirüs (kovid-19) tedbirleri devam etti.

Şanlıurfa

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, koronavirüs salgın riskinin önlenmesine yönelik uygulanan sokağa çıkma yasağına riayet eden vatandaşlara, şehrin farklı noktalarında çekilen özel görüntülerle teşekkür etti. Şehrin cadde ve sokaklarının boş olduğu görülen video, sosyal medyada da ilgi gördü.

Suruç ilçesinde de Kovid-19 mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan çiftçiler, kısıtlamanın ikinci gününde de üretime devam etti. Kırsal Bilge Mahallesi'nde günün ilk ışıklarıyla tarlanın yolunu tutan üreticiler, arazileri sürüp hem sulama yaptı hem de sebze fidelerini toprakla buluşturdu. Koronavirüs nedeniyle sosyal mesafe kuralına dikkat eden işçiler, maske ve eldivenlerini takarak çalıştı.

Çiftçi Mehmet Deniz Aydeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üretime katkı sağlamak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Arazisini pamuk ekimine hazırladığını ifade eden Aydeniz, "Biz çiftçiler zamanla yarışıyoruz. Güzel Türkiye için üretime devam etmek zorundayız. Sabahın erken saatlerinde mesaiye başladık. Bir an önce koronavirüs belasının bitmesini, hayatın normale dönmesini istiyoruz." dedi.

Üreticilerden Salih Ay da büyük emek harcayarak yetiştirdikleri sebze fidelerini toprakla buluşturduklarını aktararak kendilerini uygulamadan muaf tuttukları için yetkililere teşekkür etti.

Çiftçi İbrahim Ay da zor şartlar altında çalıştığına değinerek bu süreçte çiftçiler için bir günün bile çok değerli olduğunu belirtti.

Öte yandan Suruç İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Koç, Vefa Destek Grubu ile tarlada çalışan işçileri ziyaret ederek maske dağıttı.

Siverek ilçesinde de sokağa çıkma kısıtlaması dolayısıyla evden çıkmayanların ekmek ihtiyacı, ekiplerce karşılandı. 65 yaş üstü ve yalnız yaşayan 96 ailenin ekmek ihtiyacı, Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerince karşılandı.

Kaynak: AA / Güncel

Koronavirüs Şanlıurfa Gaziantep Malatya Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title