Haberler

Soğuk Bölgedeki Dünyanın İlk Yüksek Hızlı Demiryolu 670 Milyon Yolcu Taşıdı

Güncelleme:

Kışın düşük sıcaklıklarda çalışan dünyanın ilk yüksek hızlı demiryolu hattı olan Çin'in Harbin-Dalian Yüksek Hızlı Demiryolu'nda, 10 yıl önce hizmete girmesinden bu yana 670 milyon yolcu taşındı.

Kışın düşük sıcaklıklarda çalışan dünyanın ilk yüksek hızlı demiryolu hattı olan Çin'in Harbin- Dalian Yüksek Hızlı Demiryolu'nda, 10 yıl önce hizmete girmesinden bu yana 670 milyon yolcu taşındı.

Çin'in kuzeydoğusundaki üç eyaletten geçen 921 km uzunluğundaki demiryolunun tasarım hızı saatte 300 km.

Demiryolunun geçtiği bölgelerde kışın sıcaklık eksi 40 santigrat dereceye kadar düşüyor.

SES 1 (Çince): Wang HONGTAO, Harbin-Dalian Yüksek Hızlı Demiryolu Changchun bölümü görevlisi

"Harbin-Dalian Yüksek Hızlı Demiryolu, makas ve raylarda elektrikli ısıtma ve kar eritme cihazları ile donatılmıştır. Bu cihazlar kar yağdığında çalışmaya başlıyor. Çok kar varsa, 'çifte sigorta' da uyguluyoruz: trenlerin normal çalışmasını sağlamak için elektrikli ısıtma ve manuel kar temizleme."

SES 2 (Çince): TANG YUNPENG, Harbin-Dalian Yüksek Hızlı Demiryolu Shenyang bölümü görevlisi

"Şu anda Harbin-Dalian Yüksek Hızlı Demiryolu, altyapıyı, mobil ekipmanı, kapsamlı algılamayı, afet önleme ve azaltma ile acil durum kurtarma çalışmalarını entegre eden bir güvenlik yönetim sistemi oluşturdu. Soğuk bölgelerde destekleyici bir güvenlik garanti sistemi geliştirdi. Bunlar dünyadaki yüksek hızlı demiryollarının düşük sıcaklıkta işletilmesine ilişkin teknik boşlukları doldurmaya ve Harbin-Dalian Yüksek Hızlı Demiryolunun güvenli ve düzenli çalışmasını sağlamaya yarıyor."

Geçtiğimiz 10 yılda, demiryolu hattının güvenli bir şekilde işletilmesi, Çin'in kuzeydoğusunda ekonomik ve sosyal kalkınmayı hızlandırdı.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri, Çin'in Shenyang kentinden bildiriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Dalian Çince Haberler

Bakmadan Geçme

Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title