Haberler

Siyaset Gündemine Bir Kez Daha Damgasını Vurdu

Güncelleme:

ül Karyaldız'ın program konukları, Namık Havutca, İlahiyatçı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz ve Avrupa Gazeteciler Derneği Başkanı Adnan Fişenk'ti.

Atatürk Kültür Dayanışma Eğitim Vakfı (AKDEV) Genel Başkanı Gül Karyaldız'ın Kanal T ekranlarında hazırlayıp sunduğu 'Söylenmez ki Söyleyesin' programı yine dopdolu ve zengin içeriği ile siyaset gümdemine damgasını vurdu ve adından fazlasıyla söz ettirmeyi başardı… Gül Karyaldız'ın program konukları ise CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutca, İlahiyatçı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz ve Avrupa Gazeteciler Derneği Başkanı Adnan Fişenk'ti…

Karyaldız 1 Mayıs'ta yaşanan olaylar ve Meclis'te Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve CHP Milletvekili Kamer Genç arasında yaşanan kavgayı ele aldığı programına CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutca'nın sözleri ile başladı.. Havutca ise sözlerinde şu cümlelere yer verdi, 'İşçi kardeşlerimize öncelikle geçmiş olsun, tarafsız yayın anlayışınızı kutluyorum… Türkiye'nin yüzde 90'ı asgari ücretli çalışıyor, biz Bandırma'da 1 Mayıs'ı karnaval havasında kutladık, tüm yurttaşlarımız bizim kardeşlerimizdir, biz bayram yaşamak istiyoruz İktidarın baskısıyla karşılaşıyoruz, ben isterdim ki 1 Mayıs tüm yurtta bayram havasında yaşansın. Hepimizin bildiği gibi İçişleri Bakanımız muammer Güler ve Emniyet müdürümüz sayın Çapkın bu konularda deneyimli isimlerdir, Türkiye genelinde olduğu gibi İstanbul'da da ismine ve anlamına uygun yaşanması gerektiğine inanıyorum, bu tabloların Türkiye'ye yakışmadığını düşünüyorum' dedi.

'Dünün güneşiyle bugünün çamaşırı kurutulmaz'

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutca, barış süreciyle iligili olarak bir anektodundan yola çıkarak 9. Cumhurbaşkanın sözleriyle CHP olarak bakış açılarını vurguladı. Süleyman Demirel'e ziyarete giden Sırrı Süreyya Önder'in barış süreci ve Abdullah Öcalanla ilgili görüşmesinde anadilde eğitime, üniter yapıya değinerek "Siz yıllarca hiç taviz vermediniz oysa günümüzde bunlar gündeme geliyor" deyince Sayın Süleyman Demirel o günün konjonktüründe de bugünde üniter yapıdan taviz verilemeyeceğini belirtirken bireysel hak ve özgürlüklere değinilebilir belki dillerin öğrenilmesi gibi der. Ancak "Dünün güneşiyle bugünün çamaşırı kurutulamaz" diye vurgular. Bizde CHP olarak anayasada kimlikleri tarif etmenin tanımlamaların yanlışlığına inananlardanız, üniter yapıdan taviz verilemez. Sayın Demirel'in dediği gibi bireysel hak ve özgürlükler kendi dillerini öğrenmeleri o günün konjonktüründe değil bugünün ancak zamanı gelmiş fikirleridir.

Zekeriya Beyaz'dan Kamer Genç'e koşulsuz destek

İlahiyatçı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz ise yaşanlarla ilgili şunları söyledi. Kamer bey son derece içten namuslu dürüst parlamenterimizdir, Kamer bey arkadaşımdır, iyi niyetle söylenmiş sözlerdir, arkasındayım Kamer beyi destekliyorum…

'Çok yakında Milli Merkez Partisi kuruluyor'

Prof. Dr. Beyaz, 'Çok yakında Milli Merkez Partisi kuruluyor, Türkiye genelinde 100'ün üzerindeki ilçelerde örgütlenmeleri tamamlandı, 'Atatürk'le Buluşalım' sloganıyla devam eden yolculuğumuz yeni katılımlarla daha da güçlenecek' diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Zekeriya Beyaz Balıkesir Türkiye Güncel Haberler

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

'Geç saatte dışarı çıkma' cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

"Geç saatte dışarı çıkma" cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

Bakmadan Geçme

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title